«Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΙΦΟΥ» – ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Μέσα στα πλαίσια της ανανέωσης στο Comics Trades, που έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα(νέα άρθρα, design σελίδας, νέες ενότητες & κατηγορίες κ. α.), συνεχίζουμε σήμερα με τον καρπό μιας ακόμη συνεργασίας με μέλος μας. Ο Χρήστος, εξαιρετικός κόμικς – συμπολεμιστής, με κοινές μνήμες λόγω ηλικίας, ένωσε τις δυνάμεις του μαζί μας εδώ και περίπου 2 μήνες. Σήμερα τον γνωρίζετε μέσα από αυτή του την συνεργασία, που απορρέει από την αγάπη για ένα περιοδικό που άλλαξε πολλά στα κόμικς, στην χώρα μας πάντα. Το Αγόρι του κ. Δεληγιώργη, με το νέο αυτό σχήμα και τα εικονογραφημένα της Βρετανικής σχολής κόμικς(2000AD), έδωσε στους αναγνώστες μια διαφορετική εκδοχή και ενδεχομένως μια νέα διάσταση στην ψυχαγωγία τους. Ήταν μια πρόταση του εκδότη που έδωσε ώθηση και διαμόρφωσε τα κόμικς της δεκαετίας του `80 κυρίως. Δεν θα σταθούμε στο περιοδικό καθαυτό σήμερα, αλλά θα σας δώσουμε την δυνατότητα για πρώτη φορά στο Comics Trades, να διαβάσετε τις σελίδες από όλα τα τεύχη, που περιείχαν την ιστορία σε συνέχειες, με τίτλο «Η εκδίκηση του Γρίφου»! Η δημοσίευση τους ξεκινάει από σήμερα και θα είναι σε καθημερινή βάση. Κάθε μέρα θα δημοσιεύεται και ένα από τα 25 τμήματα της, χωρίς φυσικά αυτό να επηρεάζει την υπόλοιπη μας αρθρογραφία. . Οπότε αν χάσετε κάποια συνέχεια, μπορείτε να ανατρέξετε στην πιο πάνω υπό – κατηγορία, ώστε να μην πάθετε ότι και οι πιτσιρικάδες εκείνων των χρόνων, που έχαναν κάποιο τεύχος και το έψαχναν μετά! Να σας πω ότι τα συνολικά τμήματα της ιστορίας ήταν 25. Ξεκίνησε να δημοσιεύεται από το τεύχος 439 και ολοκληρώθηκε στο τεύχος 463. Στην διάρκεια αυτών των 100 σελίδων, ο νεαρός Τζώνυ Χίγκινς προσπαθεί να ανακαλύψει την ταυτότητα των 4 νέων αγνώστων, που απειλούν την οικογένεια του και τον ίδιο, αναλαμβάνοντας να εκδικηθούν για λογαριασμό του κακοποιού με το παρατσούκλι «Ο Γρίφος». Ξεκινάμε σήμερα λοιπόν, με τον πρώτο τετρασέλιδο τμήμα της ιστορίας, αυτό του τεύχους 439.

Όλα τα τμήματα της ιστορίας συγκεντρωμένα, θα μπορείτε να τα βρίσκετε στην νέα υπό – κατηγορία «ΙΣΤΟΡΙΕΣ & ΤΕΥΧΗ 2». Εκεί θα προστίθενται κάθε μέρα και από ένα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Δεν θα αναρτάται ξεχωριστό άρθρο, αλλά τα τμήματα θα προστίθενται κατευθείαν στην κατηγορία!

http://wp.me/PKxow-632

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 9 Νοεμβρίου 2011, in 2000 AD, Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Scans, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αγόρι, Αγγλικά Κόμικς, Αναμνήσεις, Βινιέτες, Δεληγιώργης, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κάποτε στην Ελλάδα!, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Σκίτσο, Σκαναρισμένα Κόμικς, Τέχνες and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Πολυαγαπημένη Ιστορία. Πολυαγαπημένο περιοδικό.
    Όντως μιά καταπληκτική ιστορία. Μας είχε δε στην αναμονή … (Φεύγαμε από την Disco Barbarella το ξημέρωμα κατ΄ ευθείαν για Ομόνοια) … να πάρουμε το καινούργιο Αγόρι, διαλέγωντας τεύχος ατσαλάκωτο (χωρίς σημάδια από τα τσέρκια) γιατί μετά, άντε βρέστο.
    Μπράβο Γιώργο. Νομίζω ότι έκανες εξαιρετική δουλειά πάλι και ώς ιδέα και ώς παρουσίαση.

    Μου αρέσει!

    • Σε εχαριστώ πολύ Χρήστο. Όμως και η δική σου συμεμτοχή και συνεισφορα, ήταν για ακόμη μια φορά σημαντική και καταλυτική. Μνήμες που φέρνουν στο νου τα εικονογρφαημένα…. Θα έρθουν κι άλλες τέτοιες ιστορίες σταδιακά, πάντα από τα κόμικς που αγαπήσαμε.

      Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.