ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ – ΖΑΓΚΟΡ “Ο καταραμένος θησαυρός”

Εγκαινιάζουμε μια ακόμη νέα σειρά άρθρων σήμερα, με σκοπό να σας γνωρίσουμε ιστορίες που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην χώρα μας, αγαπημένων ηρώων κόμικς. Έχει μια ιδιαιτερότητα αυτή η σειρά αφηγήσεων, καθώς θα μιλήσουμε και θα δείτε χαρακτηριστικές βινιέτες, ηρώων που πέρασαν τα Ελληνικά σύνορα, έκαναν πολύ έντονη την παρουσία τους, απέκτησαν φήμη και αναγνωστικό κοινό, αλλά για θέματα που δεν θεωρώ προσωπικά σκόπιμο να θίξουμε επί του παρόντος, δυστυχώς δεν είχαμε την δυνατότητα να διαβάσουμε κάποιες πολύ δυνατές ιστορίες τους.

Ξεκινάμε λοιπόν, με έναν αγαπημένο ήρωα πολλών στην σελίδα αυτή, τον Ζαγκόρ, ή «πνεύμα με το τσεκούρι», όπως τον γνωρίσαμε κυρίως, μέσα από την εβδομαδιαία έκδοση του κ. Στέλιου Ανεμοδουρά, αλλά και μέσα από τις σελίδες του μηνιαίου Μπλέκ(Μεγάλου), στο διάστημα μεταξύ 1970 – 1975.

Η πρώτη ιστορία με την οποία θα καταπιαστούμε, είναι το «Il Tesoro Maledetto», ή «Ο καταραμένος θησαυρός» στα Ελληνικά. Η περιπέτεια αυτή, κυκλοφόρησε στο επετειακό 200ο τεύχος της μηνιαίας Ιταλικής έκδοσης(η κύρια δηλαδή μορφή έκδοσης του τίτλου), τον Μάρτιο του 1982, με μια έκπληξη για τους αναγνώστες. Ήταν εξ ολοκλήρου έγχρωμο. Ήταν η εποχή που ο εκδότης κ. Sergio Bonelli(γιός του αείμνηστου Gian Luigi Bonelli – ιδρυτή του οίκου και μεγάλο κεφάλαιο των Ιταλικών κόμικς), είχε αρχίσει να δίνει την ευκαιρία σε νέους καλιτέχνες, προκειμένου να δώσουν φρέσκιες ιδέες τόσο στα σενάρια, όσο και στα σκίτσα. Ένας απ` αυτούς, ο ταλαντούχος κ. Tizziano Sclavi, άφησε την δική του σφραγίδα στο τεύχος 200. Μια από τις κορυφαίες νέες πένες της Ιταλικής βιομηχανίας κόμικς, που έμελε να κάνει μεγάλη καριέρα στην συνέχεια.

Εδώ, αφήνει την φαντασία του να τον οδηγήσει σε κόσμους βουτηγμένους στο μυστικισμό, το υπερφυσικό, το ανεξήγητο και φυσικά το εξωτικό, δημιουργώντας μια πολύ δυνατή περιπέτεια για τον Ζαγκόρ και ένα από τα καλύτερα σενάρια που γράφτηκαν γι` αυτόν τον ήρωα ποτέ. Είναι πραγματικά κρίμα, που δεν μπορέσαμε να διαβάσουμε στα Ελληνικά αυτή την ιστορία. Την υλοποίηση όλων όσων διαδραματίζονται σ` αυτές τις 12ο σελίδες, αναλαμβάνει ο θρύλος των Ιταλών σχεδιαστών κόμικς, ο σπουδαίος Gallieno Ferri, δεξί χέρι του Bonelli και αρχικός σχεδιαστής του Ζαγκόρ, ο οποίος με την σειρά του είχε επιλέξει να περάσει κι αυτός σε δεύτερο ρόλο, επιλέγοντας να επιμελείται τα εξώφυλλα μόνον του περιοδικού, δίνοντας έτσι σε νέους καλλιτέχνες την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δουλειές τους. Στην δεκαετία του`80 όμως, επιχειρεί μια επιστροφή στο προσκήνιο και περνάει στην καλύτερη ίσως δημιουργικά, στιγμή της καριέρας του. Δίχως υπερβολή, ο Ferri δικαιολογεί στο έπακρο τις εκδηλώσεις λατρείας στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, σε κάθε του συνέντευξη ή εμφάνιση σε κόμικς εκδήλωση. Με δουλειές σαν αυτήν εδώ του τεύχους 200, αποδυκνείει γιατί θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή ανθρώπους των κόμικς.

