ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ – MARCELO– «ΖΟΡΡΟ – ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ»(ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 2007)

Στα ίδια επίπεδα ποιότητας, όσον αφορά την εκτύπωση και την βιβλιοδεσία, με τον Ταρζάν, αλλά και σαν χαρακτήρας γενικός της κυκλοφορίας, βγαίνει το 2007 και το «Ζορρό – Στην παλιά Καλιφόρνια». Περιοδικός Τύπος και Ανεμοδουράς και εδώ. Δημοσιογραφική επιμέλεια και εδώ  από τον φίλο Γιώργο Βλάχο, ενώ την μετάφραση έχει κάνει η κ. Κλεοπάτρα Βλάχου.

Η σειρά είναι πάντα «Σειρά Κόμικς – Κλασσικοί  Ήρωες», αλλά δυστυχώς δεν έμελε να υπάρξει συνέχεια, αφού αυτό εδώ είναι το πρόωρο τέλος της εκδοτικής αυτής προσπάθειας. Να πούμε ότι οι ιστορίες είναι πολύ καλά επιλεγμένες και εδώ και χαρακτηριστικές, ενώ τα σκίτσα του Marcelo ολοζώντανα! Σε βάζει στο κλίμα της εποχής και στην ατμόσφαιρα των περιπετειών του μασκοφόρου ήρωα και νομίζεις ότι είσαι μέσα σε όλα αυτά! Το άλμπουμ διαβάζεται μονοκοπανιά! Πάρα πολύ καλή δουλειά και κρίμα που δεν συνέχισε…

Δείτε όλες τις αποσπασματικές σελίδες του άλμπουμ και ανακαλύψτε και αυτό τον κύκλο παρουσιάσεων μας, στην ανάλογη υπό – κατηγορία «ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ».

http://wp.me/PKxow-5BI

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 8 Φεβρουαρίου 2012, in American Comics, Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αμερικάνικα Κόμικς, Αναμνήσεις, Ανεμοδουράς, Βινιέτες, Γουέστερν Κόμικς, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Περιοδικός Τύπος, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Ζορό, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Οπισθόφυλλα, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Western Comics, Zorro and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 4 Σχόλια.

  1. Λίγο μπερδεύτηκα όσον αφορά στην προέλευση τού κόμικ αυτού. Είναι τού 1984, ή τής δεκαετίας τού ’70; Η wikipedia δεν βοηθάει, μια και λέει απλώς ότι πρόκειται για ανατύπωση. (Από ποια χρονιά;)

    Αυτό, πάντως, που παρατηρώ, είναι ότι οι ήρωες στο κόμικ έχουν την εμφάνιση τών χαρακτήρων τής τηλεοπτικής σειράς τού 1957, με το Guy Williams στο ρόλο τού Ζορρό. Τέτοια κόμικς είχαν τυπωθεί και στα πρώτα τέυχη τού Μίκυ Μάους.

    Μου αρέσει!

    • Good morning dear Kriton! Good morning everybody!

      Καλημέρα σας αγαπητοί κομικσοφαγάνες!

      Πως σας φαίνεται η ακροβασία που κάνουμε σαν έθνος; Έτοιμοι στο βατήρα και από κάτω τα σαγόνια της καρχαριο – Γερμανίας έτοιμα να μας κάνουν μια χαψιά! Ουάου, που λεν` κι οι Αμερικάνοι! Ladies & gentlemen we are ready to watch a spectacular show!

      Λοιπόν, για να αφήσω τον Τσάκ Νόρις να κάνει την παρουσίαση και να περάσω στα δικά μας, τα κόμικς – χρονικά, με τα οποία μένουμε λιγάκι ζωντανοί(half dead ένα πράγμα), κι όσο πιο αισιόδοξοι γίνεται.

      Ο Marcelo έκανε τα σκίτσα το `71 αν δεν κάνω λάθος(που παίζει και να κάνω, γιατί κόπηκα στο τελευταίο μάθημα για ξερόλας!). Η Eclipse εξέδωσε το πόνημα που διαβάσαμε και στη χώρα μας, το 1984. Περιλαμβάνει 6 ιστορίες του Ζορρό και λειτουργεί κάπως αποσπασματικά θα έλεγα, σε σχέση με όλα όσα έκανε ο σκιτσογράφος για τον ήρωα, αφού ξεκίνησε να τον σχεδιάζει το `68, στο Γαλλικό περιοδικό που αναφέρω. Τώρα, αν φέρνουν τα σκίτσα του στο `57, σ` αυτό δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη… Ή πάλι αν είναι επηρεασμένος από την τηλεοπτική σειρά του`57… Ή στην περίπτωση που την αντέγραψε… Ανεξερεύνητες οι βουλές του Marcelo… Όποιος όμως μπορεί να μας διαφωτίσει, θα εκτιμηθεί δεόντως, τόσο από μένα προσωπικά, όσο κι απ` τον Τσάκ, που έγινε πρόσφατα μέλος μας! 🙂

      «Εσύ, εσύ και εσύ, ψάξτε τώρα»! 🙂

      Μου αρέσει!

  2. Συνδυάζοντας πληροφορίες από εδώ και εδώ συμπεραίνουμε ότι ό τόμος αυτος αναδημοσιεύει έξι από τις δώδεκα ιστορίες με το Ζορρό, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Γαλλικό περιοδικό Le Journal de Mickey, πάνω στα πρότυπα τής τηλεοπτικής σειράς του 1957, εξ ου και η ομοιότητα τού Ζορρό με το Guy Williams.

    Μπορώ να πάω σπίτι μου τώρα, κύριε Νόρις;

    Μου αρέσει!

    • Καλημέρα Κρίτωνα, κύριοι!

      Αχα! Επαληθεύτηκαν οι υποψίες μου! Ο κ. Marcelo τελικά άντλησε έμπνευση από την σειρά του`57, «πάτησε» όπως λέμε και έπειτα έδωσε την δική του εκδοχή, η οποία μπήκε στο Γαλλικό Le Journal de Mickey. Η Eclipse πήρε έξη ιστορίες από αυτές και τις χώρεσε στο άλμπουμ που διαβάσαμε και στη χώρα μας, από τον Περιοδικό Τύπο. Υπάρχουν ακόμη 2 δουλειές τέτοιες της Eclipse. Θα τις ψάξω και φυσικά θα ανεβούν μαζί με το άλμπουμ στα Αγγλικά(πολλά ευχαριστώ που έβαλες το χεράκι σου στην εύρεση του!), για να προστεθούν στα ράφια της βιβλιοθήκης μας, στον τομέα «Μασκοφόροι και λοιποί εκδικητές», τα οποία σημειωτέων, εποπτεύει ο Τσάκ! 🙂

      Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.