ΚΟΜΙΞ τεύχος 295 – «Δράκουλας»

KOMIKS 295 COVER CT

Μια χαρά τα πηγαίναμε με τις εκδόσεις της Ντίσνευ επί Ελληνικού εδάφους, τις τελευταίες μέρες. Καλά το καταλάβατε. Για να χρησιμοποιώ «παρελθόντα χρόνο», κάτι δεν μου αρέσει… Δεν θα σας κρατήσω σε αγωνία, σχετικά με αυτά που είδα – διάβασα και δεν μου άρεσαν. Το τεύχος αυτό, το περίμενα αλλιώς και σαφώς με διαφορετικό περιεχόμενο…

KOMIKS 295 INSIDE 1 CT

Αγαπητοί μου φίλοι, ο Δράκουλας καλός είναι, αλλά τα Χριστούγεννα δεν τον θέλω καλεσμένο στο τραπέζι μου, γιατί θα μου φάει και τη γαλοπούλα και μένα! Όταν τον βλέπω δε σε υποτίθεται Χριστουγεννιάτικο τεύχος, η ανατριχίλα βγαίνει από το σβέρκο μου, σα να` τανε τρίχες από λυκάνθρωπο, που μεγάλωσαν με μιας! Τέτοιες μέρες του χρόνου, ούτε τον Κρίστοφερ Λη θέλω να βλέπω σα δράκουλα, ούτε και εικονογραφημένο, ειδικά στο τεύχος ΚΟΜΙΞ του μήνα αυτού. Υπάρχει πλήθος άλλων ευκαιριών, για να μας δώσουν κι αυτή την άποψη, ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο και προχωρώντας πιο κάτω στο ημερολόγιο. Όχι για τεύχος εορταστικό! Οπότε, ασχέτως από αυτά που θα διαβάσετε στην κριτική μου, αναφορικά με την ιστορία, είμαι αντίθετος με την επιλογή της εκδοτικής, που θεωρώ ότι υποβαθμίζει τα Χριστούγεννα και επιχειρεί να τα κάνει να φαίνονταν σαν μια απλή γιορτή, όπως έχει περάσει και στην Αμερική εδώ  και δεκαετίες. Εκτός κι αν θέλουν να μιμηθούν τον Αμερικάνικο τρόπο ζωής, οπότε ας πάνε να εκδίδουν εκεί τα τεύχη τους. Εδώ, είμαστε στην Ελλάδα και τα Χριστούγεννα δεν έχουμε ακόμη διαστροφή τέτοια, που να διαβάζουμε εικονογραφημένο Δράκουλα!

Πάμε στην ιστορία, καθαυτή. Δεν μου άρεσε καθόλου! Πιο άμεσος και ευθύς, μπορούσα να είμαι; Ήταν σαν να διάβαζα θρίλερ κόμικς, κάποιας περίεργης εκδοτικής, που ειδικεύεται σε τέτοιους τίτλους. Δεν μπορώ να καταλάβω, τι πάθανε όλοι οι αυτοαποκαλούμενοι «καλλιτέχνες» και έπεσαν να καταστρέψουν τον κόσμο του θείου Γουώλτ, αυτό τον απίθανα παιδικά κόσμο, που θα έπρεπε να γεννάει εικόνες όμορφες και όχι να προκαλεί φόβο και τρόμο στους αναγνώστες!!! Γιατί δεν πάνε να βγάλουν το άχτι τους σε άλλους ήρωες; Μήπως η εγκεφαλική τους δυσλειτουργία, βλέπει το καθαρά παιδικό αυτό σύμπαν, σαν μια πρόκληση για να βγάλουν πάνω τους όλη τους την χολή και το μένος, για αυτά που βιώνουν γύρω τους; Είναι απαράδεκτο στα μάτια μου, να φθάνουμε στο σημείο να γράφουμε τέτοια σχόλια και κριτικές, προκειμένου να ιδρώσουν κάποια αυτιά και να επιστρέψουμε στο αυτονόητο!  Μα πώς να με συγκινήσουν μορφές λύκων που διψούν για αίμα, τοπία εφιαλτικά, με τους αγαπημένους ήρωες εκατομμυρίων παιδιών, να μοιάζουν σαν θύματα μιας κολασμένης ψυχής;! Όχι! Δεν μου άρεσε καθόλου και τα λόγια μου δεν τα μασάω, όπως δεν τα μάσησα ποτέ μου! Τα περιγράμματα των ηρώων, ήταν καλά σχεδιασμένα, το ίδιο και τα πρόσωπα τους. Όμως είμαι αντίθετος με την πλαισίωση τους σαν σκηνικά. Η ιστορία αφηγείται μια παραλλαγή του κόμη Δράκουλα και δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να θέλει να μάθει περισσότερα επ` αυτού. Βαθμολογία για την ιδέα – 1. Για το σενάριο – 2. Για την εικονογράφηση των ηρώων – 8. Για την εικονογράφηση των σκηνικών – 1.  Θα` ταν μεγάλη αδικία, να τελείωνε σήμερα ο κόσμος, κατά την προφητεία των Μάγια και να είχαμε αυτή την ιστορία να θυμόμαστε, από το ΚΟΜΙΞ!