Δύο λόγια για το περιεχόμενο του τεύχους αυτού. Κατ` αρχάς, να σας ενημερώσουμε ότι το διαθέσιμο τεύχος ήταν από την επανέκδοση του, στην σειρά Tutto Zagor του`90, οπότε και δυστυχώς δεν είναι έγχρωμες οι αποσπασματικές βινιέτες που συνοδεύουν το άρθρο.

Η ιστορία ξεκινάει όταν η αφέλεια του συμπαθούς Μεξικανού φίλου του Ζαγκόρ, του Τσίκο, τον φέρνει να εγκαταλείπει την σιγουριά της καλύβας στο Ντάρκγουντ και της συντροφιάς του φίλου του, προκειμένου να ακολουθήσει σε μια πορεία εκατοντάδων μιλίων, τον κυνηγό θησαυρών Ντίνγκινγκ Μπίλ, γνωστό σε όλους τους Έλληνες αναγνώστες του περιοδικού, αφού δημοσιεύτηκαν αρκετές περιπέτειες του, όλες απολαυστικές. Εδώ τα πράγματα θα είναι πιο πολύπλοκα βέβαια και σαφώς ο κίνδυνος θα είναι μεγαλύτερος, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Οι δύο σύντροφοι, αναζητούν το ναυάγιο του πλοίου Ντισκόβερυ, που φορτωμένο χρυσάφι, ναυάγησε στα νερά του μυστηριώδους ποταμού Σουσκουεχάνα. Το πλοίο βυθίστηκε κάτω από τις περίεργες επιδράσεις του περάσματος ενός κομήτη, που προκάλεσαν μεταξύ άλλων και πελώρια κύματα, τα οποία κατάπιαν το πλοίο, το πολύτιμο φορτίο του και τα πτώματα των αντρών του πληρώματος. Το πλήρωμα είχε βρει τραγικό τέλος, αφού μερίδα αξιωματικών του πλοίου, με επικεφαλής τον ίδιο τον πλοίαρχο Χόλμπακ, σφάγιασαν του ανυποψίαστους ναυτικούς προκειμένου να κλέψουν οι ίδιοι το χρυσάφι, που είχε για προορισμό του το πλοίο Γεώργιος ΙΙ και στην συνέχεια τα ανάκτορα του Βασιλιά της Αγγλίας. Η συνέχεια της ιστορίας, μοιάζει με μπερδεμένο κουβάρι που προσπαθεί να ξεμπερδέψει ο Ντίνγκινγκ Μπίλ, με όπλο του έναν χάρτη μιας εξερευνητικής αποστολής. Προηγουμένος, εξηγεί στον Τσίκο ότι κανείς δεν μπόρεσε να βρει το ναυάγιο του Ντισκόβερυ, ούτε το 1753 που βυθίστηκε, αλλά ούτε και στον επόμενο αιώνα που ακολούθησε, κυρίως από προσπάθειες κυνηγών θησαυρών. Ο λόγος, είναι η διπλή εκβολή του Σουσκουεχάνα! Όλοι, έψαχναν στην κεντρική, αλλά αγνοούσαν την ύπαρξη της δεύτερης. Εκεί, που έναν αιώνα μετά, ο κομήτης επιστρέφει και σύμφωνα με τον θρύλο, αυτό του το νέο πέρασμα θα αναδύσει το πλοίο από τα βάθη του ποταμού! Η ιστορία γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκη, όταν στο κυνήγι αυτό αποκαλύπτουν ότι δεν είναι οι μόνοι που αναζητούν τον θησαυρό ταυτόχρονα… Το δε φινάλε, είναι από αυτά που πραγματικά κόβουν την ανάσα και έχει τόσες ανατροπές, όσες δεν διαβάσαμε ποτέ σε περιπέτεια του Ζαγκόρ!

