ABC – ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Ακόμη ένα τμήμα των εικονογραφημένων της περιόδου 1970 – 1974, συνοψίζεται μέσα από μερικές αποσπασματικές εικόνες και αντανακλάει στην όλη εκδοτική φιλοσοφία της εποχής εκείνης, αλλά ταυτόχρονα φέρνει στο νου σε πολλούς από εμάς, τα σκίτσα που κάναμε πάνω σ` αυτές και πάρα πολλές αναμνήσεις… Είναι τα μαθήματα σχεδίου που πρόσφερε η σχολή ABC και που διαφημίζονταν στα περιοδικά του κ. Ανεμοδουρά, με καταχωρήσεις που προέτρεπαν τους αναγνώστες να σχεδιάσουν στο κενό της σημείο, το σκίτσο που ήταν σαν πρότυπο δίπλα και κατόπιν να το στείλουν στην διεύθυνση της εταιρείας.

Πολλοί από εμάς μπήκαμε στην διαδικασία αυτή, κάποια τα στείλαμε – κάποιοι όχι. Οι διαφημιστικές αυτές καταχωρήσεις της ABC, ήταν διαφορετικών τύπων. Άλλοτε υπήρχε το πρότυπο(ένα σκυλάκι συνήθως), άλλοτε ένα δελτίο εγγραφής στην σχολή, ή ένα εντελώς κενό τμήμα, ώστε οι αναγνώστες να σχεδιάσουν κάτι ελεύθερα. Εδώ θα πρέπει να αποτυπώθηκαν χιλιάδες ιδέες! Η φαντασία μας κάλπαζε άλλωστε τότε και μια τέτοια πρόκληση δεν έμενε ποτέ αναπάντητη! Μακάρι να είχα κρατήσει μερικά από τα δικά μου σκίτσα εκείνα, αλλά δυστυχώς… Τώρα τι μπορεί να συμβολίζουν πλέον όλα αυτά, είναι κάτι που θα το ερμηνεύσετε ο καθένας ξεχωριστά. Δείτε τις τέσσερεις πιο κάτω χαρακτηριστικές καταχωρήσεις και αναπολήστε υπεύθυνα!

Παρόμοια άρθρα, θα βρείτε στην υπό – κατηγορία μας «ΚΟΜΙΚΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ», αφού εντάσσονται σαν περιεχόμενο στα άκρως νοσταλγικά…

http://wp.me/PKxow-18E

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 20 Οκτωβρίου 2011, in Arts, Comics, Comics Advs, Comics Archive, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Italian Comics, Άρθρα Μελών, Άνθρωπος, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ανεμοδουράς, Διάφορα, Διαφήμιση, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Ζωγραφική, Η Ζωή, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιταλικά Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Καταγραφή, Κάποτε στην Ελλάδα!, Καταχωρήσεις, Καθημερινότητα, Κοινωνία, Μπλέκ, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.