Κάρτες Ντίσνεϋ

cards

Τις προάλλες μού έστειλε ο Γιώργος ένα mail, όπου έλεγε:

Σου στέλνω κάτι που φαντάζομαι ότι θα σε ενδιαφέρει…

Κυκλοφόρησαν στα βιβλιοπωλεία 12 συνολικά στην χώρα μας, πιθανολογώ μεταξύ 1970–1973 (εγώ τις θυμήθηκα το ’71).

Το μήνυμα συνόδευαν scans από έξι από αυτές τις κάρτες. Λίγο ψάξιμο απεκάλυψε ότι οι εικόνες από αυτές τις κάρτες προέρχονται από εξώφυλλα του γαλλικού περιοδικού Le journal de Mickey, σε σχέδιο René Guillaume, που δημοσιεύτηκαν το 1970. Ας τους ρίξουμε μια ματιά, σε αντιπαραβολή με τα πρωτότυπα εξώφυλλα.

(Τα εξώφυλλα προέρχονται από το I.N.D.U.C.K.S., τη bedetheque και από σελίδες δημοπρασιών στο eBay.)

Disney post cards (1) FCJM0964

Le journal de Mickey 964.

Disney post cards (2) FCJM0961

Le journal de Mickey 961.

Disney post cards (3) FCJM0940

Le journal de Mickey 940.

Disney post cards (4) FCJM0947

Le journal de Mickey 947.

Disney post cards (5) FCJM0954

Le journal de Mickey 954.

Disney post cards (6) FCJM0927

Le journal de Mickey 927.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 2 Απριλίου 2015, in Comics, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Συλλογές, Memories and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 5 Σχόλια.

  1. Εύγε κόμικς αρχαιολόγε και εξερευνητή μας!

    Να προσθέσω κι εγώ, αφού πρώτα σε ευχαριστήσω για τις πολύτιμες πληροφορίες που παρέθεσες, ότι οι μακέτες στα Γαλλικά τεύχη πρέπει να αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και για την Ελληνική των αδελφών Πεχλιβανίδη(Το περιοδικό του Μίκυ Μάους), όπως και το λογότυπο, το οποίο έχω την αίσθηση πως απλά τροποποιήθηκε.

    Μου αρέσει!

  2. Πράγματι, από το τεύχος 3, το λογότυπο τού περιοδικού τού Μίκυ Μάους είναι στο ίδιο στυλ με αυτό τού le journal de Mickey, ενώ στα τεύχη 6–13, 15–22 και 26, δηλαδή σε 14 από τα 26 του τεύχη, χρησιμοποιήθηκαν εξώφυλλα από το γαλλικό περιοδικό.

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.