ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΤΟΥ «ΚΕΝΤΑΛ»

Προστέθηκαν στην παρουσίαση αυτού του σπάνιου τίτλου κόμικς, δύο ακόμη εξώφυλλα που θα τα βρείτε στην υπό – κατηγορία «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΟΜΙΚΣ». Είναι αυτά των τευχών του «Κένταλ – Χρυσός Αετός» τεύχη 1(Οι αδελφοί Μπράντον – Απρίλιος 1968), και 10(Οι παράνομοι – Ιανουάριος 1969).

http://wp.me/PKxow-198

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 27 Ιουνίου 2011, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Greek Magazines, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Γουέστερν Κόμικς, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εκδόσεις Στρατίκη, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Κάποτε στην Ελλάδα!, Κένταλ, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Οπισθόφυλλα, Παραλειπόμενα, Περιοδικά, Πολιτισμός, Σπάνια Κόμικς, Στρατίκης, Συγγραφείς, Συναυλίες, Τέχνες, Rare Comics, Western Comics and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 6 Σχόλια.

  1. Ενα απο τα πλεον σπανια,και ισως το καλυτερο,απο οσο γνωριζω,απο καποιους μεγαλουσ συλλεκτες,καουμποικο κομιξ.
    Ομψς και το πλεον ατυχο,μιας και ειχε πεισσοτερο ρεαλιστικες,αρα λιγοτερο πιασαρικες ιστοριες,και επιπλεον αρκετα ακριβο για την εποχη.
    Νομιζω,οτι η σπανιοτητα του Νο 1,ειναι μεγαλη και μπαινω στον πειρασμο,να σας το ζητησω.
    Θα ηταν θαυμασιο,να το μοιραζοσαστε μαζι μας,οπως εχετε κανει,με τοσες καταπληκτικες ιστοριες.
    Αν παλι ειναι ενοχληση,τι να πω συγγνωμη.

    Μου αρέσει!

    • Καλησπέρα αγαητέ φίλε. Μα όλα είναι για να μοιράζονται και όχι για να φυλάγονται σε αποστειρωμένες λογικές και σακούλες! Άλλωστε έχει αποδειχτεί στο Comics Trades, ότι η γνώση είναι για να μοιράζεται, όπως λέει χαρακτηριστικά το μοτο μας. και το 1 και το 10, θα σκναριστούν και μαζί με το 2 θα γίνουν μια όμορφη τριάδα Κένταλ για τους φίλους μας. Το ίδιο θα συμβεί και με πολλά ακόμη, από αυτά που αποκαλούνται σπάνια, αλλά να μην τα λέμε καλύτερα αυτά. Είναι προτιμώτερο να τα διαβάζετε όταν ανεβαίνουν. Τι λες κι εσύ; Για το Κένταλ μπορώ να πω πολλά, αλλά θα τα αφήσω εκτός σχολίων, αφού έρχονται άρθρα σχετικά με αυτή την έκδοση, αλλά και του εξωτερικού(Randall the Killer), προσεχώς. Να` σαι καλά και φυσικά συντονισμένος.

      Μου αρέσει!

  2. Ωστε η αμερικανικη εκδοση ειναι randal the killer?
    Ειχα την πεποιθηση,οτι ειναι και αυτο Ιταλικης προελευσης,οπως το μπλεκ,και τα αλλα.
    Ευχαριστω για την καλη διαθεση.

    Μου αρέσει!

    • Είναι δουλειά του σπουδαίου Χιλιανού δημιουργού Arrturo de Castillio, από το 1957 και το εκπληκτικό και λίγα λέω περιοδικό «Hora Cero»! Θα κάνουμε αφιέρωμα στο περιοδικό σε λίγες μέρες, όπως και στα άλλο σπουδαία κόμικς περιοδικά της Λατινικής Αμερικής, το «Lancio Story» και το «Skorpio». Στο Randal the Killer τα σενάρια έχει κάνει ο σπουδαίος Hector Oesterheald, που αν δεν τον θυμήθηκες, είναι αυτός που δημιούργησε τον El Eternauta, ίσως το καλύτερο κόμικς όλων των εποχών! Δηλαδή στον δικό μας Κένταλ, έχουμε να κάνουμε με all star περιοδικό, φυιαγμένο από 2 από τους καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών! Στην Αργεντινή έγινε μύθος! Αν γράψεις Randal the Killer και δίπλα Hora Cero στις μηχανές αναζήτησης, θα δεις τι φοβερά site & blog θα σου βγάλει, όλα αφιερωμένα στο κόμικς και τους δημιουργούς του, που κυριολεκτικά τους λατρεύουν!

      Μου αρέσει!

  3. Πολλες σελιδες,αλλα οι πιο πολλες στα Ισπανικα δυστυχως.
    Δεν ειχα την τυχη να διαβασω ποτε,καλοιο απο τα αλλα κομιξ,που αναφερεται.
    Ευχαριστω για τις πληροφοριες.Εντυπωσιακες γνωσεις.

    Μου αρέσει!

    • Να` στε καλά. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Είναι εντυπωσιακή πάντως η δουλειά και των δύο δημιουργών ξεχωριστά, αλλά και στην μεταξύ τους συνεργασία. Με την ευκαιρία που μου δίνετε, θα ήθελα ακόμη να πω ότι στην χώρα μας διαβάσαμε αριστουργηματικά κόμικς, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν το καταλάβαμε και δεν τα εκτιμήσαμε όσο έπρεπε, γιατί απλά οι Έλληνες εκδότες δεν μας πληροφορούσαν για τους δημιουργούς τους και τις χώρες προέλευσης! Έσβηναν ακόμη και τις υπογραφές όπου μπορούσαν, κι έτσι δεν καταλάβαμε καν ας πούμε, ότι το 1963 διαβάσαμε σκίτσα του Steve Ditko(Spiderman κλπ κλπ)!!! Μη σας φαίνεται περίεργο έως απίθανο! Περιμένετε τα επόμενα αποκλαυπτικά μας άρθρα, που θα φωτίσουν ακόμη πιο σκοτεινές πτυχές της κόμικς – ιστορίας μας.

      Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.