SUPER ΜΙΚΥ 2

001

Μετά από μόλις ένα μήνα και κάτι, κυκλοφόρησε σήμερα το δεύτερο τεύχος τού Super Μίκυ, κι ας υποτίθεται ότι το περιοδικό είναι τριμηνιαίο!

Ας ρίξουμε μια ματιά στα περιεχόμενά του.

007

Ψηφιακός καταδρομέας, σε σενάριο Sarah Kinney και σχέδιο Francisco Rodriguez Peinado.

019

Η απόβαση των πειρατών, σε σενάριο Sune Troelstrup και σχέδιο José Maria Millet Lopez..

031

Ελέφαντες για τον μαχαραγιά, σε σενάριο Arthur de Wolf και σχέδιο Marçal Abella Bresco.

043

Οι δύο Ροβινσώνες, σε σενάριο Sarah Kinney και σχέδιο Xavier Vives Mateu.

055

Βοηθός σερίφη, σε σενάριο Michael T. Gilbert και σχέδιο Marçal Abella Bresco.

067

Φεστιβάλ φάρσας, σε σενάριο Don Markstein και σχέδιο Xavier Vives Mateu.

079

Επιστροφή στο κελί, σε σενάριο Peter Snejbjerg και σχέδιο José Maria Millet Lopez.

087

Πάρτυ έκπληξη, σε σενάριο Per Hedman και σχέδιο Angel Rodriguez.

097

Ημέρες ιπποσύνης, σε σενάριο Lars Jensen και σχέδιο Tino Santanach Hernandez.

106

Ο θησαυρός τού πειρατή. Μονοσέλιδη ιστορία-γρίφος, σε σενάριο Mette Hald και σχέδιο Miguel Fernandez Martinez.

107

Κρυπτογραφημένο μήνυμα. Δισέλιδη ιστορία-γρίφος, σε σενάριο και σχέδιο Arild Midthun.

109

Καταδίωξη στο βουνό. Μονοσέλιδη ιστορία-γρίφος, σε σενάριο και σχέδιο Miguel Fernandez Martinez. Αυτή τη φορά, όπως είδαμε, οι ιστορίες-γρίφοι είναι συγκεντρωμένες όλες μαζί. Να είναι, άραγε, οι γρίφοι τόσο δύσκολοι, όσο την προηγούμενη φορά;

111

Ένα ζόρικο κορίτσι, σε σενάριο Terry LaBan και σχέδιο Daniel Pérez.

119

Τα καινούργια παπούτσια, σε σενάριο Paul Halas και σχέδιο Francisco Rodriguez Peinado.

130

Το επόμενο τεύχος τού, υποτίθεται, τριμηνιαίου Super Μίκυ, κυκλοφορεί σε ενάμισι μήνα, στις 15 Οκτωβρίου. Αυτό καταρρίπτει την άποψη, που είχαμε εκφράσει, ότι «τριμηνιαίο» θα σήμαινε ότι το περιοδικό κυκλοφορεί τέσσερις φορές τον χρόνο (δύο τεύχη το καλοκαίρι, ένα το Πάσχα και ένα τα Χριστούγεννα), ελλείψει καλυτέρου όρου. Ίσως, βέβαια, να θέλουν να βγάλουν τέσσερα τεύχη μέσα στη χρονιά, ακόμα και φέτος, που ξεκίνησαν το καλοκαίρι, οπότε βγάζουν ένα τεύχος κάθε ενάμισι περίπου μήνα. Αν ισχύει αυτό, τα Χριστούγεννα θα κυκλοφορήσει άλλο ένα τεύχος.

117

Όπως έχουμε πια συνηθίσει, το περιοδικό μάς δίνει μια πρόγευση από το μεθεπόμενο τεύχος τού Μίκυ Μάους, όπου θα διαβάσουμε την 2η αποστολή τού Φάντομ Ντακ. Κρίνοντας και εδώ από το εξώφυλλο, ίσως να πρόκειται για την ιστορία Paperinik e il giorno di ghiaccio (ο Φάντομ Ντακ και η μέρα τού πάγου) σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Marco Mazzarello. Ο Σεπτέμβριος, λοιπόν, προμηνύεται μήνας Φάντομ Ντακ, όπου ή θα διαβάσουμε μια επιλογή αδημοσίευτων ιστοριών του ή θα διαβάσουμε κάποια καινούργια σειρά σε συνέχειες, όπου απλώς θα χρησιμοποιηθούν παλαιότερα εξώφυλλα του Topolino. Όπως και να έχει το πράγμα, ανυπομονούμε να διαβάσουμε τις ιστορίες!

mickey

Το Super Μίκυ συνεχίζει στο ίδιο στυλ, όπως ξεκίνησε, δημοσιεύοντας αποκλειστικά δανέζικες ιστορίες και σπαζοκεφαλιές. Μάλιστα, οι δανέζικες σπαζοκεφαλιές πρέπει να εκτοπίστηκαν από το Μίκυ Μάους, όπου τις διαβάζαμε για χρόνια, καθώς στα δύο τελευταία τεύχη οι σπαζοκεφαλιές είναι ιταλικές, από το Topolino. Βασική διαφορά από το προηγούμενο τεύχος είναι ότι δεν έχουμε τόσες πολλές μικρές ιστορίες, καθώς οι περισσότερες ιστορίες τού τεύχους είναι δεκασέλιδες. Όπως και στο προηγούμενο τεύχος, δεν νομίζω να διαβάσουμε κανένα αριστούργημα, αλλά θα περάσουμε ευχάριστα για κάμποση ώρα, διαβάζοντας το τεύχος.

Τις παρουσιάσεις τού τριμηνιαίου Super Μίκυ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 29 Αυγούστου 2014, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Donald, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Καθημερινής, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Νέες Κυκλοφορίες Κόμικς, Παρουσίαση: Super Μίκυ, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Super Μίκυ, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Ευχαριστούμε πολύ για τις παρουσιάσεις σου! Όσο για τις ιστορίες του Φάντομ, νομίζω ότι απλώς πρέπει να συγκρίνουμε το σχέδιο των ιστοριών που παρουσιάζονται «χύμα» πίσω από το εξώφυλλο με την υποτιθέμενη ιστορία, για να διαπιστώσουμε αν είναι όντως αυτή. Επειδή δεν φαίνεται καλά από τον υπολογιστή, και δεν έχω πάρει ακόμα τα νέα τεύχη, ίσως μπορείς εσύ να το κοιτάξεις φίλε Κρίτων

    Μου αρέσει!

    • Δεν νομίζω ότι τα καρέ αυτά έχουν κάποια σχέση με το τεύχος ή, αν έχουν, ότι έχουν σχέση με την ιστορία τού Φάντομ Ντακ. Μάλλον ένα τυχαίο υπόβαθρο από καρέ είναι, καθώς βλέπουμε επιθεωρητή Ο’ Χάρα, Λύκους, Λούντβιχ, αλλά και ένα Βίκινγκ, ενώ δεν βλέπουμε τον Φάντομ Ντακ.

      Κι’ απ’ την ιστορία να είναι, όμως, τα καρέ, άντε να την αναγνωρίσεις από αυτά, χωρίς να την έχεις ήδη διαβάσει.

      Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.