ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – Ο ΖΑΓΚΟΡ ΣΕ ΕΓΧΡΩΜΟΥΣ ΤΟΜΟΥΣ

Ο καλός φίλος Riccardo, μου έστειλε την πιο κάτω είδηση, πριν μερικές ώρες. Σίγουρα οι φίλοι του Ζαγκόρ στη χώρα μας, θα νοιώθουν περίεργα διαβάζοντας την, αλλά και μειονεκτικά απέναντι στους Ιταλούς αναγνώστες…

Η είδηση αιωρούνταν για μήνες, σε site και blog, προκαλώντας έναν μίνι παροξυσμό μεταξύ των φίλων του κόμικς αυτού. Κανείς δεν ήξερε αν θα πραγματοποιούνταν, αλλά και μόνο η διάδοση της στάθηκε ικανή να προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού, ενδεικτικό ίσως της αναγνώρισης του ήρωα αυτού στην Ιταλία, που πλέον είναι διαχρονικός σαν αξία και επιρροή.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο λοιπόν, δύο εκδοτικές εταιρείες, οι Menter Corriere della Sera και Gazzetta dello Sport, προσφέρουν στους αναγνώστες τους μια σειρά τευχών του «πνεύματος με το τσεκούρι», στην μορφή που όλοι θα ήθελαν να αντικρίσουν κάποια στιγμή στα περίπτερα. Δηλαδή, έγχρωμη!

Μάλιστα η ιστορική αυτή έγχρωμη έκδοση του Ζαγκόρ, παρουσιάστηκε σε μια εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, όταν θα έκανε το ντεμπούτο της. Να πούμε ακόμη, ότι όπως μας ενημερώνει ο Riccardo, η επόμενη σειρά που θα ακολουθήσει, πάντα σε αυτή την λογική, είναι το Tex.

Παρά το γεγονός ότι οι ποσότητες που προβλέφθηκαν για αυτή την έκδοση, ήταν πολύ μεγάλες(γνωρίζοντας την αγάπη του αναγνωστικού κοινού για τον Ζαγκόρ), οι εφημερίδες La Repubblica και L` Espresso, που έδωσαν αυτή την δυνατότητα μέσα από τα φύλλα τους(σε ξεχωριστή παρακαλώ σακούλα, που μπορούσε ο ενδιαφερόμενος να αγοράσει χωρίς την εφημερίδα, αν το επιθυμούσε), εξαντλήθηκαν σε λίγες ώρες σε όλη την χώρα!

Να σας ενημερώσουμε επίσης, ότι η εν λόγω έκδοση αποτελείται από  τόμους των 256 σελίδων ο καθένας, με κόστος 6,90 ευρώ, με δυνατότητα ξεχωριστής αγοράς στα περίπτερα. Εκτός των εικονογραφημένων ιστοριών, περιέχουν και έρευνες των Luca Raffaelli και Graziano Frediani, αλλά και ιστορικές αναδρομές του Gallieno Ferri! Ο κάθε τόμος φιλοξενεί 3 και 4 ολόκληρες ιστορίες και πρόκειται εκτός της συλλεκτικότητας τους, για μια αρχειακού τύπου έκδοση, που ήταν λογικό και αναμενόμενο να προκαλέσει τέτοιο ενθουσιασμό.

Αν μπείτε στα Ιταλικά κόμικς site και forum, θα δείτε αυτό τον ενθουσιασμό των αναγνωστών, για τον οποίον κάνω λόγο πιο πάνω και πόσο ένθερμα υποδέχτηκαν την είδηση. Ακόμη και σήμερα, 3 μήνες μετά, εξακολουθούν όλοι να συζητούν γι` αυτήν και να αναλύουν – παρουσιάζουν το περιεχόμενο! Η σειρά απόκαλείται Zagor Collezione και ήδη αριθμεί τρείς τόμους. Σας παραθέτω τα εξώφυλλα και τα οπισθόφυλλα, όπως και την διαφημιστική καταχώρηση της σειράς, έτσι όπως δημοσιεύτηκε στα Ιταλικά ΜΜΕ. Ακόμη, μπορείτε να δείτε και την αντίστοιχη του Tex, που δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει.

Οι εσωτερικές σελίδες, είναι από το

http://zagorealtro.blogspot.com/

Τα εξώφυλλα είναι από το

http://www.fumettando.it/

Οι καταχωρήσεις είναι από το

http://tecnicogeometra.blogspot.com/

Λυπάμαι όχι μόνον γιατί εδώ αυτά δεν θα τα δούμε ποτέ, στα δικά μας περίπτερα και στις δικές μας εφημερίδες, αλλά γιατί διαπιστώνω για ακόμη μια φορά την δυσκαμψία των εκδοτών μας, οι οποίοι δεν δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους αναγνώστες. Βλέπετε με τι κινήσεις τονώνονται οι πωλήσεις των εφημερίδων στο εξωτερικό και εδώ δεν έχει τολμήσει ένας εκδότης, 20 χρόνια τώρα, να εξασφαλίσει κάτι παρόμοιο, αλλά απλά ανακυκλώνουν ο ένας τις προσφορές του άλλου, δείχνοντας μηδενική πρωτοτυπία και παντελή έλλειψη φαντασίας… Θυμίζω δε, ότι οι τόμοι με τα άπαντα του Carl Barks, που μπορούμε και στην χώρα μας να τους αγοράσουμε με 18,90 ευρώ στα βιβλιοπωλεία, είχαν δοθεί με τον ίδιο τρόπο στους αναγνώστες, από τις ίδιες εφημερίδες, προ 4 ετών, με κόστος 12 ευρώ ο ένας… Τα συμπεράσματα δικά σας…

