ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 88 — ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΣΣΟ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 88 του νέου Μίκυ Μάους, με τον Γκούφυ να μας κοιτάει μέσα από ένα επικάρπιο τηλεσκόπιο και τον Μίκυ να ετοιμάζεται περιχαρής για ταξίδι. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

001a 001

Ξεκινάμε από το εξώφυλλο, όπου υπήρξε μια αλλαγή τής τελευταίας στιγμής σε σχέση με τη μακέτα, που εμφανίστηκε στη διαφήμιση τής περασμένης εβδομάδας. Μπορείτε να την εντοπίσετε;

007

Η πρώτη ιστορία τού τεύχους είναι η αποστολή στον ΑΣΣΟ, σε σενάριο Casty και σχέδιο Massimo De Vita.

Με λένε Γκούφυ, Τζέημς Γκούφυ!

Μετά από σύσταση τού επιθεωρητή Ο’ Χάρα, ο Μίκυ και ο Γκούφυ αναλαμβάνουν μία αποστολή για λογαριασμό τού Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμ… τού Άκρως Συνωμοτικού Συνομοσπονδιακού Οργανισμού (Α.Σ.Σ.Ο. για τους φίλους του), έναν οργανισμό σαν το MI6, όπου δουλεύει ο Τζέημς Μποντ.

Η αποστολή, που αναλαμβάνουν, είναι να παραδώσουν μια βαλίτσα στο κέντρο διαστημικών ερευνών τού Άστρο Σίτυ., με τον Γκούφυ να παίρνει στα σοβαρά τον ρόλο του, φορώντας το κοστούμι και χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό τού προγόνου του Μηδέν Μηδέν Γκουφ. Θα καταφέρουν οι δύο ήρωες να παραδώσουν τη βαλίτσα, χωρίς αυτή να καταλήξει στα χέρια τού Μαύρου Πητ; Και τι περιέχει, τέλος πάντων, αυτή η βαλίτσα;

Αλλεπάλληλες καταδιώξεις δοσμένες με χιούμορ, με τον Μαύρο Πητ να μην το βάζει κάτω με τίποτε και με διαρκείς ανατροπές στο τέλος τής ιστορίας. Ανάλαφρη, αλλά παρ’ όλα αυτά συναρπαστική ιστορία. Δεν είναι η καλύτερη του Casty, αλλά άλλοι θα ίδρωναν για να φτιάξουν μια ιστορία τόσο καλή. Το σχέδιο δεν είναι τίποτε το εξαιρετικό, αλλά δεν αφαιρεί τίποτε από την ιστορία, οπότε την κάνει τη δουλειά του. Επτάμισι με οκτώ.

039

Ακολουθεί η ιστορία επιχείρηση γκίνια, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Roberta Migheli.

Ένα μυστηριώδες… Ντάκφον, που κέρδισε ο Γκαστόνε, εκρήγνυται στα χέρια του, και από τότε ο Γκαστόνε θα χάσει την τύχη του. Παρέα με τον Ντόναλντ και τα ανιψάκια του, θα προσπαθήσουν να διαλευκάνουν το μυστήριο του τι συνέβη.

Ξεφυλλίζοντας το πρωί το τεύχος, η πρώτη μου αντίδραση ήταν «τι χάλι είναι αυτό;» Έχοντας διαβάσει την ιστορία, θα το ξαναπώ: τι χάλι ήταν αυτό; Κακοφτιαγμένο ερασιτεχνικό, παιδικό θα έλεγα, σχέδιο και υπόθεση η οποία, αν και βασίζεται σε ενδιαφέρουσα ιδέα, είναι κι’ αυτή δοσμένη με ερασιτεχνικό παιδικό τρόπο. Χρειάστηκε να κοιτάξω τα στοιχεία των δημιουργών, για να βεβαιωθώ ότι δεν ήταν παιδιά, όταν γράφτηκε η ιστορία! Δύο, μόνο και μόνο για την ιδέα στην οποία βασίζεται η υπόθεση.

071

Συνεχίζουμε με την ιστορία επικίνδυνες ηχογραφήσεις, σε σενάριο Bruno Sarda και σχέδιο Giada Perissinotto, μια ιστορία με τον Χάρυ Βδέλα, ένα χαρακτήρα που πρέπει να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα κόμικς τής Καθημερινής.

Ακούγοντας κάποια συζήτηση, που έγραψε ο Ντόναλντ κατά τύχη στο πάρκο, όταν ηχογραφούσε φωνές πουλιών, ο Χάρυ Βδέλας και ο Ντόναλντ νομίζουν ότι ακούνε δύο εγκληματίες να σχεδιάζουν ένα φόνο, οπότε αναλαμβάνουν δράση. Το αποτέλεσμα ήδη το φαντάζεστε.

