ΜΠΙΓΚΟ – «ΚΚΚ»

Δεύτερη ιστορία ολοκληρωμένη των «Παιδιών της Αστραπής», που σας προσφέρουμε στις σαρώσεις του Comics Trades. Ο «Μπίγκο» και η παρέα του αυτή τη φορά θα δουν το πρόσωπο του ρατσισμού και θα έρθουν αντιμέτωποι με μια πολύ δυναμική περιπέτεια εξουσίας και συμφερόντων. Ένα θέμα που έχει θιγεί αρκετές φορές στα κόμικς είναι αλήθεια, πάντα όμως με αναφορές σε παλαιότερους χρόνους και όχι την περίοδο που διαπραγματεύονταν το κάθε εικονογραφημένο. Για παράδειγμα και στον Τεξ είδαμε να εμφανίζονται οι κουκούλες της Κού Κλούξ Κλάν, αλλά σε μια χρονική περίοδο όπως αυτή της Άγριας Δύσης. Το ίδιο ακριβώς έγινε και σε άλλες περιπτώσεις κόμικς χαρακτήρων, των οποίων διαβάσαμε ιστορίες και στην χώρα μας. Στο «Μπίγκο» λοιπόν η ιδιαιτερότητα είναι η απεικόνιση της σύγχρονης(για την εποχή που σχεδιάστηκε το εικονογραφημένο), μορφής όλων αυτών, κι αυτό είναι αρκετά σημαντικό και πρωτοποριακό ενδεχομένως, αν το δει κανείς έτσι σαν προέκταση, μιας και μιλάμε για δημιουργία των τελών της δεκαετίας του`60 στην Γαλλία.  Η ιστορία που ονομάσαμε «ΚΚΚ», από το περιεχόμενο της και μόνον, αφού είναι χωρισμένοι σε κεφάλαια στην Ελληνική της δημοσίευση και κανένα σχεδόν από αυτά σαν τίτλος δεν αντανακλάει στο περιεχόμενο της, δημοσιεύτηκε στα τεύχη 5 έως και 12, της εβδομαδιαίας έκδοσης του «Ρακάρ», όταν διακόπηκε η κυκλοφορία του «Μπίγκο» σαν αυτόνομο περιοδικό. Συνεπώς αντιλαμβάνεστε ίσως την σπανιότητα της να μπορέσει να βρεθεί σε όλα αυτά τα 8 της τμήματα, σε αντίστοιχα τεύχη του δυσεύρετου «Ρακάρ». Ακόμη να προσθέσω ότι η ιστορία ξεκίνησε να δημοσιεύεται στις 20 Ιουλίου, για να ολοκληρωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, πάντα του 1972.

Την επόμενη εβδομάδα σας περιμένει η πρώτη μας καλοκαιρινή έκπληξη….

 Το αρχείο κατεβαίνει ακολουθώντας το παρακάτω link

http://www.mediafire.com/?lowmie5eu1d6y10

Σύνολο σελίδων 78

Σάρωση εικόνων με EPSON V300 PHOTO

Ανάλυση σάρωσης 400 dpi

Επιμέρους διαστάσεις σελίδων 2100 Χ 1800 με τη βοήθεια του Photo Resizer

Επεξεργασία σελίδων – crop – ευθυγράμμιση με Adobe Elements & Picasa

Υδατογράφημα Alamoon

Συμπίεση αρχείου και τελικό φορμάτ Adobe pdf Creator

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 4 Ιουνίου 2011, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Scans, Comics Stories, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, French Comics, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Γαλλικά Κόμικς, Δραγούνης, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Ειδήσεις Κοινότητας, Ελληνικά Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από τον Ρακάρ, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Σαρώσεις, Κάποτε στην Ελλάδα!, Μπίγκο, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Πηδάλιο Πρες, Πολιτισμός, Σπάνια Κόμικς, Σκαναρισμένα Κόμικς, Τέχνες, Rakar, Rare Comics and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.