Η επιστροφή της Λάσσυ!

Φαίνεται ότι εισακούστηκαν οι επιθυμίες πολλών εξ υμών, οπότε η εφημερίδα Παρασκευή και 13 ξεκίνησε από την επρασμένη εβδομάδα, την προσφορά και των 48 dvd, που φιλοξενούν τα αντίστοιχα τηλεοπτικά επεισόδια της διάσημης σειράς! Μια σειρά που αγαπήσαμε όλοι μας, στην προβολή της από την κρατική τηλεόραση, αλλά που εδώ θα δούμε την εκδοχή της περιόδου 1989 – 1991. Είναι η τρίτη συνολικά βερσιόν της τηλεοπτικής «Lassie». Πρωταγωνιστούν οι Chris Stone, Dee Wallace Stone, Will Estes, Jon Provost και Wendy Cox. Ήδη σήμερα βρίσκεται το δεύτερο dvd στα επρίπτερα, μαζί με την εφημερίδα. Κάθε dvd περιέχει ένα επεισόδιο, ενώ όσοι από εσάς δεν μπορέσατε να αποκτήσετε και την άλλη θρυλική τηλεοπτική σειρά «Μάχη»(«Combat»), έχετε μια δεύτερη ευκαιρία, αφού και τα 152 επεισόδια επαναλαμβάνονται σαν προσφορά από την εφημερίδα! Ο Vic Morrow λοιπόν σας περιμένει και αυτός, με το εικοστό πρώτο dvd να βρίσκεται αυτή την Παρασκευή, δίπλα στη Λάσσυ. Κι εδώ σε κάθε dvd υπάρχει ένα επεισόδιο. Προσωπικά με χαροποιεί πολύ αυτή η κίνηση, εκ μέρους της εφημερίδας του κ. Λιάτσου. Καιρός ήταν να δοθεί η ευαιρία στους Έλληνες τηλεθεατές, προκειμένου να μπορέσουν να αποκτήσουν επεισόδια τηλεοπτικών σειρών που καθήλωσαν κυριολεκτικά, εκατομμύρια Ελλήνων στις τηλεοράσεις τους! Να περιμένουμε και την Χαβάη 5-0, άραγε;…

Σας παραθέτω και τα εξώφυλλα – οπισθόφυλλα των 2 σημερινών dvd.

Λόγω της κακοκαιρίας, δεν ήρθε το νέο τεύχος του «Μίκυ Μάους», με αποτέλεσμα η παρουσίαση του να αναβληθεί για αύριο το πρωί.

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 10 Φεβρουαρίου 2012, in Arts, Combat, Comics Trades, CT Exclusive, Culture, History of TV, Άρθρα Μελών, Άνθρωπος, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Διάφορα, Επικαιρότητα, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Ειδήσεις, Εκτός Κόμικς, Η Ζωή, Η Ιστορία της Τηλεόρασης, Κάποτε στην Ελλάδα!, Λάσσυ, Μάχη, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Τέχνες, Τηλεόραση, Τηλεοπτικές Σειρές, Lassie, TV, TV Episodes, TV Series and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 6 Σχόλια.

  1. Αν πρόκειται για τη σειρά τού 1989-1991, αυτή είναι η σειρά The New Lassie. Η Lassie που αγαπήσαμε μικροί ήταν η σκέτη Lassie, η οποία παιζόταν, αν είναι δυνατόν, από το 1954 μέχρι το 1973! Μεταξύ 1957 και 1964 πρωταγωνιστοούσε και σ’ αυτήν ο Jon Provost, ως παιδάκι. Ακομα θυμάμαι την εισαγωγική αφήγηση στην αρχή κάθε επεισοδίου: starring Jon Provost, as Timmy, μπλα μπλα μπλα, and, of course, Lassie. Αν πιστέψουμε τα γραφόμενα στη Βικιπαίδεια, ο χαρακτήρας που έπαιζε ο Jon Provost στη νέα σειρά, αν και αρχικά διαφορετικός από τον Timmy, μέσα από κάτι απίθανες σαπουνοπερικές διαδικασίες, προέκυψε τελικά ότι ήταν ο ίδιος ο Timmy.

