ΝΕΟΣ ΜΠΛΕΚ τεύχος 5

NEW BLEK 5 COVER CT

Ο Νέος Μπλεκ συνεχίζει να κυκλοφορεί σαν ένθετο με το Κυριακάτικο φύλλο του Ελεύθερου Τύπου, που λόγω εκλογών βγήκε σήμερα στα περίπτερα. Ο σημερινός τόμος είναι ο 5ος, ενώ διαφημίζεται από την εφημερίδα και ο 6ος. Συνεπώς βγήκαν αληθινές οι πληροφορίες μας, όταν σας τα αναφέραμε αυτά το περασμένο Σάββατο. Μένει να δούμε σε ποια αρίθμηση θα σταματήσει η προσφορά αυτή της εφημερίδας, κάτι που θα σημάνει λογικά και την αυτόνομη έκδοση του περιοδικού (μάλλον σε μηνιαία βάση). Να πούμε ότι η βελτίωση στο χρώμα των σελίδων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

NEW BLEK 5 BACK COVER CT

Ο συγκεκριμένος τόμος μοιάζει στο εσωτερικό πάνελ των καρέ περισσότερο από τους προηγούμενους 4, στο αρχικό χρώμα των κόμικς εκείνης της δεκαετίας! Αξίζει λοιπόν να απονεμηθούν τα εύσημα σε όσους δούλεψαν στην ψηφιακή επεξεργασία του υλικού, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να εξομοιώσεις 40 και πλέον χρόνια πριν, τεχνολογικά, με το σήμερα! Σας τα αναφέρω αυτά από προσωπική πείρα. Στις μέρες μας δεν είναι καθόλου εύκολο να «πιάσεις» όπως λέμε, το χρώμα αυτό και σίγουρα έχουν χρησιμοποιηθεί φίλτρα (όπως αυτό της «όξυνσης»), ώστε να υπάρξει και ευκρίνεια. Έπεσε πολλή δουλειά για το σημερινό αποτέλεσμα.

BIG BLEK 18 (MAY 1972) COVER CT NEW BLEK 5 INSIDE 1.1 CTNEW BLEK 5 INSIDE 0.1 CT

Η εικονογραφημένη, αυτοτελής ιστορία, που περιέχει ο σημερινός τόμος, είναι «Η ιστορία ενός νέγρου», που δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος 18 του Μεγάλου Μπλεκ, τον Μάιο του 1972, πριν 42 χρόνια. Ακολουθεί ένα μεγάλο κίνητρο για τους αναγνώστες και τους φίλους του ήρωα, η δημοσίευση του πρώτου μέρους μιας αδημοσίευτης στη χώρα μας ιστορίας. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε το δεύτερο μέρος. Πρόκειται για τις «Ρίζες του Μπλεκ», όπου ο ξανθός γίγαντας αφηγείται την ιστορία του, ξεκινώντας από τα παιδικά χρόνια. Είναι μια ιστορία κειμένου, με λιτή εικονογράφηση και το βρίσκω πολύ καλή ιδέα.

BIG BLEK 16 (MARCH 1972) COVER ctNEW BLEK 5 INSIDE 2.1 CT

Η ιστορία του Ζαγκόρ, που ακολουθεί, είναι οι «Έμποροι αλκοόλ», που περιέχονταν στον Μεγάλο Μπλεκ Μαρτίου του 1972. Συνεπώς, όσοι απέκτησαν τους τόμους 4 και 5 του Νέου Μπλεκ, έχουν πλέον ολόκληρο το υλικό του τεύχους αυτού, αφού είχαμε και την ιστορία του Μπλεκ την περασμένη εβδομάδα! Η ιστορία του Ζαγκόρ είναι αυτοτελής και χορταστική 100%! Θα αρέσει σε όλους τους φίλους του ήρωα.

ZAGOR 57 COVER CTNEW BLEK 5 INSIDE 3.1CT

Ακολουθεί το πέμπτο επεισόδιο του Ρόυ Ρέης, με τίτλο «Η μεγάλη νίκη», που δημοσιεύτηκε στον τεύχος 57 του εβδομαδιαίου Ζαγκόρ.

BLEK 294 COVER CT NEW BLEK 5 INSIDE 4.1 CT

Και κλείνουμε με Τομ, από το τεύχος 294 του εβδομαδιαίου Μπλεκ, με το επίσης πέμπτο κατά σειρά επεισόδιο. Το οπισθόφυλλο του πέμπτου τόμου ήταν το εξώφυλλ ο(με διαφορετικό χρωματισμό) του Μεγάλου Μπλεκ Δεκεμβρίου 1973, που ελπίζω να διαβάσουμε και από εκεί ιστορίες, γιατί περιείχε εξαιρετικές! Ραντεβού την επόμενη Κυριακή πλέον (πάπαλα οι εκλογές!) με την παρουσίαση του 6ου τόμου του Νέου Μπλεκ.

Καλό Σαββατοκύριακο, κόμικς σύντροφοι!

Τις παρουσιάσεις των τόμων αυτών μπορείτε να τις βρίσκετε συγκεντρωμένες εδώ.

Για το Comics Trades 2013–2014

Γιώργος Σ. Κοσκινάς

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 24 Μαΐου 2014, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Strips, Comics Trades, Comics Treasures!, CT Exclusive, Culture, Esse Gesse, Gallieno Ferri, Greek Comics, Greek Magazines, Italian Comics, Άνθρωπος, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αναμνήσεις, Ανδρεόπουλος, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Comics & Crosswords, Ελληνικά Κόμικς, Ενημέρωση, Εξώφυλλα Κόμικς, Ζαγκόρ, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιταλικά Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κάποτε στην Ελλάδα!, Μεγάλος Μπλέκ, Νέος Μπλέκ, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Ρόυ Ρέης, Σκίτσο, Τέχνες, Τέλος Εποχής, Sergio Bonelli, Zagor and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Οι εφημερίδες έχουν μπει για τα καλά σε Κόμιξ ατμόσφαιρα! Μπλεκ, Αστερίξ, Μίκυ Μάους (κάποια στιγμή), ποιος ξέρει τι άλλο ακολουθεί…

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.