ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΕΥΧΗ ΚΟΜΙΚΣ – 10. ΟΜΠΡΑΞ ΤΕΥΧΟΣ 6

Επιστροφή σε μια δημοφιλή σας ενότητα κόμικς και αναμνήσεων, σήμερα. Τα «Αγαπημένα Τεύχη Κόμικς», που από την πρώτη στιγμή δημοσίευσης τους αγκαλιάσατε, βρίσκεται ξανά στο Comics Trades για να σας αφηγηθεί ένα από τα μικρά, καθημερινά παραλειπόμενα, της ζωής και των συνήθειων μας, …κάποτε στην Ελλάδα. Ολόκληρη αυτή η καταγραφή από μνήμες σε σχέση με συγκεκριμένα τεύχη κόμικς, που σήμαιναν πολλά για μένα, θα έχετε την ευκαιρία να τα διαβάσετε και τυπωμένα στο χαρτί, με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες και αναφορές στα παιδικά χρόνια, ή αυτά της εφηβείας. Συνολικά θα είναι πάνω από 40 αυτά, που θα παρουσιαστούν στις σελίδες ενός νέου εγχειρήματος. Ήδη με το σημερινό, έχετε πλέον το προνόμιο να γνωρίζετε το ένα τέταρτο απ` αυτά! Με την επιστροφή μου από την Αθήνα, στις πρώτες μέρες του Απρίλη(όχι δεν είναι φάρσα!), θα μπορέσω να σας προσδιορίσω χρονικά κάποιες νέες εκδόσεις βιβλίων, όχι όλες σχετικά με τα κόμικς(γνωρίζετε άλλωστε το «Ονειρολόγιον», που από κοινού γράφουμε με τον Λάζαρο), ώστε να έχετε ένα μπούσουλα του τι θα μπορέσετε να ζητήσετε από τα βιβλιοπωλεία και πότε.

Το τεύχος για το οποίο θα διαβάσετε σήμερα, είναι το έκτο του Όμπραξ, ενός ακόμη από εκείνα τα εικονογραφημένα που σφράγισαν πολλών μας καλύτερα χρόνια. Όχι απαραίτητα το συγκεκριμένο τεύχος, αλλά τον περιοδικό αυτό γενικότερα, αφού ανήκει στην τριάδα εκείνη που αγαπήθηκε όσο καμία στη χώρα μας. Μπλέκ – Ζαγκόρ – Όμπραξ. Το κείμενο – όπως και όλα όσα ώς σήμερα διαβάσατε σε αυτή την ενότητα, ή κύκλο παρουσιάσεων αν προτιμάτε – δεν περιορίζεται σε μια καταγραφή των περιεχομένων του, αλλά απλώνεται σε μικρές μας στιγμές και αναπλάθει ένα κλίμα και μια εποχή γενικότερα. Θα το βρείτε κι αυτό στην υπό – κατηγορία μας «ΙΣΤΟΡΙΕΣ & ΤΕΥΧΗ», αν και ίσως θα ήταν καλύτερο να ενταχθεί μελλοντικά στις «ΠΡΟ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ». Ίδωμεν…

http://wp.me/PKxow-1j2

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 8 Μαρτίου 2011, in Blog Members, Blog News, Books, Collections, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, Comics Wanted, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Italian Comics, Άρθρα Μελών, Άνθρωπος, Έρευνα, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ανεμοδουράς, Βιβλίο, Βινιέτες, Γιώργος Κοσκινάς, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ειδήσεις, Ειδήσεις Κοινότητας, Εκδόσεις Αιγόκερως, Ελληνικά Κόμικς, Ενημέρωση, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ζωή, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιταλικά Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Κάποτε στην Ελλάδα!, Καταχωρήσεις, Καθημερινότητα, Κοινωνία, Μελέτες, Νέες Κυκλοφορίες Βιβλίων, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Οπισθόφυλλα, Προ - Δημοσιεύσεις, Παραλειπόμενα, Σπάνια Κόμικς, Στυλιανός Ανεμοδουράς, Συλλογές, Συνεργασίες Μελών, Members Articles, Memories, Ombrax and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.