Exotic Adventures! — Το μεγαλύτερο αφιέρωμα που έγινε ποτέ!

excotic adventures 8

Δεύτερο μεγάλο αφιέρωμα στο Cine Oasis για φέτος, με το οποίο θα πορευτούμε και στην επόμενη μας κινηματογραφική σεζόν, καθώς το σύνολο των ταινιών, που θα παρουσιαστούν, ξεπερνά τις 130! Για πρώτη φορά επιχειρούμε κάτι παρόμοιο, όμως να σας πούμε σε αυτό το σημείο, πως ο σχεδιασμός είχε ξεκινήσει εδώ και 2,5 χρόνια. Δεν πρόκειται, βέβαια, για κάποιου είδους καταγραφή. Οι ταινίες, άλλωστε, αυτού του είδους είναι πολλές και σίγουρα θα μας απασχολήσουν και μελλοντικά. Συνολικά περιέχονται τέσσερα είδη ταινιών σε αυτό το αφιέρωμα ή, αν προτιμάτε, χωρίζεται σε τέσσερα σκέλη. Ταινίες γυρισμένες σε τροπικά νησιά, αφρικάνικες ζούγκλες, περιπέτειες εξωτικές και φιλμ που μας μεταφέρουν στο βυθό, για να ζήσουμε στιγμές αδρεναλίνης ποτισμένες με κοφτερά σαγόνια! Θησαυροί, χαμένες φυλές, πολύ χρώμα από την φύση, που ποζάρει μοναδικά, μαγικά ηλιοβασιλέματα, άγρια ζώα κάθε είδους, θανάσιμες παγίδες, ο φθόνος και η ανθρώπινη απληστία, που καταστρέφει τα πάντα, όλα αυτά σε ένα αφιέρωμα διάρκειας, το οποίο θα παρουσιαστεί τμηματικά. (Εμβόλιμα θα υπάρξουν κι άλλα μίνι-αφιερώματα έκπληξη). Τα περισσότερα από τα φιλμ, με τα οποία ασχοληθήκαμε σε αυτό το αφιέρωμα (σχεδόν όλα), δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, αφού οι εταιρείες διανομής εξακολουθούν πεισματικά να γυρίζουν την πλάτη τους στις κλασσικές ταινίες από τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70.

Έτσι, πολλοί εξ ημών μένουμε είτε στις μνήμες από τις προβολές τους στους κινηματογράφους προ πολλών ετών ή εμπλουτίζουμε την ταινιοθήκη μας αγοράζοντάς τες από το εξωτερικό, χωρίς φυσικά την δυνατότητα ελληνικών υποτίτλων. Το πρώτο με οδήγησε στο δεύτερο, εξ ου και τα σχετικά αφιερώματα και οι παρουσιάσεις, που κάνουμε εδώ και 3,5 χρόνια. Τέλος, να σας πούμε ότι η επιλογή των ταινιών ήταν ό,τι πιο δύσκολο, καθώς έπρεπε να επιλεγούν μέσα από εκατοντάδες, κυριολεκτικά. Το καλό ήταν, πως κάποιες τις είχαμε ήδη παρουσιάσει παλαιότερα. Ανάμεσά τους βρίσκονται αμφιλεγόμενες δημιουργίες, μεγάλες παραγωγές, λαμπερά καστ, κινηματογραφικές επιτυχίες και αποτυχίες, B-movies, καλτ και sci fi, αλλά και ταινίες προς αποφυγήν! Φίλοι της περιπέτειας, καθίστε αναπαυτικά και ελάτε για ένα ταξίδι στον χρόνο με οδηγό τις Χολιγουντιανές φανφάρες, στην πιο εξωτική τους μορφή!

Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί σε 4 τμήματα.

ΥΓ
Η σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν οι ταινίες είναι αυτή με την οποία τις ξαναείδα πρόσφατα (ουσιαστικά εντελώς τυχαία).

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 30 Νοεμβρίου 2015, in Cine Oasis, Κινηματογράφος and tagged , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.