ΓΑΛΛΙΚΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΚΟΜΙΚΣ – ΜΕΡΟΣ ΟΓΔΟΟ

Έχουμε ανοίξει λογαριασμούς με τα κοινά εξώφυλλα των Γαλλικών και των Ελληνικών εκδόσεων κόμικς. Φτάσαμε αισίως στο όγδοο μέρος αυτής της έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σταδιακά. Σήμερα θα δούμε διαφορετικές εκδόσεις και οίκους. Θα ξεκινήσουμε με την Mon Journal, στην οποία εντοπίζουμε και συγκεκριμένα στα τεύχη 36 και 109 του “Captain Swing”, δύο δικά μας εξώφυλλα με τον «Λοχαγό Μάρκ», σε δύο διαφορετικές παρουσίες του στη χώρα μας! Το Γαλλικό 36 είναι το τεύχος 316 της «Περιπέτειας» του κ. Ανεμοδουρά και το 109 είναι το τεύχος 471 του «Αγόρι», από τον κ. Δεληγιώργη. Στην συνέχεια στο “Le Journals de Mickey”, από την σειρά Mickey Parade, εντοπίζουμε το 18ο τεύχος των «Κλασσικών Ντίσνευ» του κ. Τερζόπουλου, με τίτλο «Ο γενναίος ιππότης». Θα συνεχίσουμε με Mon Journal και “Yuma” αυτή τη φορά. Το περιοδικό που δημοσίευε τις ιστορίες του «Ζαγκόρ» στη Γαλλία. Στα τεύχη 149 και 150 της Γαλλικής έκδοσης, συναντάμε τα αντίστοιχα εξώφυλλα των 200 και 197, της δικής μας έκδοσης. Και στις δύο περιπτώσεις των τευχών του «Ζαγκόρ», υπάρχει η προσθήκη των ηρώων που συμπλήρωναν τότε την εβδομαδιαία έκδοση του στη χώρα μας. Ήταν οι τηλεοπτικοί «Κάνον» και «Κούνγκ Φού – Ντέηβιντ Καραντάιν». Τέλος για σήμερα, με το “Bozo” και δύο κοινά εξώφυλλα με το ομώνυμο εγχείρημα του κ. Ανεμοδουρά. Στην Γαλλία ήταν το 3 και το 5, ενώ σε εμάς το 3 και το …7! Περισσότερα κοινά εξώφυλλα, στην Γάλλο – Ελληνική κόμικς – συμμαχία, άμα τη αφήξει νέων στοιχείων της έρευνας! Μείνετε συντονισμένοι..

Δείτε όλα αυτά τα κοινά εξώφυλλα, στο δεύτερο σημερινό άρθρο που προστέθηκε στην υπό – κατηγορία «ΕΡΕΥΝΑ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ».

http://wp.me/PKxow-1QC

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 25 Ιουνίου 2011, in Arts, BD, Bozo, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, French Comics, Greek Comics, Italian Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αγόρι, Αναμνήσεις, Ανεμοδουράς, Γαλλικά Κόμικς, Δεληγιώργης, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εκδόσεις Εξωτερικού, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Ζαγκόρ, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Καταγραφή, Κάποτε στην Ελλάδα!, Κλασικά Ντίσνεϋ, Λοχαγός Μάρκ, Μπόζο, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Περιπέτεια, Σπάνια Κόμικς, Τέχνες, Yuma, Zagor and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.