«ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ» – ΑΠΟ ΤΗΝ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Ακόμη μια σειρά ταινιών, από τις πάρα πολλές που πρόσφεραν φέτος στους αναγνώστες, οι εφημερίδες. Πρόκειται για κλασσικές ταινίες δράσης. Είναι παραπάνω από αξιόλογες, οπότε θα σας τις παρουσιάσουμε και αυτές. Θα τις βρείτε στην εφημερίδα «Δημοκρατία», κάθε Σάββατο, σε πολύ ωραίες κασετίνες. Κάθε ταινία, θα την βρίσκετε και εδώ, με μια παρουσίασή της κάθε Κυριακή, χωρίς ενημερωτικό άρθρο στην κεντρική σελίδα.

Σάββατο 9/9

They Were Expendable

«Ο Ειρηνικός φλέγεται»(1945)

Από τα πολύ καλά πολεμικά φιλμ, με την υπογραφή ενός σπουδαίου δημιουργού, του John Ford. Μια παραγωγή της Metro-Goldwyn-Mayer από το 1948, σε σενάριο Frank Wead και βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του William L. White. Πολύ σημαντικό και το καστ, αποτελούμενο από μεγάλα ονόματα της εποχής, όπως οι Robert Montgomery, John Wayne,  Donna Reed, Ward Bond, Cameron Mitchell και Jack Holt. Η πολύ ωραία μουσική υπόκρουση, ανήκει στον Herbert Stothart και η φωτογραφία είναι του Joseph H. August. Εξαιρετική δουλειά στο μοντάζ, από τους Douglass Biggs και Frank E. Hull.

Μια χορταστική περιπέτεια 135 λεπτών, που μας μεταφέρει στο πολεμικό σκηνικό του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και συγκεκριμένα στις θάλασσες του Ειρηνικού(Φιλιππίνες), για να παρακολουθήσουμε την μονομαχία δύο σκαφών, ενός Ιαπωνικού και ενός Αμερικάνικου. Θεωρείται σαν μια εκ των κορυφαίων ταινιών του είδους και όχι άδικα.

Επιπλέον στοιχεία, μπορείτε να αντλήσετε ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο.

http://en.wikipedia.org/wiki/They_Were_Expendable

Σάββατο 15/9

Wild Geese

«Επιχείρηση Άγριες Χήνες»(1978)

Ταινία με τεράστια εμπορική επιτυχία, το φιλμ αυτό του Andrew V. McLaglen, με το πολύ λαμπερό καστ του, ήταν μια από τις καλύτερες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ, με θέμα τους επιχείρηση μισθοφόρων. Οι Richard Burton, Roger Moore, Richard Harris, Hardy Krüger, Stewart Granger και Patrick Allen, μεταξύ άλλων, συνέθεσαν μια υπέροχη ομάδα, αξέχαστη θα την χαρακτηρίζαμε. Οι νότες που επιλέγει ο σπουδαίος αυτός μουσικός της jazz και soul, ο Roy Budd, είναι απλά αξεπέραστη. Να αναφέρουμε και το όνομα του σεναριογράφου, που έκανε πολύ καλή δουλειά. Είναι ο Reginald Rose, ενώ την παραγωγή επιμελήθηκε ο Euan Lloyd.

Κι εδώ 134 λεπτά και πολύ χορταστικά μάλιστα, σε μια περιπέτεια που μας πάει στην εξωτική Αφρική, όπου οι ήρωές μας θα επιδιώξουν να απελευθερώσουν έναν φυλακισμένο στρατηγό. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά, όσο ίσως να φαίνονται, καθώς οι εξελίξεις και οι ανατροπές του σεναρίου, είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Το στήσιμο της ομάδας των μισθοφόρων, θα σας θυμίσει σίγουρα το «Και οι 12 ήταν καθάρματα».

