ΟΔΗΓΗΣΗ

Τον Απρίλιο και τον Μάιο του 1978, στα τεύχη 617, 618, 619 και 620 του Μίκυ Μάους, κυκλοφόρησε ένα παιχνίδι με όνομα Οδήγηση. Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, του οποίου η καρτέλα ήταν ζωγραφισμένη στο εσωτερικό τών εξωφύλλων αυτών τών τευχών.

MM617-620

Προέλευση εικόνων: I.N.D.U.C.K.S.

Τα εξώφυλλα, αν τα αφαιρούσες από τα περιοδικά, ξεδιπλώνανε και, ενώνοντας τα τέσσερα μέρη, συναρμολογούσες την καρτέλα τού παιχνιδιού, τού οποίου οι οδηγίες πρέπει να βρίσκονταν ή στο τεύχος 620 ή σε κάποιο από τα άλλα κομμάτια. Αυτό, βέβαια, είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή τών τευχών. Γι’ αυτό το λόγο, είναι κάπως δύσκολο να βρεθούν αυτά τα τεύχη ακέραια στις μέρες μας. Ο συντάκτης μας tryfev, με χίλια ζόρια κατάφερε να βρει ακέραια τα τεύχη 617 και 618. Στο ένα από τα δύο αυτά τεύχη, το 618, το εξώφυλλο είναι κάπως ξεχαρβαλωμένο, οπότε ήταν εύκολο να το σκανάρει και να μας το στείλει γι’ αυτή τη μικρή παρουσίαση. Σ’ ευχαριστούμε, Τρύφωνα!

Οδήγηση

Το παιχνίδι μοιάζει πολύ με δύο παρόμοια, με τίτλο Donald Duck’s sommerspill (καλοκαιρινό παιχνίδι τού Ντόναλντ Ντακ) από τα Νορβηγικά περιοδικά Donald Duck & Co 1975-27 και 1975-28:

XNC_DD1975-27

Προέλευση εικόνας: I.N.D.U.C.K.S.

XNC_DD1975-28

Προέλευση εικόνας: I.N.D.U.C.K.S.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 15 Φεβρουαρίου 2013, in Comics, Comics Archive, Comics History, CT Exclusive, Goofy, Άρθρα Μελών, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θησαυροί!, Μίκυ Μάους, Παραλειπόμενα, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 4 Σχόλια.

  1. Καλημέρα, κύριοι.

    Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Τρυφωνα, για την σημαντική του συνεισφορά, σε ακόμη μια ανάμνηση πολλών από εμάς, από την έκδοση του Μίκυ Μάους.

    Συγκεντρώνοντας με την δική σας συμμετοχή και πολύτιμη βοήθεια, όλα αυτά τα ένθετα, ή τις πληροφορίες, μπορούμε σιγά – σιγά να χαρτογραφήσουμε όλα όσα έγιναν στα εικονογραφημένα, πριν από αρκετά χρόνια και να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα.

    Να ευχαριστήσουμε και τον Κρίτωνα, για την παρουσίαση και την παράθεση των στοιχείων, αλλά και το μοντάζ στο τμήμα αυτό του παιγνιδιού.

    Μου αρέσει!

  2. Ψάχνοντας το inducks, βρήκα δύο παρόμοια παιχνίδια, οπότε τα πρόσθεσα στο άρθρο, μια και η οδήγηση μάλλον ανήκει στην ίδια σειρά.

    Μου αρέσει!

  3. Μιλάμε για κάτι τελείως εξωτικό!
    Πού τα βρήκε ο Τρύφωνας και μας τα έριξε αυτά;

    Η Ντίσνευ έκδοση των επιτραπέζιων του Μπλεκ κατά κάποιον τρόπο!

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.