Ντάμα & Ρουλέτα – από την χλωρίνη Κλινέξ

Klinex dama (1)ctKlinex dama (2)ctKlinex dama (3)ctKlinex dama (4)ctKlinex dama (5)ct

Μια εξαιρετική κίνηση, ενός από τους φίλους που παρακολουθούν και νοσταλγούν μαζί μας, μέσα από τις αναμνήσεις που κατά καιρούς αναρτώνται, στάθηκε αφορμή για να προστεθούν μερικές ακόμη εικόνες του χθες. Ο κ. Ιωάννης Σαρτζής ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, προκειμένου να προσθέσουμε κι άλλα κομμάτια στο παζλ εκείνο της νιότης μας, και μας απέστειλε το υλικό, που εμπλουτίζει τούτο το κείμενο. Πρόκειται για δύο από τα παιγνίδια, που προσέφερε ως δώρο η χλωρίνη KLINEX το 1971 (αν δεν κάνω λάθος) με τις αγορές των προϊόντων της. Αυτά που μας έστειλε ο κ. Σαρτζής, αφορούν στην Ντάμα και στην Ρουλέτα. Η εικόνα έχει τον πρώτο λόγο εδώ. Του καθενός οι μνήμες έχουν τον τελευταίο…

Klinex roulette (1)ct Klinex roulette (2)ct Klinex roulette (3)ct Klinex roulette (4)ct Klinex roulette (5)

Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη, να το αναφέρω όμως για ακόμη μια φορά: χωρίς την δική σας συμμετοχή δεν θα ήταν δυνατόν να βρεθεί το υλικό για αυτά τα άρθρα. Όποιος από εσάς διαθέτει παρόμοια ενθύμια από τα παιδικά του χρόνια και θέλει να τα μοιραστεί μαζί μας, δεν έχει παρά να επικοινωνήσει στο gkoscomicsandmore@gmail.com, και θα σας καθοδηγήσουμε εμείς για την αποστολή τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και, φυσικά, στον κ. Σαρτζή, που βοηθάτε να συμπληρώσει τα κενά του ο καθένας, και να ξυπνήσουν μνήμες.

Για το Comics Trades 2015–2016

Γιώργος Σ. Κοσκινάς

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 1 Φεβρουαρίου 2016, in Comics Trades and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

  1. Τη ντάμα, με την τρίλιζα από πίσω, την είχα! Θυμάμαι το χρώμα τής καρτέλας, αλλά όχι ότι ήταν προσφορά τής ΚΛΙΝΕΞ.

    Δεν θυμάμαι πότε την είχα, αλλά αίσθησή μου είναι ότι είναι πιο παλιά, της δεκαετίας τού 1960.

    Ποιος ξέρει γιατί, ενώ η ΚΛΙΝΕΞ είχε ουσιαστικά μονοπώλιο στα λευκαντικά με χλώριο (αγγλιστί chlorine bleach, εξ ου το εμπορικό σήμα «χλωρίνη») αισθανόταν την ανάγκη να κάνει προσφορές (παιχνίδια, ανάγλυφη εγκυκλοπαίδεια) για να προωθήσει το προϊόν της. Ίσως ο κόσμος τότε να μη το γνώριζε/εμπιστευόταν, παρ’ όλον ότι κυκλοφορούσε στην Ελλάδα από το 1951. Τώρα, που υπάρχει ανταγωνισμός, κυρίως από τις ιδιωτικές ετικέτες των σούπερ μάρκετ, προσφορές δεν κάνουν, ίσως διότι «αυτήν ξέρετε, αυτήν εμπιστεύεστε», όπως έλεγε η διαφήμισή τους. (Εγώ παίρνω ιδιωτικής ετικέτας.)

    Μου αρέσει!

  2. Σούπερ!

    Έχω μια πολύ κατοπινή ρουλέτα, αλλά είναι αρκετά κοντά στο στυλ με αυτήν!

    Μου αρέσει!

  3. Καλησπέρα, κύριοι.

    Καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχουμε.

    Ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τον κύκλο αυτό των αναρτήσεων, που αφορούν σε παιγνίδια εκείνων των χρόνων(κατά κύριο λόγο επιτραπέζια), που ανοίγει με την σημερινή ανάρτηση.

    Πρώτα από όλα, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Σαρτζή, χάρη στον οποίο έχουμε την δυνατότητα να θυμηθούμε τόσο όμορφα ενθύμια. Παιγνίδια που μας κράτησαν συντροφία και μας ψυχαγώγησαν κάποια δύσκολα χρόνια, τότε(όπως και σήμερα), που τα χρήματα δεν περίσσευαν κανενός, για κάποια πιο ακριβά δώρα.

    Οι αναρτήσεις θα είναι αρκετές. Το υλικό που διατίθεται δεν μπορεί να φιλοξενηθεί σε ένα άρθρο, καθώς χωρίζεται σε διαφορετικές κατηγορίες.

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.