ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ – «ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ»(“General Hospital”) ΥΕΝΕΔ/ 1972

Φεύγουμε για λίγο από τις Αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές δράσης, που μονοπώλησαν σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές των δύο κρατικών καναλιών, τουλάχιστον για την περίοδο 1970 – 1977. Είναι 1972, όταν η ΥΕΝΕΔ ξεκινάει την προβολή του «Γενικού Νοσοκομείου»(“General Hospital”), που ήταν εντελώς διαφορετική περίπτωση σαπουνόπερας από το 1963. Ιδιαίτερα αγαπητή στους Αμερικανούς, η σειρά άντεξε για πολλά χρόνια, τόσα ώστε να την γράψει μέχρι και το βιβλίο των ρεκόρ του Γκίνες! Έχει καταγραφεί σαν η μεγαλύτερη σε διάρκεια τηλεοπτική σειρά παγκοσμίως, με 49 παρακαλώ σεζόν!!!  Εδώ η ΥΕΝΕΔ την επέλεξε για το prime time της Κυριακής και συγκεκριμένα για τις 8 παρά τέταρτο το βράδυ. Δεν είχε βέβαια και τίποτα σοβαρό ανταγωνισμό, αφού απέναντι της είχε το δελτίο ειδήσεων της ΕΙΡΤ. Τα προβλήματα θα υπήρχαν αν για ώρα προβολής επιλέγονταν λιγάκι αργότερα, κατά τις 9, που η «Αθλητική Κυριακή» του Γιάννη Διακογιάννη έπαιζε μόνη της!

Διαβάστε την παρουσίαση της σειράς, με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τα αποσπασματικά βίντεο, στην υπό – κατηγορία μας «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 2».

http://wp.me/PKxow-5I3

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 15 Ιανουαρίου 2012, in Arts, Comics Trades, CT Exclusive, Culture, History of TV, Άρθρα Μελών, Άνθρωπος, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Βίντεο, Δημιουργοί, Διάφορα, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εκτός Κόμικς, Η Ζωή, Η Ιστορία της Τηλεόρασης, Κάποτε στην Ελλάδα!, Καθημερινότητα, Κοινωνία, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Τέχνες, Τέλος Εποχής, Τηλεόραση, Τηλεοπτικές Σειρές, ΥΕΝΕΔ, TV, TV Episodes, TV Series, Video and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.