ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

 

 

calendar25

Για την περίοδο που οδηγεί στις γιορτές, σκεφτήκαμε να σας προσφέρουμε ένα Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο ή, όπως είναι γνωστό στα Αγγλικά, Advent calendar.

Το ημερολόγιο αυτό αποτελείται από μία καρτέλα με ένα αριθμημένο παραθυράκι, ένα για κάθε μέρα πριν τα Χριστούγεννα και, προαιρετικά, όπως εδώ, ένα εικοστό πέμπτο παραθυράκι για τα Χριστούγεννα.

Στη δική μας καρτέλα, κάτω από κάθε παραθυράκι κρύβεται το εξώφυλλο από κάποιο κόμικ. Κάθε μέρα θα ανοίγουμε το αντίστοιχο παραθυράκι, και θα εμφανίζεται το εξώφυλλο που είναι από κάτω. Τα κόμικς, που έχουμε επιλέξει, δεν είναι διαλεγμένα στην τύχη. Για την πρώτη Δεκεμβρίου έχουμε επιλέξει το εξώφυλλο από το πρώτο τεύχος κάποιου περιοδικού, για τη δευτέρα Δεκεμβρίου το εξώφυλλο από το δεύτερο τεύχος κάποιου άλλου περιοδικού, και πάει λέγοντας. Ειδικά για τα Χριστούγεννα, έχουμε επιλέξει δύο τεύχη από δύο διαφορετικά περιοδικά, ένα από τα οποία θα σας το παρουσιάσουμε σε ξεχωριστό, εορταστικό άρθρο!

Κάθε μέρα θα προσθέτουμε εδώ μία αράδα με το όνομα και τον αριθμό τού τεύχους τής ημέρας και θα αντικαθιστούμε την εικόνα στην αρχή του άρθρου με καινούργια, ώστε να προστίθεται το εξώφυλλο του τεύχους τής ημέρας στην καρτέλα. Έτσι, τα Χριστούγεννα θα έχουμε  την πλήρη λίστα τών 26 τευχών και την καρτέλα  με όλα τα παράθυρα ανοιχτά, για να την αγναντεύουμε.

Ημερομηνία Τεύχος
1 Δεκεμβρίου Ποπάυ No. 1
2 Δεκεμβρίου Γεράκι τού Τέξας No. 2
3 Δεκεμβρίου Ο τίγρης Ρακάρ No. 3
4 Δεκεμβρίου Ζαγκόρ No. 4
5 Δεκεμβρίου Ακίμ ο γυιος του Ταρζάν No. 5
6 Δεκεμβρίου Μπλεκ No. 6
7 Δεκεμβρίου Όμπραξ No. 7
8 Δεκεμβρίου Τζάγκουαρ No. 8
9 Δεκεμβρίου Φάντομ No. 9
10 Δεκεμβρίου Τιραμόλα No. 10
11 Δεκεμβρίου Μικρό Τεν Τεν No. 11
12 Δεκεμβρίου Κάσπερ και η παρεΐτσα… No. 12
13 Δεκεμβρίου Λούκυ Λουκ No. 13
14 Δεκεμβρίου Αστερίξ No. 14
15 Δεκεμβρίου Ταρζάν No. 15
16 Δεκεμβρίου Σινεάκ No. 16
17 Δεκεμβρίου Περιπέτεια No. 17
18 Δεκεμβρίου Το περιοδικό τού Μικυ Μάους No. 18
19 Δεκεμβρίου Κοκορίκο No. 19
20 Δεκεμβρίου Κλασσικά Εικονογραφημένα No. 20
21 Δεκεμβρίου Μικρός Σερίφης No. 21
22 Δεκεμβρίου Κλασικά No. 22
23 Δεκεμβρίου Σεραφίνο No. 23
24 Δεκεμβρίου Βέλος No. 24
25 Δεκεμβρίου Πινόκιο No. 25
Μίκυ Μάους No. 26

Κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα, μπορείτε να τη δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση.

Εδώ στο comics trades θυμηθήκαμε τα παλιά, τυπώνοντας την καρτέλα και κάνοντας τη σχετική χαρτοκοπτική. Έτσι, μετά από ένα στομωμένο κοπίδι, τρία κομμένα δάχτυλα και κάμποσα ποτηράκια ρακής (για αντισηψία—χικ!) έχουμε το ημερολόγιο και σε χειροπιαστή μορφή.

