ΓΑΛΛΙΚΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΤΟΥ «ΜΠΛΕΚ»

Σας τα λέγαμε και την προηγούμενη φορά, όταν είχαμε αναφερθεί στην περίπτωση των εξωφύλλων των Γαλλικών εκδόσεων κόμικς, που κάποια από αυτά είδαμε και στα δικά μας. Σήμερα θα δούμε ακόμη δύο τέτοιες περιπτώσεις και αφορούν όλες τον «Μπλέκ». Η πρώτη είναι από το εξώφυλλο του «Μεγάλου Μπλέκ», ή μηνιαίου αν προτιμάτε, του μηνός Ιουλίου του 1976 και η δεύτερη το εξώφυλλο του τελευταίου μικρού σχήματος τεύχους(341), του κ. Ανεμοδουρά. Πρόκειται για τα τεύχη της έκδοσης του Kiwi(LUG), με αριθμούς 253 και 238 αντίστοιχα. Μένει μόνον να τσεκάρουμε τπν δημιουργό των εξωφύλλων, για να είμαστε 100% σίγουροι, αν και απ` ότι φαίνεται είναι Γαλλικής κατασκευής(με κάθε επιφύλαξη).

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 25 Μαΐου 2011, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, French Comics, Greek Comics, Il Grande Blek, Italian Comics, Άρθρα Μελών, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ανεμοδουράς, Γαλλικά Κόμικς, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εκδόσεις Εξωτερικού, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Χαρακτήρες, Κάποτε στην Ελλάδα!, Μπλέκ, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Τέχνες and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.