ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ – «SULLIVAN’ S TRAVELS» (1941)

SULLIVANS TRAVELS FILM POSTER 4

Bitter sweet κωμωδία, με καθαρά κριτικές τάσεις και αρκετά μηνύματα. Εξετάζει ένα θέμα και αναφέρεται σε μια εποχή, που έχει αρκετές ομοιότητες με όσα ζούμε στις μέρες μας. Μιλάει για μια κρίση που, πίσω από το περίβλημά της, αυτό που την οριοθετεί και της δίνουν αυτοί που την δημιούργησαν, κρύβει μια κατάπτωση ιδεών και αξιών, αλλά και μια κοινωνία ανισοτήτων και αδικίας. Μπορεί να έχει για όχημα τον Δούρειο Ίππο της διακωμώδησης, αλλά μέσα του κρύβει στρατιές αμφισβήτησης. Μόνο επιφανειακή δεν είναι και, αν κανείς σταθεί σε μερικές από τις ατάκες των πρωταγωνιστών, μπορεί να αντλήσει πολλές προτροπές που, αν και δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν, προσδίδουν μια στάση ζωής και φαντάζουν σαν μια μοναδικής μορφής αντίσταση.

SULLIVANS TRAVELS LOBBY CARD 7

SULLIVANS TRAVELS (14) SULLIVANS TRAVELS (22)

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα και το Cine Oasis συνεχίζει το αφιέρωμά του στις ταινίες της δεκαετίας του ’40, με ένα φιλμ που μιλάει για ανθρωπιά, ιδανικά, αξίες και έχει πολλές ομοιότητες με τις εποχές που ζούμε. Διαβάστε για την πολύ όμορφη αυτή ταινία του Preston Sturges, στην παρουσίασή της, που ετοιμάσαμε για σας. Την επόμενη εβδομάδα, δεύτερη μέρα του Πάσχα, δεν θα έχουμε ταινία για παρουσίαση.

Να έχετε Καλό Πάσχα σας ευχόμαστε, με λάμψη στις ψυχές σας! Καλή Ανάσταση!

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 29 Απριλίου 2013, in Arts, Cine Oasis, Cinema, Classic Movies, Comedy, Comics Trades, CT Exclusive, Culture, Films Posters, History of Cinema, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφίσες, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Βίντεο, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εκτός Κόμικς, Η Ιστορία του Κινηματογράφου, Κινηματογράφος, Κλασσικές Ταινίες, Τέχνες, Τέλος Εποχής and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.