«SUPERBOY»

ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ SUPERBOY – 1. Ο «ΤΑΡΖΑΝ» ΣΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 31/10/2011

Συντάκτης corto

Σε αυτή την σειρά άρθρων, θα σας παρουσιάσουμε τις πολύ όμορφες εικονογραφημένες ιστορίες διασήμων, από τον χώρο των τεχνών και του αθλητισμού, έτσι όπως συμπεριλήφθηκαν στην ύλη του εβδομαδιαίου Superboy, το 1983. Ο παλαίμαχος εκδότης Θεοφάνης Πάγκαλος(Δράσις, Μάχη, Κάσπερ, Τοπ Κατ, κ.α.), προχωράει στην έκδοση ενός περιοδικού πολύ κοντά στο ύφος του Μπλέκ εκείνης της περιόδου, πολυθεματικό και με μερικά ιδιαίτερα ενδιαφέροντα εικονογραφημένα. Ένα από τα ατού εκείνου του εγχειρήματος, ήταν οι έγχρωμες σελίδες(οι μισές από τις 64), οι οποίες ήταν και ιλουστρασιόν.

Στις τελευταίες σελίδες τώρα, βρίσκουμε μια ωραία ιδέα του εκδότη. Είναι τα εικονογραφημένα βιογραφικά που σας έλεγα πιο πάνω, τα οποία κινούνται σε διάφορους χώρους και εξετάζουν και γεγονότα εκτός από πρόσωπα. Ας πάμε σε εικόνα. Τεύχος 31. Εδώ συναντάμε τον Τζώνυ Βάισμιλερ, τον κορυφαίο Ταρζάν της μικρής και μεγάλης οθόνης, στις πρώτες του περιπέτειες, στις πισίνες των Ολυμπιακών αγώνων, όταν σάρωνε κυριολεκτικά τα χρυσά μετάλλια!

——————————————————————————————————————————————————————–

ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ SUPERBOY – 3. ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ 7/11/2011

Συντάκτης corto

Τρίτη παρουσίαση από τις εσωτερικές σελίδες του Superboy(διαβάστε και τις άλλες, στην υπό – κατηγορία «ΕΝΘΕΤΑ & ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ). Αυτή την φορά θα σας πάμε στο τεύχος 27 του περιοδικού, για να διαβάστε όχι μια, αλλά 8 εικονογραφημένες βιογραφίες και μάλιστα πραγματικών super star του ποδοσφαίρου! Μάγοι, βιρτουόζοι, πείτε τους όπως θέλετε. Ο κ. Πάγκαλος του αποκάλεσε σε εκείνο το τεύχος «Άρχοντες της μπάλας». Πελέ, Μπέκεμπαουερ, Κρόιφ, Πούσκας, Ντι Στέφανο, Μάθιους, Ρέζεμπρικ, Κόπα. Θα μπορούσε και έπρεπε, να μπουν ακόμη περισσότεροι, σε μια σειρά παρουσιάσεων τέτοιου τύπου(πιστεύω ότι στην Γαλλία, απ` όπου έρχονταν και τα δικαιώματα αυτών των εικονογραφήσεων, σίγουρα θα υπήρξαν περισσότερες αναφορές σε σημαντικούς παίκτες σαν κι αυτούς, για τους οποίους μιλήσαμε σήμερα. Απλά ο Έλληνας εκδότης πρέπει να έκανε μια επιλογή…), ώστε οι νεαροί ειδικά αναγνώστες, να μάθουν για την προσφορά αυτών των τεράστιων προσωπικοτήτων, στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ SUPERBOY – 2. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ 4/11/2011

Συντάκτης corto

Όπως και στην περίπτωση του Ταρζάν, που ήδη εξετάσαμε σε παλαιότερο άρθρο, έτσι και εδώ, στο τεύχος 28, ακόμη ένα εικονογραφημένο βιογραφικό περιμένει τους αναγνώστες του Superboy, στις τελευταίες σελίδες του περιοδικού του κ. Πάγκαλου. Θυμίζω ότι βρισκόμαστε στα 1983. Σειρά έχει ο Μπρούς Λη, μετρ των πολεμικών τεχνών και ίνδαλμα εκατομμυρίων νέων σε όλο τον κόσμο.Να προσθέσω ακόμη, ότι τα σενάρια(όπως σε όλα αυτά τα πορτρέτα που διαβάσαμε στο Σούπερμποι»), είναι του Βέλγου κομίστα Fernand Van Fosselen ή απλά  Ferry), ενώ τα σκίτσα είναι του συμπατριώτη του Yves Duval. Η σειρά αυτή κυκλοφόρησε από τον Γαλλικό οίκο Lombard.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.