    Στα ανωτέρω «μπλα μπλα μπλα» περιελαμβάνετο και η June Lockhart, που έπαιζε τη μητέρα τού Timmy. Όταν φέραν στην Ελλάδα το «Lost in Space», ένας από τους λόγους που δεν μου άρεσε και τόσο η σειρά ήταν ότι την κυρία Ρόμπινσον την έπαιζε η June Lockhart (με κύριο Ρόμπινσον τον Guy Williams, το Ζορρό που λέγαμε χθες). «Τι γυρεύει η μαμά τού Timmy στο διαστημόπλοιο;» έλεγα μέσα μου! Πού να είχα δει και τη σειρά με το Ζορρό!

    Μου αρέσει!

    • Καλησπέρα Κρίτωνα

      Πρόκειται για την σειρά αυτή που μνημόνευσες. Είναι το «The New Lassie» και όχι το γνωστό που βλέπαμε και έμεινε κλασσικό πια. Καλά, τα παραλειπόμενα που ανέφερες, είναι καταπληκτικά, ειδικά η φάση με την απορία που γεννήθηκε στο μυαλό σου!!! Για μια ακόμη φορά, όλα όσα προστίθενται με την μορφή σχολίων σε ένα άρθρο, είναι μοναδικά! Πρέπει να κάνουμε τα σχόλια – άρθρα, στο ξαναλέω! Θα αναρτηθούν σε καμιά ώρα και τα εξώφυλλα των 2 dvd που περιέχει η εφημερίδα, ώστε οι φίλοι αναγνώστες και τα μέλη μας, να έχουν ακόμη καλύτερη εικόνα. Αλήθεια, αν μπορούσες να ζητήσεις μια τηλεοπτική σειρά μεταξύ 1970 – 1977, από την τότε κρατική τηλεόραση, για να κυκλοφορήσει σαν dvd σε εφημερίδα ή περιοδικό, ποιά θα επέλεγες;

      Μου αρέσει!

      • Αν πρέπει να πω μία μόνο:
        Columbo! (1971)

        Αν έχω και άλλες επιλογές, να πω μερικά λιγοτερο τετριμμένα, που τότε μου είχαν αρέσει πολύ, αλλά κράτησαν πολύ λίγο:
        The Zoo Gang (1974)
        Petrocelli (1974)

        Κι’ αν μπορούμε να πάμε λίγο πιο πίσω (στην Ελλάδα μπορεί να το είδαμε και γύρω στο 1970, όμως):
        The Time Tunnel (1966-1967)

        Μου αρέσει!

        • Εξαιρετικά!

          Το Πετροτσέλι και το Κολόμπο, θα τα βρεις σαν παρουσίαση πάντως στην υπό – κατηγορία «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ». Τα άλλα δύο δεν τα έχουμε παρουσιάσει ακόμη, αλλά από ότι παρατηρώ στο αρχείο μου από την Ραδιοτηλεόραση, το Time Tunnel αν ήρθε στην Ελλάδα, θα πρέπει να είχε πολύ μυστήριο τίτλο, γιατί δεν το βρίσκω πουθενά! Το Zoo Gang κάτι μου θυμίζει… Κι αυτό πάντως, θα είχε αλλαγμένο τίτλο σίγουρα. Θα ερευνήσω εκτενώς το Σαββατοκύριακο και θα σου έχω νεότερα από Δευτέρας.

          Αν μπορούσα να επιλέξω κι εγώ, θα ήθελα κάποια ή κάποιες από την – τις παρακάτω:

          Σίγουρα Χαβάη 5-0 για πολλούς λόγους.

