ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ – «RETURN TO PARADISE (1953)»

RETURN TO PARADISE FILM POSTER 2

RETURN TO PARADISE (1)

Σαν να ξεπήδησε μέσα από κάποιο τεύχος των «Κλασσικών Εικονογραφημένων», τούτο το φιλμ. Βουτηγμένο στην μαγεία της απλότητας και τον λυρισμό των στιγμών… Ο καλός και ο κακός, που βαδίζουν στο ίδιο μονοπάτι, που μπερδεύονται στα πόδια της καλοσύνης, του αγνού, του αμόλυντου και πέφτουν κι οι δύο πάνω στην άμμο… Σαν παιδιά με διαφορετικούς χαρακτήρες, που καμουφλάρουν την αφέλεια και την αγάπη τους, ίσως και την αδυναμία καμιά φορά, μέσα σε ένα σκληρό καβούκι, σαν αυτό της χελώνας που ξεμακραίνει σε κάποια ακτή…

RETURN TO PARADISE (15)

RETURN TO PARADISE (19)

Διαβάστε την παρουσίαση και αυτού του υπέροχου φιλμ, βουτηγμένου στην γοητεία του εξωτικού, στο αφιέρωμά μας, που συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα, στο Cine Oasis της Δευτέρας.

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 4 Φεβρουαρίου 2013, in Arts, Cine Oasis, Cinema, Classic Movies, Comics Trades, CT Exclusive, Culture, Films Posters, Gary Cooper, History of Cinema, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφίσες, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Βίντεο, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εκτός Κόμικς, Η Ιστορία του Κινηματογράφου, Κινηματογράφος, Κλασσικές Ταινίες, Λογοτεχνία, Λογοτεχνία & Κινηματογράφος, Τέχνες, Τέλος Εποχής and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 4 Σχόλια.

  1. Ώπα, μεγάλη ποιητικότητα βλέπω σήμερα. Πρέπει να σου άρεσε πολύ η ταινία Γιώργο. Από την περίληψή της στο Cine Oasis κάτι μου θυμίζει, μάλλον σε καμία Ειρτ την είχα δει κάποτε.

    Μου αρέσει!

    • Καλημέρα και καλή εβδομάδα, σύντροφοι!

      Έτσι, είναι, Βασίλη. Εξαιρετικό φιλμ, με αλληγορίες και σύγχρονες εφαρμογες των παραβολών στις τότε μέρες. Θα έλεγα ότι είναι διαχρονικά αυτά τα μηνύματα που περνάει. Ειδικά εντυπωσιακό είναι το γεγονός, της αλλαγής που συντελείται στους χαρακτήρες, όπου αντιστρέφονται οι όροι και το καλό περνάει στο αντίπαλο στρατόπεδο, ή ακόμη και το ερώτημα που θέτει: τελικά ποιό είναι το κακό;…

      Μου αρέσει!

  2. Πρέπει να χαρακτηρίζουμε τις πράξεις σαν καλές ή κακές και όχι τα άτομα.
    Μόνο ο Θεός είναι πάντα καλός.
    Οι άνθρωποι μετακινούνται διαρκώς στην ηθική κλίμακα.

    Μου αρέσει!

    • Δεν θα διαφωνήσω εντελώς με αυτό, Στέλιο(έχω μια λιγάκι πιο διαφορετική άποψη), μόνο που εδώ έχουμε πολλές ευκαιρίες να δούμε πλευρές του χαρακτήρα, αλλά και τον τρόπο που αυτός αλλιώνεται. Συνεπώς, θα μπορούσες να το πεις και σαν προσπάθεια εξιλέωσης από την μια και από την άλλη μετάλλαξης της προσωπικότητας των χαρακτήρων. Είναι μια άριστη ηθογραφία. Τα πορτρέτα που σκιαγραφούνται και οι συνθήκες που περιγράφονται, είναι με έναν μοναδικό τρόπο.

      Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.