KOMIKS 295 INSIDE 2 CT

Αφού κατάφερα και γύρισα – με μισή καρδιά – και την τελευταία σελίδα αυτής της φρίκης, αντίκρισα επιτέλους κάτι για να γαληνέψει το είναι μου!  Η ιστορία ονομάζεται «Το τυχερό πενηνταράκι» και μας επαναφέρει στην ύλη του πραγματικού ΚΟΜΙΞ και όχι αυτού που φιλοξένησε την πρώτη ιστορία. Ο Ντόναλντ ζητάει από τον μάλλον ακατάλληλο άνθρωπο για κάτι τέτοιο, τον νευρικό γείτονα του Τζόουνς, να του δανείσει ένα πενηνταράκι για να αγοράσει ένα λαχείο. Το παίρνει και κερδίζει 2.500 δολάρια! Αυτή, είναι και η αρχή της φρενίτιδας που θα ακολουθήσει, στις επόμενες σελίδες! Καταπληκτικό σκίτσο(«κύριοι» του Δράκουλα, για διαβάστε καμιά ιστορία, για να πάρετε ιδέα του τι σημαίνει Ντίσνευ!), απίθανα κωμικές καταστάσεις! Το λιγότερο που μπορώ να της δώσω, είναι ένα 9 και λίγο που είναι.

KOMIKS 295 INSIDE 3 CT

Ο Ντόναλντ πρωταγωνιστεί και τα «Δεκαέξι λεπτά διασυρμού». Ο Γαλιλαίος και η μεγάλη του πορεία στον κόσμο της επιστήμης, θα λειτουργήσει σαν αντίπαλο δέος για την προσπάθεια του ήρωα μας να ξεχωρίσει, κάνοντας τις δικές του ανακαλύψεις! Βέβαια, αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα είναι τόσο απλά στην πράξη… Πολύ καλό σενάριο, ωραίο σκίτσο – 9 για βαθμολογία!

KOMIKS 295 INSIDE 4 CT

Έχουμε πάρει τα ίσια μας, όπως λέμε, ξεχάσαμε τον Δράκουλα δόξα τω Θεώ και πάμε στον Μίκυ τώρα. «Ρομπότ στα χιόνια», λέγεται η ιστορία. Καθαρά Χριστουγεννιάτικο κλίμα, με καθυστέρηση μόλις 107 σελίδων. Ο Μίκυ θέλει να πάρει για δώρο στα ανίψια του, τους «Λέηζερ Ρέηντζερ», αλλά μαθαίνει ότι εξαντλήθηκαν από τα καταστήματα. Φυσικά και αυτή είναι η αφετηρία για την περιπέτεια του, που την βρήκα έξυπνη, διασκεδαστική και ικανοποιητικά σχεδιασμένη. Μάλιστα, διέκρινα και πινελιές σεβασμού στους σπουδαίους δημιουργούς του παρελθόντος, οπότε δίνω με την καρδιά μου ένα 9 και εδώ.

