«Το γέλιο κάνει καλό» – Μέρος Πρώτο

Geliografies on Comics (10) CT Geliografies on Comics (55) CT

Έπαιζαν τον ρόλο του κομπάρσου, μια και το μάτι μας πήγαινε κατευθείαν στις κεντρικές ιστορίες των εικονογραφημένων. Όμως, χάριζαν στιγμές χιούμορ και συμπλήρωναν την συνολική εικόνα των τευχών. Έχουν κι αυτές μερίδιο στον κόσμο των αναμνήσεων, που χτίζουμε γύρω μας, με όλα αυτά τα άρθρα εδώ και 3 χρόνια. Σήμερα, ξεκινάμε μια αναφορά στις γελοιογραφίες των κόμικς, τις οποίες μάλιστα θα σας προσφέρουμε σε αρχεία PDF, για δωρεάν λήψη.

Geliografies on Comics (68) CT Geliografies on Comics (61) CT

Το πρώτο μέρος αυτής της παρουσίασης έρχεται από την τριάδα των περιοδικών που αγαπούσαν τα παιδιά, όπως έλεγε και η διάσημη πλέον καταχώριση, τα Μπλεκ – Ζαγκόρ – Όμπραξ, του κ. Ανεμοδουρά. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι εκδότες και πολλά περισσότερα εικονογραφημένα. Το μόνο αρνητικό, σε αυτή την επιλογή των εκδοτών, ήταν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αναφέρονταν τα ονόματα των δημιουργών.

Για να κατεβάσετε το αρχείο, ακολουθήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο.

http://www.mediafire.com/view/?irisf37frcv4d7o

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 27 Φεβρουαρίου 2013, in Comics, Comics Archive, Comics History, Comics Legends, Comics Strips, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Greek Comics, Greek Magazines, Άνθρωπος, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ανεμοδουράς, Γελοιογραφία, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Η Ζωή, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κάποτε στην Ελλάδα!, Μικρές Απολαύσεις, Παραλειπόμενα, Τέλος Εποχής and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Μία χορταστική-συλλεκτική έκδοση 70 γελοιογραφίων δεν κάνει ποτέ κακό!
    Ο γιατρός θα πρέπει να το προτείνει ανεπιφύλακτα, ακόμα και σε υπερδοσολογίες!

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.