Τα εξώφυλλα του ΑΚΙΜ -Τρίτο Μέρος

AKIM 98 FRANCE COVER

Φθάσαμε και στο τρίτο μέρος της παρουσίασης εξωφύλλων από την Γαλλική και την Ιταλική έκδοση του «Akim». Σήμερα συνεχίζουμε με 12 ακόμη εξώφυλλα, που μπορείτε να δείτε πιο κάτω σε slide show.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μπορείτε να βρίσκετε συγκεντρωμένα όλα μας τα εξώφυλλα, καθώς θα προστίθενται κάθε εβδομάδα, εδώ.

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 23 Φεβρουαρίου 2013, in Akim, Augusto Pedrazza, Comics, Comics Archive, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, French Comics, Fumetti, Italian Comics, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Ακίμ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εκδόσεις Εξωτερικού, Εξώφυλλα Κόμικς, Εξώφυλλα: Akim, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιταλικά Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Καταγραφή, Σπάνια Κόμικς, Τέλος Εποχής, Roberto Renzi and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 10 Σχόλια.

  1. Ακίμ και κάστρα; Ακίμ και λέηζερ; Ακίμ να στέλνει την τσίτα του να κλέψει πράγματα αλά Τομ Κρουζ σε Επικίνδυνες Αποστολές (ή αλά Τόπ Καπί- όπως προτιμάτε βέβαια!) ;

    Όχι χαζός ήταν να ρισκάρει το τομάρι του -έστω κι αν αυτό το φοράει για ρούχο! 😆

    Πολυάσχολος λοιπόν και ο Ακίμ!

    Μου αρέσει!

  2. Για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα να βλέπω τα εξώφυλλα σε εικόνες και όχι σε slide show.

    Ακούω γνώμες.

    Μου αρέσει!

    • Ναι. Και εμένα δεν με πολυσυγκινεί το slide show.

      Μου αρέσει!

    • Καλησπέρα, κύριοι. Ας τοποθετηθούν επ` αυτού του αιφνιδίου προβλήματος που προέκυψε και οι υπόλοιποι, ώστε να πράξουμε σύμφωνα με την γνώμη όλων. Μόνος λόγος που χρησιμοποίησα μια από τις τεχνικές δυνατότητες που μας δίνει το site, ήταν για να μην έχουν τα άρθρα μου(αυτά που αποτελούνται από 10 φωτογραφίες και όχι κείμενο κυρίως, αλλά και παρουσιάσεις ταινιών στο Cine Oasis, όπου υπάρχουν πολλές φωτογραφίες αποσπασματικές από τις ταινίες), είναι να δείχνει καλύτερα αισθητικά και να μην πιάνει ένα άρθρο μια μισή κεντρική σελίδα, με την μια φωτογραφία κάτω από την άλλη. Αν κάνετε μια περιήγηση στα ξένα κόμικς και όχι μόνον blog(wordpress & blogspot), το 90% αυτών χρησιμοποιεί slide show, ή σύστημα προβολής, όπου κλικάροντας μια μόνον εικόνα στο άρθρο, παραπέμπεται ο αναγνώστης σε μια άλλη οθόνη, όπου υπάρχουν και οι υπόλοιπες. Αυτή η δεύτερη δυνατότητα, δεν μας παρέχεται στο δικό μας site. Αν όμως επιθυμείτε να επανέλθω στην αρχική μορφή προσθήκης εικόνων, θα σεβαστώ την θέληση σας αυτή.

      Μου αρέσει!

      • Να δώσω και ένα ακόμη παράδειγμα χρήσης slide show. Όταν θα ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος παρουσίασεων των καρέ από τον Ταρζάν, με τα μεταφραστικά παραλειπόμενα, θα δώσουμε την δυνατότητα στους αναγνώστες να ψηφίσουν το πιο κεφάτο, παραθέτωντας και τα 20. Σκέφτεστε πως θα δείχνει το άρθρο εκείνο με τα 20 καρέ το ένα κάτω από το άλλο; Θα πιάσει σχεδόν όλη την κεντρική σελίδα… Θεωρώ λοιπόν, ότι όλα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο, έτσι ώστε να σκεφτόμαστε και τον αναγνώστη και την εικόνα του site παράλληλα, στις αναρτήσεις τέτοιου τύπου άρθρων.

        Μου αρέσει!

        • Ναι, πράγματι, σίγουρα είναι σαφής η χρησιμότητα να κερδίζεις χώρο στις αναρτήσεις αν έχεις να βάλεις καμιά 20αριά εικόνες.

