ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ – ΜΠΛΕΚ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΖΩΝ ΓΟΥΕΗΝ

Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε! Πρώτη του Μάρτη σήμερα και θα την υποδεχτούμε με την συνέχεια του αφιερώματος – έρευνας μας, στα ένθετα & τα παραλειπόμενα της έκδοσης του Μπλέκ Νέας Περιόδου.

Συνεχίζουμε λοιπόν με κάτι που αφορά στον μεγάλο Αμερικανό ηθοποιό Τζών Γουέην. Στο τεύχος 249 του 1984, περιέχονταν η ιστορία του ηθοποιού σε σκίτσα, σε  δύο σελίδες έγχρωμες και ακόμη μια αφίσα. Ήταν σε ιλουστρασιόν χαρτί και στο μέσο του περιοδικού, σε σελίδες ξεχωριστές, που μπορούσαν να αποκολληθούν. Μπορείτε να βρίσκετε συγκεντρωμένα τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, στην υπό – κατηγορία που φιλοξενεί παρόμοιου τύπου υλικό, με τίτλο «ΕΝΘΕΤΑ & ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ 2».

http://wp.me/PKxow-5Tv

Την επόμενη Πέμπτη, ακόμη περισσότερα στοιχεία για τα ένθετα εκείνης της περιόδου του Μπλέκ, σας περιμένουν στο Comics Trades.

Αύριο, είναι η σειρά για την παρουσίαση του νέου τεύχους του Μίκυ Μάους, ενώ το Σάββατο σας περιμένει το τρίτο μέρος του αφιερώματος μας στα κινηματογραφικά κόμικς της Dell. Τέλος, για αυτή την πρώτη Κυριακή του Μάρτη, σας έχουμε την παρουσίαση του «Θαλασσόλυκου», από το μεγάλο μας αφιερωμα στα «Κλασσικά Εικονογραφημένα».

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 1 Μαρτίου 2012, in Arts, Cinema, Comics, Comics Archive, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Greek Magazines, History of Cinema, Italian Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφίσες, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ανεμοδουράς, Γουέστερν Κόμικς, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Η Ιστορία του Κινηματογράφου, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Καταγραφή, Κάποτε στην Ελλάδα!, Κινηματογράφος, Μπλέκ, Μελέτες, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Συλλογές, Τέχνες, Ταινίες Γουέστερν, Τζών Γουαίην, John Wayne, Western Comics and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 7 Σχόλια.

  1. Κοιτάζοντας το κόμικ για τον Τζων Γουέην (ας είναι καλά τα γυαλιά), βλέπω ότι το πραγματικό του όνομα το έχουν ως «Μάικλ Μόρισον», ενώ η Βικιπαίδεια ως «Μάριον Μόρισον».

    Τι έγινε; Δεν τους φάνηκε αρκετά αρρενωπό όνομα το «Μάριον», και το αλλάξανε;

    Μου αρέσει!

  2. Πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι Κρίτωνα. Είναι να γελάς με κάτι τέτοια!

    Μου αρέσει!

    • Κύριοι, καλό μήνα!

      Δυστυχώς θα προσθέσω κι εγώ τις δικές μου ανησυχίες, σχετικά με την «μετάφραση» του ονόματος του Τζών Γουέην, από τους υπεύθυνους έκδοσης του Μπλέκ. Ή χάθηκαν στην μετάφραση, ή τους έκατσε κάπως το Μάριον. Τώρα μεταξύ μας όμως, θα βγάζατε ένα παιδί Μάριον; Είναι σαν να το βαπτίζατε Σου και να ήταν αγόρι! Για ακούστε εδώ τι γίνεται σ` αυτές τις περιπτώσεις, από τον μεγάλο Τζώνυ Κας.
      http://www.youtube.com/watch?v=WOHPuY88Ry4&ob=av2n

      Μου αρέσει!

  3. Αχα χα! Καλά τα λέει ο Τζόνυ, αλλά το βαφτιστικό παραμένει βαφτιστικό (δυστυχώς για κάποιους!).
    Και κυρά Λουκία να τον έλεγαν πάντως, όλοι τον ξέρουν ως Τζών
    Γουέην (κι εδώ που τα λέμε δεν ξέρουμε αν και ο ίδιος μισούσε το όνομά του).

    Μου αρέσει!

  4. Το Marion είναι και γυναικείο όνομα (http://www.thinkbabynames.com/meaning/0/Marion) και ανδρικό (http://www.thinkbabynames.com/meaning/1/Marion). Σύμφωνα με την παραπομπή, το ανδρικό προέρχεται από τα Λατινικά και σημαίνει κάτι σαν «άστρο τής θάλασσας», οπότε μάλλον είναι αντίστοιχο τού δικού μας «Μάριος». Άλλο αν στα δικά μας αυτιά ακούγεται σαν «Μαριάννα», που είναι τελείως άλλο όνομα.

    Όσο για για την αλλαγή τού ονόματος, μάλλον το στούντιο τού το άλλαξε, όπως, εξ άλλου, και σε πολλούς άλλους ηθοποιούς, και όχι ο ίδιος. Το John το διάλεξαν ίσως για τους ίδιους λόγους με το Μπλεκ, ενώ το Wayne, που προέρχεται από παλιά Αγγλική λέξη, που σήμαινε κατασκευαστής ή οδηγός αμαξών (http://www.thinkbabynames.com/meaning/1/Wayne) ίσως να παραπέμπει στα καραβάνια τής Άγριας Δύσης, που βλέπαμε στα γουέστερν.

    Μου αρέσει!

    • Εξαιρετικά τα πληροφοριακά στοιχεία Κρίτωνα, once more! Ένας θησαυρός γνώσεων, συγκεντρώνεται σταδιακά σε αυτά τα σχόλια. Που θα πάει. Θα το κάνουμε άρθρο! Καλημέρα κύριοι! Όσο βλέπετε γαλανό εκεί έξω, κάτι αισιόδοξο θα φυτρώνει κάθε φορά!

      Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.