Πολλά ευχαριστώ, στον φίλο και μέλος της παρέας μας Γιώργο, για την συμβολή του στην παρουσίαση αυτού του άρθρου.

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 17 Αυγούστου 2010, in Comics, Comics for Sale, Comics Safari, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Wanted, Έρευνα, Ανεμοδουράς, Ζαγκόρ, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Θησαυροί! and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 12 Σχόλια.

  1. Συγχαρητηρια για την παρουσιαση

    Μου αρέσει!

    • Σε ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη. Θα ακολουθήσουν ακόμη 2 για τον Ζαγκόρ και έπειτα άλλων ηρώων. Αν τώρα, κάποια από τα μέλη θέλετε να προτείνετε ήρωα, στον οποίον μπορούμε να κάνουμε παρουσίαση ακυκλοφόρητης ιστορίας, πολύ ευχαρίστως!

      Μου αρέσει!

  2. Υπαρχει περιπτωση ,να το δουμε μεταφρασμενο στα Ελληνικα καποια στιγμη??

    Μου αρέσει!

    • Αγαπητέ φίλε, φοβάμαι ότι αυτό που ρωτάς άπτεται του ενδιαφέροντος των δικαιούχων σε ότι αφορά στα πνευματικά δικαιώματα στη χώρα μας. Τα οποία, πληροφοριακά αναφέρω, τα είχε ο Περιοδικός Τύπος του κ. Γ. Ανεμοδουρά, που έχει κλείσει πλέον… Συνεπώς η κατάσταση γίνεται πολύπλοκη, όπως αντιλαμβάνεσαι, εκτός κι αν αναλάβει κάποια νέα εκδοτική εταιρεία, να διαπραγματευτεί εκ νέου με τον κ. Bonelli. Αυτό φυσικά για να συμβεί, θα πρέπει να αποχωρήσει από το συμβόλαιο του με τους Ιταλούς, ο κ. Γ. Ανεμοδουράς και οι δικαιούχοι που έχει αφήσει εκείνος… Να σε ευχαριστήσω για την συμμετοχή και ελπίζω η παρουσίαση να σου άρεσε. Αν επιθυμείς, μπορείς να γίνεις μέλος στην κοινότητα μας, με μια τυπική εγγραφή δευτερολέπτων, στην πλατφόρμα του http://www.wordpress.com Για το πως ακριβώς γίνεται κάτι τέτοιο, κοίταξε στο σχετικό άρθρο, συνοδεία εικόνων χαρακτηριστικών, που υπάρχει προς το τέλος της σελίδας.

      Φιλικά

      Γιώργος Κοσκινάς

      Μου αρέσει!

  3. Ειναι αδυνατο να γινει αυτο,αγαπητε κυριε πια,το γνωριζω,αλλα εννουσα μηπως λογω των γνωσεων σας στα Ιταλικα,θα μπορουσατε να μας το «δινατε» για αναγνωση εστω,μεταφρασμενο απο εσας!
    Πολυ δυσκολο το κατανοω,αλλα ενας συγγραφεας πρεπει να τολμα κατι περισσοτερο!
    Ελπιζω να μην σας δημιουργω θεμα με την επιμονη μου!

    Μου αρέσει!