KOMIKS 295 INSIDE 5 CT

Ακολουθεί η «ενεργειακή μάχη», με τον Ντόναλντ και αυτή. Έρχεται ο λογαριασμός του ηλεκτρικού(βρε συμπτώσεις τελευταία με τις επιλογές των σεναρίων και την πραγματικότητα μας…), οπότε γλυτώνει στο τσακ το εγκεφαλικό! Ψάχνοντας να βρει οικονομικότερες λύσεις, φτάνει στον μετρ των εφευρέσεων, Κύρο. Η πρόταση του, πιστεύω ότι μας δίνει ένα υποψήφιο καρέ, για την σχετική μας ενότητα αναρτήσεων! Μικρή και σύντομη. Κεφάτη και με καλό σκίτσο. 8 σαν βαθμολογία και συνεχίζουμε.

KOMIKS 295 INSIDE 6 CT

Δεύτερη Χριστουγεννιάτικη ιστορία, με τον Ντόναλντ ξανά, σαν κεντρικό πρόσωπο. Είναι το «ιπτάμενο έλκηθρο». Από μια σειρά συμπτώσεων, ο γνωστός μας άτυχος θα βρεθεί σε θέση οδηγού, στο έλκηθρο του Άη Βασίλη! Επειδή είναι και αυτή μικρή, δεν θα σας πω κάτι άλλο. Πάντως είναι καλή και με ικανοποιητικό σκίτσο. 8, δηλαδή.

KOMIKS 295 INSIDE 7 CT

Οι Λύκοι και το «για ένα ζεστό κελί», είναι μια κλασσική περίπτωση της κακής τους της μοίρας, που τους κατατρέχει παντού! Το χιόνι καταστρέφει την καλύβα τους και πρέπει να αναζητήσουν καταφύγιο, αλλά φυσικά δεν είχαν αυτό ακριβώς στο μυαλό τους… Και εδώ έχουμε κέφι, ευτράπελα και κωμικές καταστάσεις. Ωραίο σενάριο, ομοίως και το σκίτσο. Ας δώσουμε ακόμη ένα 8.

KOMIKS 295 INSIDE 8 CT

Η τελευταία εορταστική ιστορία του τεύχους, ονομάζεται «Μια ήσυχη Πρωτοχρονιά» και πιστέψτε με την αδικεί ο τίτλος της! Μοιάζει κοινότυπη, χιλιοειπωμένη, άνευ έμπνευσης, αδιάφορη, αλλά δεν είναι τίποτα από όλα αυτά! Αντίθετα, είναι γεμάτη ανατροπές και πολλά χαμόγελα, για όσους αναγνώστες επικεντρωθούν πάνω της! Ο Ντόναλντ θα τραβήξει πολλά, σκιτσαρισμένα ικανοποιητικά. Δεν γλυτώνει το 8, ούτε εδώ!

KOMIKS 295 INSIDE 9 CT

Και κλείνουμε την παρουσίαση του τεύχους, με τον «κώδικα της Λιμνούπολης». Κάπου έχει στο βάθος ενός καρέ, ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο, οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να την εντάξουμε κι αυτήν στις εορταστικού τύπου. Ο Γκαστόνε θέλει να πουλήσει έναν τάρανδο και βρίσκει τα τρία ανίψια του Ντόναλντ, που… θα σας ικανοποιήσουν στο απόλυτο, με τα κατορθώματα τους! Κι όχι μόνον αυτό. Αλλά όταν θα μπει και ο θείος τους στο παιγνίδι, το σενάριο θα απογειωθεί και θα ξεκαρδιστείτε στα γέλια! Μακράν το καλύτερο σκίτσο και ίσως το καλύτερο εξίσου σενάριο, που φιλοξένησε αυτό το τεύχος. 9 σαν βαθμολογία.