          Για καμιά 10αριά όμως προτιμώ να τα νιώθω σαν να είναι απλωμένα στο περίπτερο και να με περιμένουν!! 😉

          Περιμένομεν γνώμες και λοιπών κομικσολάγνων.

          Μου αρέσει!

        • Κι αν θέλω να συγκρίνω, ας πούμε, την πρώτη εικόνα με τη δέκατη, για να δω ποια μ’ αρέσει περισσότερο, μάλλον έχασα. Ειδικά όταν πρέπει να διαλέξεις μια εικόνα από πολλές, βοηθάει να τις έχεις απλωμένες όλες μπροστά σου!

          Άλλο παράδειγμα: Να σας επιστήσω την προσοχή στην εικόνα που είναι εκτός slide-show. Δεν έχει απλώς ένα κάστρο, όπως επεσήμανε ο Βασίλης, είναι και ο τρόπος που επέλεξε ο Ακίμ για να το πορθήσει: έδεσε ένα σκοινί στη μέση τής μαϊμούς, έδεσε και τη μαϊμού σ’ ένα λυγισμένο δέντρο και ετοιμάζεται να την εκσφενδονίσει απέναντι, για να περάσει μετά σαν κύριος, πάνω στο σκοινί. Δεν θα ήθελα καθόλου να είμαι στη θέση τής μαϊμούς! Άντε να σας τα περιγράψω όλα αυτά, αν η εικόνα ήταν κρυμμένη μέσα σε κάποιο slide show. Αν, μάλιστα, το slide show παίζει μόνο του, όπως εδώ, ούτε να σας πω κοιτάξτε την 1234η εικόνα στο slide show δεν μπορώ να πω, γιατί δεν ξέρω ποια είναι η πρώτη.

          Αυτό που έχω δει αλλού είναι ότι βάζουν τις εικόνες χύμα, αλλά αν κάνεις κλικ πάνω σε κάποια από αυτές, τότε εμφανίζεται το slide show, για να δεις όλες τις εικόνες εκτός κειμένου, ενδεχομένως σε μεγαλύτερη ανάλυση.

          Νομίζω ότι ως συμβιβαστική λύση θα μπορούσαμε να γράφουμε μόνο κείμενα, κατά προτίμησιν μακροσκελή και με μικροσκοπική γραμματοσειρά, οπότε δεν θα χρειάζεται να αγχωνόμαστε για το πώς θα εμφανίζουμε τις εικόνες. Δεν θα τα διαβάζουν ούτε αυτοί που τα γράφουν, βέβαια, αλλά αυτό είναι μια μικρολεπτομέρεια… 🙂

          Μου αρέσει!

          • Η ΛΥΣΗ!!! 😆 😛 Εντάξει, οι υπερβολές δεν βοηθούν, σίγουρα. Πιστεύω ότι αν μπορούσαμε να παραθέτουμε εικόνες με το σύστημα της blogspot, θα ήταν και το ιδανικό. Από την άλλη όμως(και να πω ότι συμφωνώ σε ότι είπες για το αφιέρωμα με τα 20 καρέ του Ταρζάν, αλλά και για τα μειονεκτήματα του slide show), δεν είναι και ότι καλύτερο 20 καρέ αραδιασμένα το ένα κάτω από το άλλο… Προσωπικά το θεωρώ αντιαισθητικό και με παραπέμπει σε εικόνες με ολίγον από local festival. Αν βρούμε μια μέση λύση, θα ήταν και το καλύτερο για όλους και πάνω από όλα τους αναγνώστες. Φυσικά και χρειάζονται απόψεις και προτάσεις επ` αυτού. Η δική μου και μόνον δεν μπορεί να υπερισχύσει της πλειοψηφίας ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Οτι αποφασιστεί θα το δεχτώ. Αλοίμονο.

            Μου αρέσει!

            • Αν βάζαμε τις εικόνες σε μικρότερη ανάλυση στο άρθρο, ώστε να χωράνε πολλές στην ίδια σειρά, και όποιος θέλει να τις δει στην πλήρη ανάλυση να κάνει κλικ πάνω τους;

              Κάτι σαν τα οκτώ εξώφυλλα που είχα βάλει στο αρθράκι για το Λούντο, μόνο που εκεί ήταν όλα μία εικόνα.

              Μου αρέσει!

            • Τέλεια ιδέα! Κρίτωνα, είναι πάρα πολύ καλή! Μακράν η κορυφαία ιδέα! Απλό και εξυπηρετικό στο 100%! Μπράβο!

              Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.