    • Αγαπητέ φίλε,

      Κρίνοντας από το προσωνύμιο και μόνον, που επιλέξατε για να υπογράψετε τα σχόλια σας, μπορεί να διακρίνει κανείς την έκδηλη αδυναμία σας στον εν λόγω κόμικς – ήρωα. Η επιμονή σας συνεπώς, καθώς και τρόπος που υποβάλατε την ερώτηση σας, δεν μου δημιουργούν το παραμικρό πρόβλημα. Αντίθετα με χαροποιούν, θα έλεγα. Μπορώ να πω ότι με βρίσκετε σε μια περίοδο αρκετών σκέψεων, σχετικά με διάφορα σχέδια που επεξεργαζόμουν και τα οποία είχαν κατά κάποιον τρόπο αδρανήσει τους τελευταίους μήνες. Μετά την κυκλοφορία του τρίτου μου βιβλίου για τα Ελληνικά κόμικς, με τίτλο Ζαγκόρ(εχω βλέπετε κρατήσει κι εγώ όμορφες αναμνήσεις απ` αυτό το εικονογραφημένο), είχα κατά νου να κάνω περίπου κάτι σαν κι αυτό που με παροτρύνετε να προχωρήσω σαν ιδέα, με τα σχόλια σας. Με άλλα λόγια, γνωρίζοντας ότι πολλές όμορφες ιστορίες της δημιουργίας των Bonelli & Ferri, δεν έχουν κυκλοφορήσει στην χώρα μας, ξεκίνησα πριν αρκετό καιρό, την διαδικασία της μετάφρασης από τα Ιταλικά, κάποιων τέτοιων τευχών, με σκοπό να εμπλουτίσουν το προσωπικό μου αρχείο. Μέσα σε αυτές, είναι και η ιστορία που περιληπτικά αφηγήθηκα, σε αυτό το άρθρο. Καταλήγοντας, να σας ενημερώσω λοιπόν, ότι οι μεταφράσεις των ιστοριών αυτών, θα δωθούν στους διαχειριστές της κοινότητας Comics & More, πλήρης διεύθυνση http://gkosk.wordpress.com/ για να εμπλουτίσουν με αυτές την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη που συντηρούν και έπειτα από επικοινωνία που είχαμε μαζί, ενωρίτερα σήμερα. Με συνδέουν πολύ όμορφα πράγματα με τα μέλη της κοινότητας αυτής(ήμουν δημιουργός της πριν ενάμιση χρόνο, αλλά έχω πλέον αποχωρίσει από τους κόλπους της, διατηρώντας όμως πολύ καλές σχέσεις με αρκετά μέλη, μεταξύ αυτών και των νέων διαχειριστών της), και πιστεύω επίσης στον σκοπό των διαχειριστών της, να προβάλουν δηλαδή τα κόμικς και την τέχνη που εκπροσωπούν. Η μόνη δέσμευση όμως, που ζήτησα από εκείνους, είναι να μην δωθεί το προνόμιο για δωρεάν κατέβασμα(download), από όποιον αναγνώστη επιθυμεί των ιστοριών αυτών, αλλά αντίθετα να δωθούν μόνον προς ελεύθερη ανάγνωση on line. Όταν θα είναι έτοιμη για υλοποίηση αυτή η ιδέα, θα ενημερωθούν οι αναγνώστες και των δύο σελίδων, με σχετική ανακοίνωση. Επί του παρόντος, να σας πω ότι «Ο καταραμένος θησαυρός» είναι μέσα στις ιστορίες που έχουν ήδη μεταφραστεί, όπως και μια ακόμη συγκλονιστική ιστορία, που θα καταπλήξει πολλούς φίλους του Ζαγκόρ, η οποία αποτελεί την συνέχεια στην ουσία της ιστορίας «Ο κύριος των αετών», που διαβάσαμε και εδώ και την οποία θα παρουσιάσουμε σε λίγες μέρες. Την επιείκεια σας εκ των προτέρων, για τις όποιες ατέλειες στην επεξεργασία και το lettering, αφού πρόκειται για μια καθαρά ερασιτεχνική προσπάθεια.

      Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και την επικοινωνία

      Με εκτίμηση

      Γιώργος

      Μου αρέσει!

  4. Σας υπερευχαριστω!
    Φυσικα μου αρκει να το διαβασω!Κατανοω πληρως τα θεματα των πνευματικων δικαιωματων,και φυσικα δεν θα ηθελα να δημιουργηθει προβλημα σε ενα ανθρωπο,που προσφερει τετοια ευκαιρια,σε εμας τους «φανατικους» φιλους του Ζαγορ!

    Μου αρέσει!