KOMIKS 295 INSIDE 10 CT

Συμπερασματικά, αν αντί για τον Δράκουλα, είχαμε 1-2 ιστορίες κλασσικές που ήταν και το ζητούμενο για ένα τέτοιο τεύχος, θα μιλούσαμε για ένα πολύ όμορφο τεύχος. Όμως… δεν μπορώ να δώσω πάνω από 6 σαν σύνολο και ο μέσος όρος είναι πολύ χαμηλότερος, αλλά δεν ήθελα Χριστούγεννα που έρχονται, να δώσω μια βαθμολογία που θα στέκονταν αφορμή για μια σειρά μακροσκελών αναλύσεων και συζητήσεων επί ωρών μεταξύ μας. Δεν θα άλλαζε τίποτα κάτι τέτοιο. Όλοι θα λέγαμε τα παράπονα μας, κάποιοι με περισσότεροι επιείκεια, αλλά σαν τελικό αποτέλεσμα δεν θα είχαμε κάτι θετικό… Δυστυχώς με τέτοια τεύχη, το περιοδικό κατρακυλάει στην συνείδηση των φίλων του Ντίσνευ, αφού δεν δικαιολογεί πλέον τον αρχικό του σκοπό, όταν ξεκίνησε να εκδίδεται. Έχει χάσει τον προσανατολισμό του και, εμείς που ακόμη το αγαπάμε, οφείλουμε να μιλάμε στα ίσια, μήπως και συγκινήσουμε κανέναν εκεί έξω και φιλοτιμηθεί να το αλλάξει προς το καλύτερο… Εύχομαι ολόψυχα, να τα καταφέρουν και να είστε σίγουροι, πως όταν λέω ότι αγαπάω το ΚΟΜΙΞ, το εννοώ απόλυτα και δεν είναι σχήμα  υπερβολής, ή λόγου! Το επόμενο τεύχος, κυκλοφορεί στις 25 Ιανουαρίου και ονομάζεται «Σπάζοντας τον πάγο».

Για το Comics Trades 2012 – 2013

Γιώργος Σ. Κοσκινάς

Όλες τις προηγούμενες παρουσιάσεις μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 21 Δεκεμβρίου 2012, in Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Strips, Comics Trades, CT Exclusive, Greek Comics, Greek Magazines, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Ενημέρωση, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, ΚΟΜΙΞ, Παρουσίαση: ΚΟΜΙΞ, Σκίτσο, Τέχνες, Τερζόπουλος, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 24 Σχόλια.

  1. Να σου πω ίσως ο δράκουλας να ταίριαζε (και αν) κατά απόκριες πλευρά. Προφανώς οι υπεύθυνοι ήθελαν περιπέτεια εποχής, αλλά κάτι άλλο σίγουρα θα υπήρχε!

    Μου αρέσει!

    • Δεν υπάρχουν κατ` εμέ δικαιολογίες! Ήταν απαράδεκτη κίνηση, τέτοια εποχή, σε αυτό το συγκεκριμένο τεύχος! Όπως είπες και ανέφερα και εγώ, υπήρχαν πολλοί ακόμη μήνες, ώστε να επιλεγεί και να δημοσιευτεί. Χριστούγεννα με …δράκουλα;;; Είμαστε στα καλά μας;

      Μου αρέσει!

  2. Νομίζω ότι ουσιαστικά τέτοιες ιστορίες θα ήθελαν να διαβάσουν Οι ΙΔΙΟΙ! Κάπου έχουν μπλέξει το παιδί με τον ενήλικο υποθέτω. Σαν ενήλικη ματιά μπορεί να αντιμετωπιζόταν πολύ καλύτερα. Μήπως να έβγαζαν τίποτα μηνιαία τεύχη για ενήλικες. Πιστεύω ότι θα βρισκόταν κόσμος να τα υποστηρίξει. Γενιές ολόκληρες έχουν μεγαλώσει με Ντίσνευ!