25

Στο περιθώριο των σελίδων θα υπάρχει μόνιμος σύνδεσμος σ’ αυτό το άρθρο, ώστε να μπορείτε να το επισκέπτεστε εύκολα κατά τη διάρκεια των εορτών.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 30 Νοεμβρίου 2012, in Comics & Christmas, Comics Covers, CT Exclusive, CT Xmas Articles 2012, Greek Comics, Διάφορα, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Κόμικς & Χριστούγεννα, Χριστουγεννιάτικα Άρθρα 2012, Χριστουγεννιάτικα Ημερολόγια, Χαρτοκοπτικές and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 14 Σχόλια.

  1. Με αυτό το άρθρο ξεκινάμε το φετινό μας αφιέρωμα στα Χριστούγεννα, για τα οποία έχουμε ετοιμάσει μια σειρά άρθρων.

    Αν προσέξετε, στο μενού, στην κορυφή τής σελίδας, υπάρχει μια καινούργια καταχώριση, «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012», απ’ όπου θα μπορείτε να βλέπετε ομαδοποιημένα τα άρθρα αυτά, ως ξεχωριστά άρθρα και όχι αντιγραμμένα όλα μαζί σε μια σελίδα. Πείτε μας αν σας αρέσει αυτός ο νέος τρόπος ομαδοποίησης.

    Μου αρέσει!

  2. Πάρα πολύ ωραίο περιμένω να δω τα άρθρα των υπόλοιπων αλλά και το δικό μου συγχαρητήρια πολύ καλή δουλεία!!

    Μου αρέσει!

  3. Καλημερα αγαπητοι κομικσοσυναδελφοι 🙂
    Τωρα καταλαβα γιατι μου ανατεθηκε η συγκεκριμενη παρουσιαση που μου ανατεθηκε 🙂 Μαλιστα… θα τη δουμε στις 26 δηλαδη. μια χαρα.
    Αα επητη ευκαιρια , αν καποιος κοβει σημερα κατα τα μερη μου , ας κοπιασει… Λογω της χθεσινης ονομαστικης μου γιορτης , θα κανουμε σημερα παρτυ.
    Θα σας στειλω στιγμαιοτυπα.
    καλη συνεχεια..

    Μου αρέσει!

    • Χαίρε Ανδρέα! Χρόνια πολλά φίλτατε κομικσοφαγάνα! Πολύχρωμος! Αναμένουμε ηλεκτρονικές γεύσεις! Είθε την επόμενη φορά, να είμαστε πιο κοντά!

      Μου αρέσει!

    • Όσο κι’ αν φαίνεται περίεργο, μάλλον η ιδέα τής παρουσίασης τού συγκεκριμένου τεύχους, τη συγκεκριμένη μέρα, γέννησε την ιδέα τού ημερολογίου. Μια και αποκάλυψες ότι την εορταστική παρουσίαση θα την κάνεις εσύ, καθώς και τον αριθμό τού τεύχους, που θα παρουσιάσεις, φαντάζομαι ότι οι οξυδερκείς αναγνώστες τού comics trades θα έχουν μαντέψει για ποιο τεύχος μιλάμε, και θα περιμένουν εναγωνίως την παρουσίαση!

      Χρόνια πολλά και για τη γιορτή σου. Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να έρθω, να βγάζαμε και μια φωτογραφία μαζί, όπου θα κρατούσαμε από ένα μεγάλο πιάτο… μπάμιες με φιστίκια, να βάζαμε λεζάντα «μαζί τα φάγαμε»!

      Μου αρέσει!

  4. Υπέροχη ιδέα.
    Ευχαριστούμε

    Μου αρέσει!

  5. Πολύ όμορφη ιδέα.
    Επίσης είναι ωραία η ξεχωριστή στήλη «Χριστούγεννα 2012» για να βρίσκεις αυτό το άρθρο γρήγορα (και ό,τι άλλο ακολουθήσει φαντάζομαι).

    Άραγε να υπάρχει και καμία κορνίζα με πολεμικά;
    Θα δούμε…

    Μου αρέσει!

  6. Ναι, δώστε Βασίλη στο λαό!

    (Τσιβιλίκα φαντάζομαι).

    🙂

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.