    • Να`στε καλά αγαπητέ. Κι εγώ με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον που επιδείξατε, κάτι που μεταφράζεται στην θέληση σας να διαβάσετε περισσότερες ιστορίες του αγαπημένου σας ήρωα. Όντως το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων είναι λεπτό και απόλυτα κατανοητό, σε όλους μας φαντάζομαι. Μπορεί να αποτρέπει προσπάθειες παρόμοιες μετάφρασης, να δουν το φως της δημοσιότητας, σε βάρος ίσως των τόσων πολλών φίλων που θα ήθελαν να έχουν αυτή τη δυνατότητα, όμως έστω και με την μορφή μιας απλής ηλεκτρονικής ανάγνωσης on line, νομίζω ότι και πάλι κερδισμένοι μπορούν να βγούν. Δεν γνωρίζω ακριβώς το καθεστός, κάτω από το οποίο η κοινότητα του Comics & More θα διαχειριστεί αυτό το υλικό(αδημοσίευτο θυμίζω), αλλά τους έχω εμπιστοσύνη, ότι θα πράξουν το καλύτερο δυνατόν και πάντα μακριά από οποιαδήποτε σκιά αμφιβολίας ή διαμοιράσματος δωρεάν του αρχείου.

      Μου αρέσει!

  5. Γιωργο σε θαυμαζω που βρισκεις το χρονο για ολα αυτα

    Μου αρέσει!

    • Παναγιώτη, ειλικρινά δεν έχω σηκώσει κεφάλι από το πληκτρολόγιο, εδώ και 4 περίπου μήνες. Δεν εμπεριέχει καμία δόση υπερβολής, αυτή μου η φράση. Ήταν ανέκαθεν κάτι που ήθελα να κάνω και που πήγαζε από την μάλλον περίεργη γεύση που μου άφησε, η αρκετά άδοξη διακοπή των ιστοριών του τίτλου στην χώρα μας, καθώς και η εν γένει πορεία του η εκδοτική, στην συνέχεια. Μια μεγάλη ταλαιπωρία, για έναν τίτλο που άξιζε καλύτερη τύχη. Τώρα, σχετικά με τον χρόνο, πιστεύω ότι το μεράκι ξεπερνάει όλα τα εμπόδια, που μπορεί να παρουσιάζει η καθημερινότητα μας. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η ιδέα. Ελπίζω σύντομα να σας έχω και την παρουσίαση της δεύτερης ιστορίας, που τονίζω, είναι συγκλονιστική!

      Μου αρέσει!

  6. Γιώργο, συγχαρητήρια για την παρουσίαση.
    Για μία ακόμη φορά βλέπουμε την ατυχή μεταχείριση που είχε ο Ζαγκόρ στη χώρα μας . Δυστυχώς παρα πολλές ιστορίες του Ζαγκόρ από την πρωτότυπη έκδοση στην Ιταλία δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ στην Ελλάδα αλλά και αυτές που παρουσιάστηκαν κομματιάστηκαν σε 8-10 συνέχειες στο εβδομαδιαίο Ζαγκόρ , σε 2 τουλάχιστον στον μηνιαίο Μπλεκ και σε περισσότερες στο Τζάγκουαρ. Ετσι ποτέ σαν παιδιά τουλάχιστον δεν είχαμε ολοκληρωμένη εικόνα των περιπετειών, αφού πάντα θα μας έλειπε κάποιο τεύχος.
    Πρόσφατα βρήκα από το διαδίκτυο 2 τεύχη του Tutto Zagor το Νο 6 η σπασμένη λόγχη και το Νο 8 η εκδίκηση του Ζαγκόρ , δύο άγνωστες σε μένα ιστορίες και πραγματικά το χάρηκα . 130 σελίδες , χορταστική δράση , στα ιταλικά βέβαια , που με τα λατινικά του σχολείου και τα αγγλικά κατάφερα να έχω κάποια επαφή με το κείμενο.
    Επειδή στην Ελλάδα , ειδικά με τις σημερινές συνθήκες , δεν προβλέπεται να δούμε το Συλλεκτικό Ζαγκόρ, η πρότασή μου είναι να μάθουμε Ιταλικά και να προμηθευτούμε τα Ζαγκόρ από Ιταλία..
    Φιλικά
    Αποστόλης

    Μου αρέσει!

    • Αποστόλη, παιδιά, καλημέρα σε όλους.