    Μου αρέσει!

    • Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα! Κι εγώ μαζί τους! Ας κάνουν την κίνηση αυτή και να τους υποστηρίξουμε όλοι! Ένα διαφορετικό περιοδικό, με σκίτσα και ιστορίες για ενήλικους, καθαρά! Κι ας αφήσουν τα υπόλοιπα όπως τα έμαθαν γενιές αναγνωστών, χωρίς πειραματισμούς και τέτοια πράγματα.

      Μου αρέσει!

      • ΣΥΜΦΩΝΏ με το όσα έγραψε ο Γιώργος. Πολύ φοβάμαι (έστω και εάν συνομωσιολογώ) ότι η επιλογή ήταν ηθελημένη.

        Μου αρέσει!

        • Στέλιο, είναι κάτι που δεν θα ήθελα να πιστέψω, τουλάχιστον μέχρι να αποδειχτεί. Αλλά, ήταν πολύ τραβηγμένη και άστοχη επιλογή, σίγουρα. Έχω περιέργεια να δω ποιούς θα βρει ικανοποιημένους, εκτός από τους εργαζόμενους στον όμιλο και το τυπογραφείο…

          Μου αρέσει!

          • Η γνώμη μας τους είναι απόλυτα αδιάφορη

            Μου αρέσει!

            • Ενδεχομένως και να αληθεύει αυτό. Ίσως πάλι να έχει να κάνει με μια προκαθορισμένη στάση, μια πολιτική που έχει δρομολογηθεί. Και βέβαια πιστεύω ότι για όλα αυτά τα παρατράγουδα, να τα πω έτσι, δεν ευθύνεται ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της εταιρείας. Το λέω ξεκάθαρα. Νομίζω ότι έχει κακούς συμβούλους δίπλα του… Που ίσως και να μην έχουν την παραμικρή ιδέα του τι σημαίνει κόμικς και απλά να αποτελούν μέλη της γενιάς των «golden boys» και τίποτα παραπάνω… Θεωρώ ότι ο άνθρωπος που έφερε μέχρι τις μέρες μας τον Ντίσνευ στις εικονογραφημένες εκδόσεις του, σέβεται το παρελθόν και τους δημιουργούς. Δεν μπορεί να βραβεύεται για την προσφορά του και να χαίρει εκτίμησης παγκοσμίως για το έργο του, δίχως να το αξίζει. Αλλού είναι το πρόβλημα και μακάρι να ψάξει στα ενδότερα και να το ανακαλύψει… Κάποιοι άλλοι τον εκθέτουν και κάνουν κακό σε όλη αυτή την ιστορία και αν μας διαβάζει, ίσως να ευαισθητοποιηθεί και να πάρει μέτρα. Άλλωστε με τα περιοδικά του μεγαλώσαμε, τα αγαπήσαμε και τα αγαπάμε και θέλουμε μόνον να επιστρέψουν στην γνωστή ποιότητα και πορεία τους. Δεν επιθυμούμε το κακό της εκδοτικής! Προς Θεού! Είμαστε ευγνώμονες για ότι μας έχει προσφέρει!

              Μου αρέσει!

    • Μήπως τα μηνιαία τεύχη για ενήλικες τα βγάζουν ήδη, και λέγονται… ΚΟΜΙΞ;

      Μου αρέσει!

      • Πολύ ωραία! Τότε, να αφαιρέσουν τα «υπόλοιπα», …παιδικά από μέσα, να ξέρουμε και εμείς οι αναγνώστες, σε ποιούς απευθύνεται η έκδοση, αν δεν ξέρει η ίδια!

        Μου αρέσει!

      • …Να σου πω Κρίτωνα μήπως είναι έτσι τελικά!

        Μου αρέσει!

        • Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν θεώρησα το Κόμιξ ως παιδικό περιοδικό. Μην ξεχνάμε ότι, όταν ξεκίνησε, ανατύπωνε αποκλειστικά ιστορίες που είχαν δημοσιευτεί στα περιοδικά τής Gladstone, τα οποία απευθυνόντουσαν σε ενήλικες (διάβαζε συλλέκτες), καθώς τα παιδικά κόμικς είναι πεθαμένη υπόθεση στην Αμερική.

          Μου αρέσει!

          • !
            Τα πρώτα είκοσι τεύχη Κόμιξ (πάνω-κάτω) τα έχω από μικρός και τα βρίσκω εκπληκτικά. (Βέβαια και στα απλά Μίκυ Μάους είχε πολύ ωραίες ιστορίες, όπως «Ο Δόγης της Βενετίας» και άλλα). Αν ήταν για ενήλικες ούτε καν μού είχε περάσει από το μυαλό τότε και ίσως γι’ αυτό τα θυμάμαι τόσο χαρακτηριστικά -σελίδα προς σελίδα-, τώρα που δεν είμαι και τόσο…ανήλικος.

            Βέβαια ο Δράκουλας υποπτεύομαι ότι είναι ένα βήμα πιο κοντά σε Νοσφεράτου!

            Περιπέτειες σαν «Ο Δρόμος για την Τσιμπόλα», «Στα ίχνη του Μονόκερω» κλπ διαβάζονταν και από παιδιά, αλλά τώρα σε ποιον απευθύνονται ακριβώς ιστορίες σαν τον Δράκουλα, μαζί με πιο παιδικές που ακολουθούν στο υπόλοιπο τεύχος, είναι λίγο ακαθόριστο ()λες και απλά να προσπαθούν να πιάσουν μικρούς μεγάλους ξεχνώντας ότι και οι δύο κατηγορίες θα διαβάσουν το ίδιο τεύχος!).

            Κάτι άλλο που έχω να παρατηρήσω, που ίσως μας φωτίσει λιγάκι για την επιλογή των εκδοτών, είναι ότι κάνα-δυο κανάλια στην τηλεόραση έχουν τώρα στις γιορτές ειδκικά εορταστικά επεισόδια από teenagers βρυκόλακες σειρές που προβάλλονται εδώ και μήνες στην τηλεοραση.

            Μιας και η μόδα με κάτι βαμπιρικά «Τwilight» κ.α καλά κρατεί, και μιας οι υπεύθυνοι στα κανάλια δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται και ιδιαίτερα για το τι εικόνες-ατμόσφαιρα-μυνήματα περνάνε στα παιδιά στο σύνολο (υπάρχουν μεγάλα παιδιά που τα βλέπουν, υπάρχουν όμως και πολύ μικρά…), ίσως να παρασυρθήκαν και στις εκδόσεις και να είπαν να ενδώσουν λιγάκι στη μόδα.

            Αυτό ήταν που πάντα έτρωγε και τρώει τον Ντίσνεϋ: οι μόδες.

            Πάντως ως ΜΗ ανήλικος, θα διάβαζα το Δράκουλα και άλλες ενήλικες εκδοχές Ντίσνεϋ. Φαίνεται πολύ καλά σχεδιασμένος και το story ελπίζω να είναι καλό (για ενήλικο).

            Μου αρέσει!

          • Να προσθέσω επίσης ότι είναι πολύ σημαντική η παρατήρηση περί Gladstone. Κάπου το έχουμε αναφέρει ξανά, αλλά τότε δεν το είχα πολυσκεφτεί σε σχέση με αυτό που συζητάμε τώρα.

            Όταν είσαι μικρός, βάζεις κάποια standard στο τι θεωρείς καλή ιστορία, περιοδικό κτλ. κι απ’ ότι μας λες Κρίτωνα οι ιστορίες Κόμιξ απευθύνοταν σε ενήλικες, μεταφέρθηκαν εδώ και διαβάστηκαν από παιδιά και σίγουρα επηρεαστήκαμε όλοι μας κατά πολύ στα κριτήρια για το τι ακριβώς πρέπει να ψάχνουμε σε ένα ανάγνωσμα κάθε είδους.