Επιπλέον στοιχεία, μπορείτε να αντλήσετε ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Wild_Geese

Κυριακή 23/9

«Casablanca Express»

«Το Εξπρές της Καζαμπλάνκα»(1989)

Γυρισμένη στο Μαρόκο, η ταινία αυτη του Sergio Martino, είναι μια Ιταλική παραγωγή ουσιαστικά, σε παραγωγή των Pietro Innocenzi και Umberto Innocenzi, που κυκλοφόρησε και στη χώρα μας, απευθείας στα video club, σε μορφή vhs. Το σενάριο είναι των Roberto Leoni και Ernesto Gastaldi και η μουσική του Luigi Ceccarelli. Πρωταγωνιστούν οι Jason Connery, Francesco Quinn, ενώ εμφανίζονται και οι γερόλυκοι Donald Pleasence, Glenn Ford. Εδώ, σ`αυτή την τρίτη ταινία της σειράς, η εφημερίδα μας τα χαλάει, αφού από τις 2 εξαιρετικές πρώτες της επιλογές, μας πάει σε μια βιντεοπαραγωγή, τρίτης διαλογής, χωρίς τίποτα το καινούργιο να μας πει και σχεδόν χωρίς λόγο ύπαρξης, στο σινέ – στερέωμα. Κρίμα, για οι απαιτήσεις των αναγνωστών είχαν αρχίσει να είναι αρκετά υψηλές… Ελπίζουμε, η ταινία της επόμενης εβδομάδας, να είναι επιλεγμένη με σαφώς καλύτερα κριτήρια.

Αν θέλετε επιπλέον στοιχεία για την ταινία, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Casablanca_Express

Κυριακή 30/9

«Sgt. York»

«Ο θάνατος ενός στρατιώτη»(1941)

Κλείνει η τετράδα αυτή, των πολεμικών ταινιών, από την εφημερίδα «Δημοκρατία», με ίσως την καλύτερη ταινία της σειράς, που μάλλον μας την φύλαγαν για το τέλος. Ο λόγος για το υπέροχο «Sgt. York», από το 1941. Μια μεγάλη επιτυχία, στην καριέρα του Gary Cooper, σκηνοθετημένο από τον σπουδαίο Howard Hawks. Εμφανίζονται ακόμη οι Walter Brennan, Joan Leslie, George Tobias, Stanley Ridges και Ward Bond, μεταξύ άλλων, στο καστ. Την παραγωγή ανέλαβε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, μαζί με έναν σημαντικό άνθρωπο του σινεμά, που υπέγραψε τεράστιες επιτυχίες, τον Hal B. Wallis. Μια τετράδα σεναριογράφων, ήταν αυτή που συμμετείχε εδώ. Harry Chandlee, Abem Finkel, John Huston(ναι, ο πασίγνωστος Αμερικανός σκηνοθέτης!), Howard Koch. Μουσική από τον πολυβραβευμένο και κυριολεκτικά ογκόλιθο, στις Χολλυγουντιανές παραγωγές, των δεκαετιών του `40 και του `50, τον Max Steiner! Η Warner Brothers, κέρδισε 2 εκατομμύρια δολάρια, εκείνα τα χρόνια, απ` αυτή την ταινία. Μόνο και μόνο από τους συντελεστές, αντιλαμβάνεστε για τι φιλμ μιλάμε…

Ο νεαρός στρατιώτης από το Τενεσί, που κυριλοκετικά αφήνει άφωνους τους ανώτερους του, με το θάρρος και την αυταπάρνηση του, πρωταγωνιστεί σαν μια άκρως αντιπολεμική φιγούρα, σ` αυτό το αιώνιο θέατρο του παραλόγου, των λαών. 134 χορταστικά λεπτά, με μια εξαιρετική ερμηνεία του Κούπερ, σας περιμένουν.

Πληροφορίες για το φιλμ, μπορείτε να αντλήσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sergeant_York

Αν επιστρέψει η εφημερίδα και με νέες, παρόμοιες ταινίες, θα σας τις παρουσιάσουμε εδώ.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.