          1. Για να δω πως έληξε τελικά το ματς! Έμεινε στο 5-0, ή μείωσαν οι κακοποιοί;
          2. Για να δω ξανά το Μαγκάρετ να τραβάει κουπί, στην έναρξη!
          3. Για να δω τον Ντάνο να βγαίνει μέσα από το σπασμένο τζάμι! Πολύ καλτ φιγούρα!
          4. Γιατί μου θυμίζει τα νιάτα μου!

          Μάλλον Κότζακ, για κείνο το γλειφιτζούρι και το χαμόγελο του Σαβάλας!

          Χαμένοι στο Διάστημα(Lost in Space), γιατί ήταν ο απόλυτος αντίλογος στο Star Trek(ξέρω, όχι ο καλύτερος), κι επειδή δεν μου άρεσε ποτέ το διαστημικό του μονοπώλιο!

          Εναλλακτικά και το σόου της Λούσυ Μπώλ, που πήγαινε χέρι – χέρι(παίζει να το έβλεπε και ο Καρατζαφέρης!), με την Κυριακή πρωί!

          Και φυσικά ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΟΥΩΛΤΟΝΣ δαγκωτό!!! Ένα «καληνύχτα Τζών Μπόυ», είναι πάντα καλοδεχούμενο και αγαπημένο!

          Μπορώ να ζητήσω και άλλη μια;

          Ευτυχισμένες Μέρες! Φόνζι Φονζαρέλι και ο Ρον – Ένας υπέροχος άνθρωπος – Χάουαρντ, όταν έκανε ακόμα το αγροτικό του!

          Αυτά! Θέλω πολλά, το ξέρω! Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Λιάτσος διαβάζει το Comics Trades! Όπως λέει και ο φίλος ο Hector, …fingers super crossed!!! 🙂

          Μου αρέσει!

          • Το Time Tunnel είχε παιχθεί στην Ελλάδα ως «η σήραγγα του χρόνου». (Ή, μήπως, ήταν «η σήραγξ τού χρόνου». στην καθαρεύουσα της εποχής;). Πρέπει να ήταν γύρω στο 1969-1970, στην ΥΕΝΕΔ. Επίσης πρέπει να το ξανάπαιξε το Star, όταν πρωτοάνοιξε, επί Μαστοράκη, που το Σαββατοκύριακο το κανάλι άλλαζε όνομα, γινόταν Superstar, και έπαιζε παλιές σειρές. (Είχε παίξει και το «χαμένοι στο διάστημα»!)

            Εδώ έχει ένα πρόσφατο αφιέρωμα στη σήραγγα του χρόνου.

            Το «zoo gang» σίγουρα είχε άλλο τίτλο στα Ελληνικά, αλλά ούτε εγώ τον θυμάμαι.

            Μου αρέσει!

            • Μάλιστα! Πολύ χρήσιμα και αυτά τα στοιχεία! Μπράβο Κρίτωνα! Δεν την θυμάμαι πάντως την σειρά(Η σύραγγα του χρόνου), ούτε στην δεύτερη της προβολή από το Star. Ενώ το Lost in Space ναι! Το έβλεπα! Δυστυχώς, τα τεύχη από Ραδιοτηλεόραση που έχω στο αρχείο μου, ξεκινούν από το 1970 και συγκεκριμένα τον Απρίλη… Απ` την άλλη και τα Ρομάντσο, Εικόνες, είναι ή προ `67, ή μετά το 1971! Ρε παιδάκι μου, σα συνωμοσία ακούγεται! Πολύ καλή η αναφορά και των παιδιών στο Έλλη, να ένα μήλο! Είναι στα προτεινόμενα blog & site της σελίδας μας, άλλωστε και νομίζω ότι μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό, καθώς πραγματικά τετοιες δουλειές, αξίζουν προβολής και προσοχής από όλους μας! Μπράβο και στα παιδιά! Μακάρι να βγαίνουν κάθε μέρα τέτοια blog! Ο ανταγωνισμός θα μας κάνει ΟΛΟΥΣ καλύτερους!

              Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.