ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 42 — ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ ΤΗΣ ΚΟΝΚΟΡΑ

001

Οι ιστορίες σε συνέχειες τέλειωσαν, και το Μίκυ Μάους επανέρχεται στους αυτοτελείς του ρυθμούς. Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το σημερινό τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το κοχύλι τής Κονκόρα, σε σενάριο Bruno Sarda και σχέδιο Giampaolo Soldati.

Από τη διαφήμιση της Καθημερινής: Ο ΘΕΙΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΕ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΠΗΡΕ, ΤΟ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΑΣΕ…

Ο θείος Ιερεμίας «δένει» πολύ καλά με τον Μίκυ (στα δικά μου τα μάτια πάντα), φτιάχνοντας ένα αταίριαστο δίδυμο με αρκετές αντιθέσεις σαν χαρακτήρες, αλλά που λειτουργεί ωραία σαν team. Το κοχύλι της αναζήτησης προσθέτει εξωτικές πινελιές στο σενάριο και ευκαιρία για μια τροπική αφήγηση στο σκίτσο, όμως αφήνει τον αναγνώστη με μερικές σελίδες παράπονο, αφού έχω την αίσθηση ότι ολοκληρώνεται κάπως βιαστικά (και προβλέψιμα). Πάντως είναι καλή σαν ιστορία και θα της δώσω ένα 8 (αν με ταξίδευε λιγάκι παραπάνω, ίσως και να άγγιζε ένα 9).

039

Ακολουθεί η ιστορία χαμένος στον χρόνο, σε σενάριο Giorgio Pezzin και σχέδιο Lucio Leoni.

Από τη διαφήμιση της Καθημερινής: Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΝΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟ ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ, ΞΑΦΝΙΚΑ, ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ!

Ο χαμένος στον χρόνο Παπερστάιν με κάλυψε καλύτερα σαν σενάριο και, επιπλέον, είχε πιο αυθόρμητο χιούμορ, πιο ανεπιτήδευτο. Σύμφωνοι, είναι μια απλοϊκή φαρσοκωμωδία με τον Ντόναλντ να υποδύεται ουσιαστικά για πολλοστή φορά τον σάκο του μποξ, όμως πετυχαίνει να διασκεδάσει τον αναγνώστη. Σαν σκίτσο χμ… μπορούσε να γίνει και πιο αναχρονιστικό, αλλά δεν το κρίνω αρνητικό. Ο Παπερστάιν μου άρεσε σε γενικές γραμμές σαν φιγούρα, και δεν θα είχα αντίρρηση να διαβάσω μελλοντικά κι άλλη περιπέτειά του. 8 και εδώ.

071

Συνεχίζουμε με την ιστορία η φωνή τού αγνώστου, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Alessandro Gottardo.

Από τη διαφήμιση της Καθημερινής: Ο ΘΕΙΟΣ ΣΚΡΟΥΤΖ ΑΚΟΥΕΙ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Ωραία και η τρίτη ιστορία του τεύχους, με σπιρτόζικα gags και κεφάτη. Είχε ρυθμό, και μαντέψτε τι άλλο… τον Ντόναλντ θύμα! Τα έχουμε συνηθίσει πια αυτά. Μετράει η πρωτοτυπία μόνο σεναριακά, κάτι που πετυχαίνεται εδώ. Προσπάθησα να φανταστώ την ίδια ιστορία με πρωταγωνιστές τους Μίκυ και Γκούφυ—μιας και πρόκειται για αστυνομικού τύπου σενάριο—αλλά νομίζω πως θείος και ανιψιός είχαν τελικά καλύτερη χημεία, τουλάχιστον εδώ. Μη με ρωτήσετε για το σκίτσο. Ξέρετε πια τη γνώμη μου για την σχολή που εκπροσωπεί. Προσπαθώ να το προσπερνώ (κάτι που δεν καταφέρνω πάντα), οπότε δείξτε κι εσείς κατανόηση και μη με τσιγκλάτε! 8,5.

105

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία εξειδικευμένη ανακύκλωση, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Alessandro Perina.

Από τη διαφήμιση της Καθημερινής: Ο ΧΙΟΥΗ, Ο ΛΙΟΥΗ ΚΑΙ Ο ΝΤΙΟΥΗ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΟ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Θυμάστε πότε ξεκίνησε για τελευταία φορά ιστορία με πρωταγωνιστή τον Πασχάλη χωρίς να κοιμάται κάτω από ένα δέντρο στο πρώτο καρέ; Ούτε εγώ! Ο συνδυασμός του με τον Κύρο είναι σχεδόν πάντα επιτυχημένος, καθώς ο ένας εξουδετερώνει τον άλλο με τις τεράστιες αντιθέσεις τους. Βγάζουν γέλιο, αλλά χρειάζονται κι ένα καλό σενάριο για να «πατήσουν». Σ’ αυτή την περίπτωση δε θα έλεγα ότι το βρήκαν… Με ένα 7 έχω την συνείδησή μου ήσυχη.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία το πεπρωμένο ενός ήρωα, με τον Φάντομ Ντακ, σε σενάριο Vito Stabile και σχέδιο Stefano Intini.

mickey

Τα δύο τελευταία επεισόδια τής σειράς σκοτεινή κληρονομιά κάπου ξεχάστηκαν, καθώς ούτε αυτήν την εβδομάδα δημοσιεύτηκαν. Μικρό το κακό, καθώς ήταν σχετικά αυτοτελή, οπότε μπορούμε να περιμένουμε να τα δούμε κάποια άλλη στιγμή. Εξ άλλου, αρκετές ιστορίες σε συνέχειες διαβάσαμε τον τελευταίο καιρό!

Scans – παρουσίαση: Κρίτων

Κριτική: Γιώργος Κοσκινάς (aka Corto)

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 3 Απριλίου 2015, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

  1. Κυκλοφόρησε και το Κόμιξ πριν μερικές μέρες 😛

    Μου αρέσει!

  2. Για όποιον ενδιαφέρεται, προστέθηκαν, με κάποια καθυστέρηση, τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 42.

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.