ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2378 – «ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ»

Λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων, τα οποία εμπόδισαν το Μίκυ Μάους αυτής τής εβδομάδας να φτάσει στην Κέρκυρα, θα προσπαθήσω να αναλάβω εγώ την παρουσίαση του τεύχους. Να κοιμηθεί και ο κακόμοιρος ο περιπτεράς, που τον ξυπνάει ο Γιώργος απ’ τ’ άγρια χαράματα κάθε Παρασκευή, για ν’ αγοράσει το Μίκυ Μάους!

Ας αρχίσουμε λοιπόν από την αρχή, δηλαδή από την παιδική ηλικία τού Ντόναλντ. Κι’ αυτή την εβδομάδα, το τεύχος ξεκινά με μία απολαυστικότατη ιστορία τού Τζούνιορ Ντακ, το «Μήνυμα από τα αστέρια». Αυτή τη φορά, επηρεασμένος από το αγαπημένο του περιοδικό, που ασχολείται με ούφο και εξωγήινους, νομίζει ότι, κατά τη διάρκεια μιας βροχής μετεωριτών, προσγειώθηκαν στο χωριό τους εξωγήινοι. Βάλτε στη συνταγή τούς… ουφολόγους τού περιοδικού, που βγάζουν αυτά που γράφουν απ’ το κεφάλι τους, οι οποίοι έρχονται μασκαρεμένοι εξωγήινοι για να φωτογραφίσουν το επόμενο άρθρο τους, μια ομάδα επιστημόνων που έρχονται με ειδικές προστατευτικές στολές για να μαζέψουν υπολείμματα μετεωριτών και μοιάζουν με εξωγήγινους, καθώς και μια σειρά από γκαγκ που έρχονται και δένουν με την εξέλιξη τής ιστορίας, και γίνεται το έλα να δεις. Συγκινητική και η στιγμή που ο Τζούνιορ ακουμπάει με το δάχτυλό του έναν εξωγήινο, α λα ET. Ή μήπως τελικά δεν ήταν εξωγήινος; Η συνέχεια επί της οθ… επί τού τεύχους.

Η επόμενη ιστορία είναι τα «Ραδιοφωνικά χτυποκάρδια». Αυτή τη φορά η Τζένη και ο Λούλης είναι τ’ αστέρια μιας ραδιοφωνικής εκπομπής αισθηματικών συμβουλών, με μεγάλη ακροαματικότητα. Ο Σκρουτζ τη θεωρεί γελοία, μέχρι που συνειδητοποιεί ότι ένας από τους φανατικούς ακροατές τής εκπομπής, που συχνά δίνει και αυτός συμβουλές, είναι ο μπάτλερ του, οπότε τού φτιάχνει αντίστοιχη εκπομπή στο δικό του σταθμό. Ο συναγωνισμός οδηγεί τελικά το Λούλη στο να πουλήσει το δικό του σταθμό στο Σκρουτζ, αλλά… με όρους. Βρήκα ότι η ιστορία ήταν αρκετά αστεία, αλλά το σχέδιο ήταν προβληματικό. Η Τζένη και ο Λούλης καλοζωγραφισμένοι, αλλά ο Σκρουτζ ήταν απαράδεκτος.

Τελειώνουμε με την «Παρεξήγηση», μια ιστορία που είχε ξαναδημοσιευτεί το 2002, στο τεύχος 1856, με τον τίτλο «Αισθηματικοί μπελάδες». Από μια παρεξήγηση, ο Ντόναλντ νομίζει ότι η Νταίζυ θέλει να τον αφήσει, και τον πιάνουν οι μαύρες του. Ο Φέθρυ κάνει ο,τι μπορεί για να (μην!) τον βοηθήσει, αλλά τελικά η παρεξήγηση λύνεται, και όλα είναι καλά. Ίσως η πιο αδύνατη ιστορία από τις τρεις. Και εδώ το σχέδιο θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο.

Στο επόμενο τεύχος: ο θησαυρός τού δάσους τού Έρικ, πάλι με το Τζούνιορ Ντακ!

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 12 Φεβρουαρίου 2012, in Arts, Comics, Comics Covers, Comics News, CT Exclusive, Donald, Greek Comics, Greek Magazines, Άρθρα Μελών, Αποκλειστικότητες, Αφιερώματα, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Ειδήσεις, Εξώφυλλα Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Παρουσιάσεις, Μίκυ Μάους, Ντόναλντ, Ντόναλντ Ντάκ, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. ‘Αψογα Κρίτωνα!

    Πολλά ευχαριστώ! Χάρη στην συνεισφορά σου, έχουμε ενημέρωση on time και γι` αυτό το τεύχος του «Μίκυ Μάους’! Από την μια ο καιρός και από την άλλη οι απεργίες, τα κατάφεραν μια χαρά και δεν το διάβασα αυτή την εβδομάδα! Μπουά….Σνιφ …κλαψ…. λυγμ… Πρέπει πάντως να είναι όμορφη η ιστορία με τον Τζούνιορ και ανυπομονώ να ανοίξει το λιμάνι!

    Μου αρέσει!

  2. Στο τσακ βλέπω καθάρισε ο Κρίτων!
    Αν καθυστερήσουν πάντως τα πλοία βλέπω να βρίσκει τρόπο να στο στέλνει και με ελικόπτερο Γιωργο!

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.