Θα κλείσω δίνοντας σας όμως μια ευχάριστη είδηση. Ο Riccardo αναζητάει τα τεύχη αυτά στην Ιταλία και αναμένω ενημέρωση του σχετικά. Μέχρι να βρεθούν και να παρουσιαστούν, ειδικά και αποκλειστικά για τους φίλους του Comics Trades, θα σας έχω έναν ακόμη λόγο για να μείνετε συντονισμένοι στην κόμικς – συχνότητα μας, ειδικά οι φίλοι του Ζαγκόρ. Τον λόγο αυτό, θα τον δείτε αναρτημένο σε μορφή ενημερωτικής καταχώρησης, για μελλοντικό project, σε μερικές εβδομάδες…

ΥΓ

Στις εικόνες με το μακρόστενου σχήματος περιοδικό, βλέπετε κάποια από τα αρχικά τεύχη της έκδοσης σε φορμάτ  Collana Lampo(έτσι αποκαλέστηκε στην Ιταλία και κάπως έτσι είχε κυκλοφορήσει στην Αμερική και το πρώτο Φάντομ). Πιο κάτω ακολουθεί μια πιο οικεία σαφώς εικόνα, μιας και επιλέχθηκε σαν εξώφυλλο από τον Έλληνα εκδότη κ. Στυλιανό Ανεμοδουρά, στην εδώ έκδοση του Ζαγκόρ(τεύχος 93 – «Μια θλιβερή ιστορία»). Είναι το πρώτο τεύχος της σειράς στην Ιταλία, σε μορφή Collana Rodeo πλέον.

Προστέθηκαν ακόμη περισσότερα εξώφυλλα, των τόμων της έκδοσης, μέχρι και τον αριθμό 12. Αν ακολουθήσουν κι άλλα, θα τα δημοσεύσουμε στην επιμέρους παρουσίαση του καθενός.

 Για το Comics Trades 2012 – 2013

Riccardo Venturi – Γιώργος Κοσκινάς

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 4 Μαΐου 2012, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Links, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Gallieno Ferri, Greek Comics, Guido Nollitta, Italian Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ανεμοδουράς, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ειδήσεις, Εκδόσεις Εξωτερικού, Ενημέρωση, Εξώφυλλα Κόμικς, Ζαγκόρ, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιταλικά Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Οπισθόφυλλα, Συλλογές, Τέχνες, Sergio Bonelli, Zagor and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Όλοι οι Ζαγκοριανοί (πώς λέμε Αρειανοί) θα πάθουν πλάκα!

    Και δεν μιλάμε για πρωταπριλιάτικο αστείο!

    Φαντάζομαι πλαστικοποιημένες σελίδες και έγχρωμη εικόνα.

    Πολυτέλειες και μεγαλεία!

    Περιμένουμε επόμενα νέα από τον ανταποκριτή του comicstrades στην Ιταλιά…

    Μου αρέσει!

    • Έτσι είναι, Βασίλη! Φοβερή δουλειά! Πολύ μακριά ακόμη και από τις προδοκίες των αναγνωστών! Όπως λέγαμε με τον Ρικάρντο, άφησε ήδη εποχή! Περιμένω τους τόμους αυτούς για παρουσίαση στο Comics Trades. Θα έρθουν οι 3 πρώτοι και έπειτα κάθε μήνα από ένας. Μαζί έρχονται και πολλά σπάνια τεύχη Ζαγκόρ, από την δεκαετία του`60 και κάποια απ` αυτήν του`70, που επίσης προορίζονται για παρουσιάσεις. Αυτά τα δεύτερα, θα βρίσκονται στην Κέρκυρα την Τρίτη το αργότερο(έφυγαν χθες από τη Ρώμη). Να σας πω ότι ο Ρικάρντο είναι ένας πολύ καλός μου φίλος(θα ανταλλάξουμε φιλοξενείες εφέτος!!!), ο οποίος μαζί με την γυναίκα του επιμελούνται εξώφυλλα Ιταλικών εκδόσεων κόμικς, αναπτύσσοντας μια πρωτοποριακή νέα τεχνική, αυτήν της 3D απεικόνισης! Θα αναρτήσω ένα δείγμα, ώστε να δείτε τι εννοώ! Είναι καταπληκτική η δουλειά τους!

      Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.