      Δυστυχώς, τα έχουμε εκφράσει τα παράπονα μας, κατ` επανάληψη. Δεν μπόρεσε τόσα χρόνια τώρα, να βρεθεί ένας εκδότης που να προσφέρει ποιοτικό κόμικς στους Έλληνες αναγνώστες, με συνέχεια και συνέπεια στην έκδοση του. Όλα ημιτελή έμειναν και όλες οι «προσπάθειες» αυτές, δεν ξέρω γιατί, αλλά μου έδωσαν την εικόνα «αρπαχτής»… Αν αρχίσουμε μια τέτοια συζήτηση, σίγουρα θα εξελιχθεί σε μια παράθεση πικρίας, απ` όλους μας. Για την Ζαγκόρ, που τονίζω για ακόμη μια φορά, δέχτηκε μια άνευ προηγουμένου λανθασμένη διαχείρηση, έχει εξαντληθεί η αναφορά και τα λάθη που εντοπίστηκαν, από όλους τους εκδότες στην χώρα μας. Τι να πρωτοθυμηθώ; Όταν ξεκίνησε το 1970, από τις εκδόσεις του αείμνηστου κ. Στέλιου Ανεδοδουρά, στα 260 του τεύχη είναι ζήτημα να είδαμε 20-25 αυθεντικά εξώφυλλα, με ιστορίες που δεν ακολούθησαν την χρονολογική σειρά των Ιταλών δημιουργών, με μπέρδεμα στα εξώφυλλα και τις ιστορίες(άλλα για άλλα, αν διαβάσετε και στο ομώνυμο μου βιβλίο), και πολλά παρατράγουδα γενικά. Μετά, στα χέρια του κ. Παπαχρυσάνθου, μια από τα ίδια, με το μόνο θετικό να αποτελεί η φόρμα του περιοδικού, που θύμιζε σε σχήμα, σελίδες, εξώφυλλα, την λογική του κ. Bonelli. Τέλος, τα 4 εκτρώματα που κυκλοφόρησαν από την Κόμπρα Πρες, με την σχεδιαστική ασυδοσία κάποιων τυχάρπαστων νέων δημιουργών, που δεν σεβάστηκαν ούτε τον ήρωα, ούτε τον εαυτό τους(άραγε, πως τους έδωσε άδεια για δημοσίευση ο κ. Bonelli;…), ο τίτλος και ο ήρωας καταστράφηκε σαν μύθος, στα μάτια των νεαρών αναγνωστών, που νόμιζαν ότι σε αυτά τα τεύχη έβλεπαν ότι πιο χαρακτηριστικό του! Χαίρομαι που σας αρέσει αυτού του είδους η παρουσίαση και οι αναφορές σε αδημοσίευτες ιστορίες. Σε ευχαριστώ πολύ γα τα καλά σου λόγια Αποστόλη και θα συμφωνήσω ότι τελικά το να μάθει κανείς Ιταλικά, θα τον βοηιήσει να διαβάσει υπέροχες ιστορίες και να βγάλει πιο ασφαλή συμπεράσματα, για έναν ιστορικό Ευρωπαικό τίτλο, όπως ο Ζαγκόρ. Να σας πω εδώ, ότι σύντομα θα διαβάσετε και την δεύτερη παρουσίαση, μιας ακόμη ακυκλοφόρητης ιστορίας του Ζαγκόρ, ενώ σε σχετικό άρθρο που θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες, θα ενημερωθείτε για το πως θα μπορέσετε να διαβάσετε μεταφρασμένη την ιστορία «Ο καταραμένος θησαυρός». Είναι μια προσφορά του Comics Trades στους φίλους του ζαγκόρ και βέβαια είναι παράλληλα και μια αποκλειστικότητα, καθώς κάτι παρόμοιο δεν έχει γίνει ξανά στην χώρα μας, έστω και αν μιλάμε για καθαρά ερασιτεχνική προσπάθεια, με τα όποια λάθη και παραλείψεις της. Όλα αυτά γίνονται γιατί αγαπάμε κάποια κόμικς και το κάνουμε με μεράκι και κέφι, σκεπτώμενοι πως θα άρεσε και σε κάποιους ακόμη να διάβαζαν τέτοιες ιστορίες. Το σημαντικό είναι να μοιράζεσαι. Αυτό είναι όλο το σκεπτικό μας.

      Φιλικά

      Γιώργος

      Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.