ΕΝΑ ΚΑΡΕ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ! 57.

US219

Αυτή την εβδομάδα είπαμε να ξεκινήσουμε το «ένα καρέ…» με ένα μπαμ. Κυριολεκτικά!

Το καρέ αυτό προέρχεται από την ιστορία The Son of the Sun τού Don Rosa, όπως πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Uncle Scrooge 219.

Και επειδή πολλοί από τους αναγνώστες μας δεν μιλάνε Αγγλικά, να το δούμε ξανά το καρέ, μεταφρασμένο, όπως δημοσιεύτηκε στον τόμο βιβλιοθήκη Κόμιξ 1, ώστε να μπορέσουν όλοι να καταλάβουν τι απεικονίζει!

VK1

Εκτός από τη βιβλιοθήκη τού Κόμιξ, η ιστορία αυτή εκδόθηκε στη χώρα μας και στο Κόμιξ 89. Φαντάζομαι ότι τα τεράστια γράμματα στην εικόνα χρησιμοποιήθηκαν για να κρύψουν όσο το δυνατόν περισσότερο το αγγλικό ηχητικό εφέ και να ελαχιστοποιήσουν τα σημεία στα οποία θα χρειαζόταν παρέμβαση στο σχέδιο.

Για να αντιληφθούμε την κλίμακα της εικόνας, να επισημάνουμε ότι το ρομβάκι στην κορυφή είναι η πυραμίδα που είχαμε παρουσιάσει σε προηγούμενο άρθρο.

Να και το ίδιο καρέ στην αρχική του εκδοχή, από τη σειρά The Pertwillaby Papers και την ιστορία Lost in (an alternate section of) the Andes, δηλαδή «χαμένοι (σε ένα άλλο τμήμα από) τις Άνδεις», τού Don Rosa, όπως δημοσιεύτηκε στο βιβλίο The Pertwillaby Papers, που εξέδωσε στα Αγγλικά η νορβηγική εταιρεία Gazette Bok το 2001, το οποίο, συμπτωματικά, έχει μέρος αυτού τού καρέ στο εξώφυλλο.

PP

Δείτε όλα τα καρέ, που επιλέγουμε για σας κάθε Τρίτη, συγκεντρωμένα εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 26 Φεβρουαρίου 2013, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Links, Comics Stories, Comics Strips, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Greek Magazines, Άρθρα Μελών, Άνθρωπος, Έρευνα, Ένα καρέ χίλιες λέξεις, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Η Ζωή, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Καρέ, Μίκυ Μάους, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Πολιτική, Σκίτσο, Τέχνες, Τερζόπουλος, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

  1. Καλημέρα, κύριοι!

    Πλέον έχω ξεμείνει από λόγια θαυμασμού, για τα συνεχόμενα καταπληκτικά καρέ που μας προσφέρεις, Κρίτωνα! Πως αλλιώς να υπερθεματίσω; Και το σημερινό, είναι κάτι εξαιρετικό και πανέμορφο! Έχω να πω μόνον ότι οι τελευταίες 5 αναρτήσεις σου, είναι collector`s items και ανεβάζουν διαρκώς τον πήχη της ποιοτικής έρευνας του site! Πολλά μπράβο, για την φοβερή σου δουλειά!

    Μου αρέσει!

  2. Άλλο ένα Καρέ δεκάρι! Πολύ ωραία η συγκέντρωση των Καρέ και σε λίγο θα αρχίσουμε να κακομαθαίνουμε! Πάντως ο Ρόσα την απογείωσε την πυραμίδα για τα καλά! Ακρωτήριο Κανάρεβαλ έκανε τις βουνοκορφές και μάλιστα μία στα δεξιά τη διέλυσε.

    Δεν έχω διαβάσει την ιστορία και δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά απ’ ότι βλέπω το βουνό κοντεύει σχεδόν να εκραγεί εκ των έσω. Λίγο απίθανο βέβαια η πυραμίδα να απογειωθεί χωρίς να διαλυθεί σε κομμάτια, παρόλα αυτά δεν θα με απασχολούσε το ζήτημα καθόλου διαβάζοντας την ιστορία (για να γυρίσουμε λίγο και στα σχόλια του χθεσινού άρθρου- THE SNORKEL που μιλήσαμε λίγο περί αληθοφάνειας και των ορίων της).

    Μου αρέσει!

  1. Παράθεμα: Νέο ΚΟΜΙΞ 19: Ο Γιος του ήλιου | Comics Trades!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.