            Τώρα αν αυτό που συνέβη ήταν καλό ή κακό, σηκώνει μάλλον μεγάλη συζήτηση. Έχω την αίσθηση ότι ήταν κάτι θετικό γιατί έμοιαζε να ανεβάζει τις απαιτήσεις μας σχετικά με την ποιότητα.

            Μου αρέσει!

  3. Με την σειρά μου συμφωνώ κι εγώ με όλους σας….Μες στο καταχείμωνο μέσα στις γιορτές,,,, έρχεται ο άλλος και σου βάζει Δράκουλα!!Καλά τι είναι αυτό;…..Λίγο σεβασμό τουλάχιστον!!!!Δεν φτάνει που μας κατακλέβουν(εάν υπήρχε το σχετικό περιοδικό στην Ιταλία ή σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης το συγκεκριμένος τεύχος δεν θα ξεπερνούσε τα 4 ευρώ)!!Ποιος θα ήθελε να δώσει 5,10 ευρώ για να αγοράσει ένα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΟ τεύχος που μόνο ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ δεν θυμίζει;Κάνεις δεν σκέφτεται παρακάτω από το ΕΓΏ δεν τον ενδιαφέρει ο άλλος παρά μόνο ο εαυτός του!!!Και αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς!!Μήπως έχει έρθει ο καιρός να αφήσουμε το ΕΓΏ και να πάμε στο ΕΜΕΊΣ κύριε Τερζόπουλε και λοιπή συγγενείς;

    Μου αρέσει!

    • Μάνο, δεν έχω να απαντήσω κάτι. Δεν νοιώθω ότι θα έπρεπε καν να μπούμε στην διαδικασία της μεταξύ μας ανταλλαγής απόψεων, για ένα τεύχος που αναλύθηκε πολύ και δεν άρεσε καθόλου. Κρίμα την διάθεση μας που χαλάμε και τα λόγια μας που ξοδεύουμε. Όλοι μας εδώ αγαπάμε αυτά τα περιοδικά, γι`αυτό και τα αγοράζουμε και τα κρίνουμε – όπου χρειάζεται – αυστηρά. Αν μας ήταν αδιάφορα, θα απαξιούσαμε και εμείς με την σειρά μας και δεν θα ασχολούμασταν μαζί τους. Αυτό είναι και το σημαντικότερο και ας το έχουν στο νου τους αυτοί που μας διαβάζουν, πριν μας κρίνουν και βγάλουν συμπεράσματα. Αν είχαμε διάθεση να λασπολογήσουμε και να θάψουμε, να το πω λαικά, τα περιοδικά αυτά, γιατί να δίνουμε 9,5 και 10 σαν βαθμολογίες σε κάποια εξ αυτών και να κατακρίνουμε κάποια άλλα; Δεν υπάρχει διαχωρισμός! Ότι μας αρέσει το επικροτούμε και ότι δεν είναι ωραίο στα μάτια μας, το κατακρίνουμε. Αυτή δεν είναι και η ελευθερία του λόγου; Πιστεύω ότι είπαμε πολλά και καλύτερα να αφήσουμε τους αναγνώστες ή όποιον άλλον θελήσει, να πει κι αυτός τα δικά του. να κάνουμε διάλογο, δηλαδή, που είναι και δημοκρατικότερο. Ίσως να χρειάζονταν και ένα σχετικό δημοψήφισμα, σχετικά με την πορεία του ΚΟΜΙΞ.

      Μου αρέσει!

      • Συμφωνώ και συγγνώμη που παραφέρθηκα… Παρεμπιπτόντως η ιδέα για το δημοψήφισμα είναι πολύ καλή.Καληνυχτίζω και τα λέμε αύριο σε εορταστικό κλίμα!!!Καλό βράδυ σε όλους και ξανά συγγνώμη φίλτατε….

        Μου αρέσει!

    • Δεν ξέρω εάν λέω βλακείες αλλά αυτά πιστεύω εγώ….

      Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.