ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ – RUSS MANNING– «ΤΑΡΖΑΝ – Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ»(ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 2007)

Το 2007, ο Περιοδικός Τύπος του κ. Ανεμοδουρά, μας ξαφνιάζει ευχάριστα, ρίχνοντας στην κυκλοφορία μια όμορφη σειρά άλμπουμ, με τον γενικό τίτλο «Σειρά Κόμικς – Κλασσικοί Ήρωες». Το πρώτο άλμπουμ της σειράς, περιέχει ιστορίες του άρχοντα της ζούγκλας Ταρζάν, με τον υπότιτλο «Ο βασιλιάς των πιθήκων». Ο ήρωας του Edgar Rice Burroughs που αγαπήθηκε από γενιές αναγνωστών, είναι το περιεχόμενο του άλμπουμ. Όλες σχεδιασμένες από τον Αμερικανό Russ Manning, που ακολουθεί τα αχνάρια στο σκίτσο από τον πρώτο διδάξαντα Hal Foster.

Αγνό σχέδιο λοιπόν, καθαρό και με πάρα πολύ καλό χρωματισμό από το τυπογραφείο, με το οποίο συνεργάστηκε ο Έλληνας εκδότης, συν του πολύ καλού και ενημερωτικού ένθετου, κάνουν αυτή την κυκλοφορία άκρως ελκυστική για τους φίλους των κόμικς. Πολύ χαρακτηριστική και αντιπροσωπευτική και η επιλογή των ιστοριών. Ανήκει στα άλμπουμ που δεν θες να τελειώσουν… Η δημοσιογραφική επιμέλεια ανήκει στον φίλτατο Γιώργο Βλάχο.

Δείτε τις αποσπασματικές εικόνες του άλμπουμ, στην υπό – κατηγορία «ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ».

http://wp.me/PKxow-5BI

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 29 Δεκεμβρίου 2011, in Arts, Comics, Comics & Cinema, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Egdar Rice Burroughs, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ανεμοδουράς, Βινιέτες, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Οπισθόφυλλα, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Ταρζάν, Tarzan and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.