Μέτριο σχέδιο και προβλέψιμη υπόθεση, που ήδη την ξέχασα και δεν μπορώ να γράψω περισσότερα γι’ αυτήν. Έξι.

091

Ακολουθεί η ιστορία το μυστήριο του στοιχειωμένου σπιτιού, σε σενάριο Gabriele Panini και σχέδιο Ettore Gula.

Όταν ο Πασχάλης χάνει το τελευταίο λεωφορείο για να γυρίσει πίσω στο αγρόκτημα, ο σερίφης θα τον βολέψει στο σπίτι ενός θείου του. Όμως, μια γειτόνισσα θα προειδοποιήσει τον Πασχάλη ότι το σπίτι είναι στοιχειωμένο. Ο Πασχάλης δεν τα πιστεύει όλα αυτά, αλλά, όταν ξυπνάει το βράδυ, όλα δείχνουν ότι όντως το σπίτι είναι στοιχειωμένο. Να είναι πράγματι έτσι; Μπα… (Ή μήπως είναι;)

Καλό μοντέρνο σχέδιο και μια ιστορία η οποία, παρά το μικρό της μέγεθος (μόλις επτά σελίδες) έχει ωραίο στήσιμο, ωραία ανάπτυξη και ωραίο τέλος, με μια αναπάντεχη ανατροπή σ’ αυτό που θα περιμέναμε να ήταν το αναμενόμενο τέλος. Επτάμισι κι ας είναι ιστορία με τον Πασχάλη!

099

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η λύση light, σε σενάριο Riccardo Secchi και σχέδιο Lorenzo Pastrovicchio.

Τα καταστήματα τροφίμων και τα εστιατόρια του Σκρουτζ πάνε κατά διαόλου, καθώς τον κόσμο τον έχει πιάσει μανία με τη δίαιτα και τις τροφές χωρίς θερμίδες. Το να προσαρμόσει τα εργοστάσιά του, να παράγουν τροφές λάιτ, είναι ακριβό, οπότε ο Σκρουτζ επιστρατεύει τον Κύρο, ο οποίος του δίνει μια (φυσικά αδοκίμαστη) εφεύρεσή του, η οποία μετατρέπει το πάχος σε… ακτινοβολία, επιτρέποντας στο χρήστη της να τρώει τον άμπακο, χωρίς να βάλει δράμι ή, ακόμα, να χάσει και βάρος. Η εφεύρεση γίνεται ανάρπαστη, όμως αυτή η ακτινοβολία κάπου πρέπει να πάει…

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, που δείχνει με πειστικό τρόπο πρωτόγνωρα πράγματα, όπως τον Πασχάλη αδύνατο και τον Κύρο χοντρό. Η ίδια η ιστορία είναι φορμουλαϊκή, από αυτές όπου ο Σκρουτζ βγάζει στην αγορά μια αδοκίμαστη εφεύρεση, χωρίς να σκεφτεί ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες. Φορμουλαϊκή ιστορία μεν, αλλά η συνταγή γι’ αυτού του είδους τις ιστορίες είναι δοκιμασμένη και πετυχημένη, ενώ υπάρχει και σχετική πρωτοτυπία, καθώς η ιστορία δεν τελειώνει, όταν το πλήθος μαζεύεται μπροστά στο θησαυροφυλάκιο του Σκρουτζ, ζητώντας την κεφαλή του επί πίνακι. Το συνηθισμένο επτά.

038

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε τις ιστορίες:

mickey

Αυτή την εβδομάδα έχουμε τέσσερις ιστορίες από το Topolino 2990, που κυκλοφόρησε στις 19 Μαρτίου 2013, συμπληρωμένες με μία παλιότερη, από τον Αύγουστο του 2010, καθώς και μια μονοσέλιδη ιστορία.

Όπως είχαμε διαισθανθεί την περασμένη εβδομάδα, είχαμε ένα τεύχος με αντιθέσεις, με ιστορίες σε όλο το φάσμα ποιοτήτων. Από την ωραία ιστορία τού Casty μέχρι την απαράδεκτη ιστορία με τον Γκαστόνε. Άντε να βάλεις συνολική βαθμολογία, οπότε και πάλι θα καταλήξουμε στην εύκολη λύση τού μέσου όρου. Έξι, λοιπόν.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 19 Φεβρουαρίου 2016, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 88.

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.