“WAKATANKA” – ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΗΡΩΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ «ΣΚΟΡΠΙΟΥ»

Όπως και στην περίπτωση του “Watami”, έτσι κι εδώ, έχουμε μια συνεργασία καλλιτεχνών από την Αργεντινή, σε μια δουλειά που καταχωρείται σαν γουέστερν κόμικς, αλλά με πολλά επιπλέον, ενδιαφέροντα στοιχεία. Κι εδώ ο ινδιάνος πρωταγωνιστής βιώνει πολύ σκληρές καταστάσεις, ενώ τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά στην πορεία του, όταν μπαίνει και το ρομάντζο, μαζί και ένας απροσδόκητος σύμμαχος από την αντίπερα όχθη… Τα σενάρια είναι υπέροχα και το εύθραυστο ρεαλιστικά σκίτσο, με την έμφαση στις λεπτομέρειες, τη φύση και την χαρακτηριστική γραμμή στα πρόσωπα, τα κάνει όλα ακόμη πιο ελκυστικά στο μάτι του αναγνώστη. Το σκίτσο θα σας θυμίσει την day after, σέξι «Μπάρμπαρα» από τις σελίδες του «Σκορπιού» και είναι λογικό αυτό, αφού πίσω από τον “Wakatanka” βρίσκονται τα μολύβια του Juan Zanotto! Στα σενάρια δε, ο μεγάλος Herman Oesterheld κάνει κι εδώ πολύ σπουδαία δουλειά! Διαβάστε τις ιστορίες και θα καταλάβετε. Είναι μεν αυτοτελείς, αλλά λειτουργούν και σαν συνεχόμενες, όπως και στον “Watami”, την “Barbara” και πολλές άλλες δημιουργίες από την Αργεντινή, που ήρθαν στην χώρα μας στην δεκαετία του`80, από την Μαμούθ Κόμικς και τα περιοδικά «Σκαθάρι» και «Σκορπιός». Οι σημερινές ιστορίες που συρράψαμε στο πιο κάτω αρχείο, είναι από τα τεύχη 17, 19 και 21 του «Σκορπιού» και αν σας άρεσε το κλίμα των αντίστοιχων ιστοριών του “Watami”, που σας δώσαμε πριν μερικές μέρες, αυτές εδώ θα σας ενθουσιάσουν, αναπλάθοντας μοναδικά τον κόσμο του «Τελευταίου των Μοικανών», το αριστούργημα αυτό του Τζέημς Φένιμορ Κούπερ!

Το αρχείο κατεβαίνει από εδώ

http://www.mediafire.com/?y07aay7nh740zpc

Σύνολο σελίδων 35

Σάρωση εικόνων με EPSON V300 PHOTO

Ανάλυση σάρωσης 400 dpi

Επιμέρους διαστάσεις σελίδων 2100 Χ 1800 με τη βοήθεια του Photo Resizer

Επεξεργασία σελίδων – crop – ευθυγράμμιση με Adobe Elements & Picasa

Υδατογράφημα Alamoon

Συμπίεση αρχείου και τελικό φορμάτ Adobe pdf Creator

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 18 Ιουλίου 2011, in Argentinian Comics, Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Links, Comics Scans, Comics Stories, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Hector Oesterheld, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Γουέστερν Κόμικς, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Εξωτερικού, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από τον Σκορπιό, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Χαρακτήρες, Κόμικς από την Αργεντινή, Κάποτε στην Ελλάδα!, Μαμούθ Κόμικς, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Σκορπιός, Τέχνες, Juan Zanotto, Skorpio, Western Comics and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Eνα ακομα εξαιρετικο και νομιζω σπανιο κομιξ.
    Ευχαριστω.
    Νομιζω οτι οι λατινοι συγγραφεις,εχοντας υποψιν τους διωγμους των προγονων τους,απο τους ισπανους κονκισταδορες,ενοιωθαν καλυτερα το προβλημα των ινδιανων της Β,Αμερικης,κατι που μαλλον δεν συνεβαινε με τους συγγραφεις/απογονους των λευκων προσωπων,οπου οι ινδιανοι ηταν κατι σαν εισβολεις στην ιδια τους την χωρα.

    Μου αρέσει!

    • Είναι πολύ εύστοχη η παρατήρηση σου και συμφωνώ απόλυτα. Χθες έβλεπα το Motorcycle`s Diary, Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας στα Ελληνικά, όπου περιγράφεται μάλλον γλαφυρά, η πορεία 9 μηνών στην Λατινική Αμερική, του Τσε Γκε βάρα στα 26 του, μαζί με έναν πιστό φίλο, προκειμένου να γνωρίσει την ήπειρο που ζει. Εκεί λοιόν, συναντάει πολλούς απόγονους των Μάγιας, Ίνκας και Αζτέκων, που πλέον έχοντας εκφυλιστεί και παρανγκονιστεί από τα συμφέροντα των εταιρειών που εκμεταλεύονταν τον πλούτο της χώρας τους, ένοιωθαν σαν να συνθλίβεται ο ίδιος τους ο πολιτισμός. Είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ταινία και στην πρτείνω ανεπυφύλακτα. Πράγματι, οι καλλιτέχνες της Λατινικής Αμερικής βίωσαν ένα μέρος όλων όσων περιέγραφαν, έχοντας καθημερινά εικόνες από τους δικούς τους ινδιάνους, ή ότι είχε απομείνει απ` αυτούς, κι έτσι είχαν μια αμεσότητα στο λόγο και το σκίτσο και ένα απαισιόδοξο ρεαλισμό, ενδεχομένως.

      Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.