ΧΡΗΣΙΜΟ – Τα αυτοκόλλητα εξώφυλλα του Πιστολέρος

Ακόμη ένα χρήσιμο άρθρο, συνοδεία εικόνων, για όσους επιθυμούν να πληροφορηθούν σχετικά με μια προσφορά του εκδότη κ. Καμπανά προς τους αναγνώστες του εβδομαδιαίου Πιστολέρος. Χωρίς να έχει ερευνηθεί σε βάθος, θεωρώ ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πολύ καινοτόμα ιδέα, από τις πιο περίεργες στην ιστορία των Ευρωπαικών εικονογραφημένων. Το 1972, όταν ξεκίνησε η έκδοση του περιοδικού Πιστολέρος, με θεματολογία καουμπόικες ιστορίες, ο Έλληνας εκδότης σκέφτηκε να προσφέρει την δυνατότητα στους αναγνώστες, να μπορούν να χρησιμοποιούν τα αυτοκόλλητα εξώφυλλα και οπισθόφυλλα, όπως εκείνοι επιθυμούσαν! Τα αυτοκόλλητα αυτά, ήταν στην ουσία τόσο το οπισθόφυλλο, όσο και το εξώφυλλο του περιοδικού, κάτι που έδωσε ακόμη μεγαλύτερη συλλεκτικότητα στον τίτλο αυτό. Ο λόγος βέβαια είναι απλός. Οι νέοι της εποχής, χρησιμοποίησαν στην πλειοψηφία τους αυτήν την δυνατότητα και την αξιοποίησαν ανάλογα, αφήνοντας πίσω τους πολύ λίγα αντίτυπα άθικτα. Σας παρουσιάζουμε πιο κάτω, αυτά των τευχών 1 & 3.

Να ευχαριστήσω τον φίλο και μέλος μας Αντώνη, για την δυνατότητα που μας έδωσε, μέσω μιας ανταλλαγής μεταξύ των δύο μας, να μπορούμε να έχουμε αυτά τα τεύχη και να σας δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες τους.

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 18 Αυγούστου 2010, in Collections, Comics, Comics for Sale, Comics Safari, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Wanted, Γουέστερν Κόμικς, Ελληνικά Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Θησαυροί!, Καμπανάς, Πιστολέρος and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.