«ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ» – ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ

Έκθεση για τα 50 χρόνια τού Μικρού Σερίφη

Συντάκτης Kriton

Όπως όλα τα παιδάκια, έτσι κι’ εγώ (κατά πώς ξεκινούσαμε κάποτε τις εκθέσεις  στο σχολείο), πήγα την Τρίτη ν’ αγοράσω το επετειακό τεύχος 1469 του Μικρού Σερίφη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α., που το εξέδωσε, το τεύχος πωλείται στο Hard Rock Café, Φιλελλήνων 18 στο Σύνταγμα, που είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί ως αργά το βράδυ. Τα πράγματα δεν είναι, όμως ακριβώς έτσι.  Η διεύθυνση είναι μεν σωστή, αλλά το τεύχος πωλείται στα γραφεία τού Ιδρύματος, που είναι στην ίδια διεύθυνση, στον τρίτο όροφο. Τη Δευτέρα, που πέρασα στις 6 το απόγευμα, μου είπαν να πάω 11–5. Προφανώς, το café μπορεί να είναι μεν ανοικτό σχεδόν όλη μέρα, αλλά τα γραφεία έχουν κανονικό ωράριο.  Αν πάτε, η είσοδος είναι (και;) από το Hard Rock Café. Στον εξυπηρετικότατο σερβιτόρο που θα σπεύσει πρόθυμα να σας υποδεχθεί, πείτε του ότι ενδιαφέρεστε για το επετειακό τεύχος ή την έκθεση τού Μικρού Σερίφη, οπότε θα σας κατευθύνει στο ασανσέρ.

Βγαίνοντας από το ασανσέρ, βρίσκεστε σε έναν προθάλαμο, στον οποίο φιλοξενείται η έκθεση, η αφιερωμένη στα 50 χρόνια τού Μικρού Σερίφη.

Εκεί με υποδέχθηκε μια πρόσχαρη κοπέλα, η οποία, όταν της είπα ότι ενδιαφέρομαι για το επετειακό τεύχος, το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν αν είμαι συλλέκτης. Να υποθέσω ότι το κοινό, στο οποίο απευθύνεται το τεύχος, είναι κυρίως συλλέκτες; Εγώ απλώς είπα ότι έμαθα για το τεύχος στο internet και πηγα να το πάρω από περιέργεια. Mου είπε «πολύ ωραία», οπότε διάλεξα χρώμα (κίτρινο, με το σκεπτικό ότι το άστρο τού σερίφη ειναι(;) κίτρινο/χρυσό), πλήρωσα (μου έκοψαν και απόδειξη–οι καιροί χαλεποί, γαρ) και μετά ρώτησα αν μπορούσα να τραβήξω φωτογραφίες από την έκθεση. Μού είπαν «όσες θέλετε», οπότε κι εγώ πήγα και φωτογράφησα ο,τι έβρισκα μπροστά μου!

Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 22 Απριλίου. Εκτός από τεύχη και εξώφυλλα τού Μικρού Σερίφη, περιλαμβάνει και τεύχη άλλων, συναφών, περιοδικών, καθώς και παλιά παιχνίδια και στρατιωτάκια με καουμπόικο θέμα.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες που τράβηξα από την έκθεση. Ζητώ συγγνώμη για την ποιότητα τών φωτογραφιών. Τραβήχτηκαν χωρίς φλας, εκ του σύνεγγυς, σε ένα χώρο κάπου 3×3, οπότε οι περισσότερες είναι τραβηγμένες σε τμήματα και συρραμμένες εκ των υστέρων, όχι πάντα με 100% ακρίβεια.

Φαντάζομαι ότι οι φίλοι τού Μικρού Σερίφη θα θέλετε να περιεργαστείτε τα εκθέματα ένα ένα, από πιο κοντά, οπότε σπεύσατε να επισκεφθείτε την έκθεση. Όσο για μένα, θ’ αρχίσω να διαβάζω το Μικρό Σερίφη, ανάποδα, αρχίζοντας από το τελευταίο τεύχος!

  1. Καλησπέρα , διάβασα το άρθρο σας και σαν παλιός αναγνώστης του Μικρού Σερίφη εννοείται πως θέλω να πάω στην έκθεση. Ήθελα απλά να ρωτήσω , επειδή δεν βλέπω ημερομηνία έκδοσης του άρθρου , αν μιλάμε για τον Απρίλιο 2015? Λέτε πως η έκθεση θα είναι μέχρι 22 απριλίου. Του 2015? Ή το είδα πολύ αργά?

    Μου αρέσει!

  2. Αυτή η σελίδα αναπαράγει, άγνωστο γιατί, το άρθρο http://comicstrades.me/2012/03/29/έκθεση-για-τα-50-χρόνια-τού-μικρού-σερίφ/.

    Όπως φαίνεται από την παραπάνω διεύθυνση, το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2012, πριν από σχεδόν τρία χρόνια. Επομένως, θα πρέπει, δυστυχώς, να αρκεστείς στις φωτογραφίες τού άρθρου.

    Νομίζω ότι στο παλαιοβιβλιοπωλείο, που βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση, είδα στη βιτρίνα το εξώφυλλο του επετειακού περιοδικού, οπότε ίσως να μπορείς ακόμα να το προμηθευτείς. Διαφορετικά, κάνε λίγη υπομονή, καθώς στις 17 Φεβρουαρίου, ξανακυκλοφορεί ο Μικρός Σερίφης στα περίπτερα, οπότε θα μπορέσεις να πάρεις τη δόση σου!

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.