ΕΝΑ ΚΑΡΕ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ! 66.

DDA05

Ένα καρεδάκι για τον Αντρέα, που του αρέσουν τα Μίκυ Μάους και το Star Trek! Προέρχεται από την ιστορία Voyage to Moonbase One, σε σενάριο Edwin Loftus και σχέδιο Ben Verhagen, όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Donald Duck Adventures 5 τής Gladstone, το 1988.

Το αγγλικό κείμενο είναι μετάφραση από το πρωτότυπο, οπότε η αναφορά στο Star Trek μπορεί να είναι επινόηση του Αμερικανού μεταφραστή. Σε ελεύθερη απόδοση λέει:

— Πού τέτοια τύχη! Ένα από τα διαστημικά λεωφορεία μου προσγειώθηκε στα βραβευμένα τριαντάφυλλα του ναυάρχου Κερκ! Αυτό δεν θα το ξεχάσει γρήγορα!

(Το 1988 ο Κερκ πρέπει να είχε ακόμα το βαθμό τού ναυάρχου στις ταινίες.)

KX028

Στην Ελλάδα η ιστορία δημοσιεύτηκε στο Κόμιξ 28, με τον τίτλο ταξίδι στην σεληνιακή βάση ένα. Η ελληνική μετάφραση, όπως βλέπετε, ακολουθεί την αμερικάνικη, μόνο που ο μεταφραστής δεν ξέρω αν έπιασε το υπονοούμενο, αφού έκανε τον Κερκ πτέραρχο αντί για ναύαρχο. (Στο Star Trek οι αξιωματικοί έχουν βαθμούς τού ναυτικού και όχι της αεροπορίας.)

Δείτε όλα τα καρέ, που επιλέγουμε για σας κάθε Τρίτη, συγκεντρωμένα εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 30 Απριλίου 2013, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Links, Comics Stories, Comics Strips, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Άρθρα Μελών, Άνθρωπος, Έρευνα, Ένα καρέ χίλιες λέξεις, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Η Ζωή, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Καρέ, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Πολιτική, Σκίτσο, Τέχνες, Τερζόπουλος and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 8 Σχόλια.

  1. Ωραιο, Κριτωνα και σε ευχαριστω. Οταν προτωδιαβασα την ιστορια στο Κομιξ, οσο και αν φαινεται παραξενο για μενα, δεν μου εκανε κλικ η αναφορα!!! 😦 😦 Ισως λογω της μεταφρασης που τον ονομασε Πτεραρχο.
    O Kερκ ηταν Ναυαρχος μεχρι και τη τεταρτη ταινια της σειρας : Star Trek : The Voyage Home. ( Ειναι αυτη η ταινια με τις οικολογικες ανησιχιες , και τις φαλαινες).
    Αφου οι ηρωες μας καταφερνουν να γλυτωσουν τον πολιτισμο οπως τον ξερουμε ( …it’s life ,Jim , but not as we know it … αγαπημενη ατακα του Δρ. Μακου), επιστρεφουν στη γη για να αντιμετωπισουν τη δικαιοσυνη για την ανυπακοη τους ( The Search for Spock). Για αυτο ο Κερκ αναλαμβανει την πληρη ευθηνη των πραξεων τους και ειναι και ο μοναδικος που τιμωρειται. Ετσι τον υποβιβαζουν απο Ναυαρχο σε Πλοιαρχο!!! Και του δινουν και ενα ολοκαινουργιο «Enterprise» για να διοικει!!!!
    Η ταινια προβληθηκε στους κινηματογραφους το 1986.

    Μου αρέσει!

  2. Τραβάτε με και ας κλαίω δηλαδή!
    Emoticon

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.