ΝΕΟΣ ΜΠΛΕΚ τεύχος 6

NEW BLEK 6 COVER CT

Έκτος και τελευταίος τόμος του περιοδικού σήμερα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής. Ο επόμενος, όπως μας ενημερώνει και η έκδοση, θα βρίσκεται στα περίπτερα αυτόνομα πλέον, στις 15 Ιουνίου σε μηνιαία βάση, αν και αυτό θα το διαπιστώσουμε σε λίγες μέρες. Στον σημερινό τόμο υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα με την επεξεργασία των σελίδων, ειδικά στην ιστορία του Ζαγκόρ, με αποτέλεσμα να χάνει σε ευκρίνεια. Αυτά όμως είναι πταίσματα ή, αν θέλετε, συνηθισμένα προβλήματα που προκύπτουν από τα εκτυπωτικά μηχανήματα. Σίγουρα θα εκλείψουν σταδιακά, αν μάλιστα σταθούμε και στην φράση «ΝΕΑ βελτιωμένη έκδοση», που διακρίνεται στην πάνω δεξιά γωνία του έβδομου τόμου. Για να δούμε τα περιεχόμενα, όμως, αυτού εδώ.

BIG BLEK 17 (APRIL 1972) COVER.2 CT NEW BLEK 6 INSIDE 1 CT NEW BLEK 6 INSIDE 2 CT

Ο Μπλεκ εκπροσωπείται με την ιστορία «η αδελφή του ξιφομάχου», μια πολύ δυνατή περιπέτεια και αυτοτελή, η οποία δημοσιεύτηκε αρχικά τον Απρίλιο του 1972, στο τεύχος 17 του μηνιαίου Μεγάλου Μπλεκ. Ακολουθεί το δεύτερο μέρος της αφήγησης για την προέλευση και τις ρίζες του «ξανθού γίγαντα». Όπως μάλιστα αναφέρεται στην τελευταία σελίδα της ιστορίας, πρόκειται για το πρώτο επεισόδιο, κάτι που σημαίνει ότι προφανώς θα έχουμε και συνέχεια.

BIG BLEK 30 (MAY 1973) COVER.2 CT BIG BLEK 31 (JUNE 1973) COVER.2 CT NEW BLEK 6 INSIDE 3 CT

Από πλευράς Ζαγκόρ, αυτή τη φορά οι φίλοι του «πνεύματος με το τσεκούρι» θα διαβάσουν για το «λουλούδι που τρελαίνει». Πολύ καλό σενάριο, εξαιρετική επιλογή. Έχει και δράση και σασπένς. Την είχαμε διαβάσει για πρώτη φορά σε συνέχειες, στα τεύχη 30 και 31 του Μεγάλου Μπλεκ, τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 1973. Και σε αυτή την εκδοχή του Μπλεκ θα διαβάσουμε σε δύο μέρη την ιστορία αυτή. Η συνέχεια και το τέλος της στις 15 Ιουνίου. Το αρνητικό, όπως είπαμε και στον πρόλογο, είναι το πρόβλημα που προέκυψε με το τυπογραφείο και δημιουργεί είδωλα σχεδόν σε κάθε καρέ.

NEW BLEK 6 INSIDE 4 CT ZAGOR 58 COVER.2 CT

Ακολουθεί το έκτο κατά σειρά επεισόδιο του Ρόυ Ρέης, με τίτλο «η σκληρή δοκιμασία». Το επεισόδιο είχε δημοσιευτεί στο 58ο τεύχος του εβδομαδιαίου Ζαγκόρ.

NEW BLEK 6 INSIDE 5 CTBLEK 295 COVER.2 CT

Κλείνουμε με Τομ και Ντάστι, στο 6ο επεισόδιο και εδώ, από τις σελίδες του εβδομαδιαίου Μπλεκ και του τεύχους 295.

NEW BLEK 6 BACK COVER CTNEW BLEK 6 INSIDE 6 CT
Εκπλήξεις μας περιμένουν στον τόμο 7, στις 15 Ιουνίου, στα περίπτερα πλέον. Μαζί με τον Μπλεκ θα έχουμε την δυνατότητα να διαβάσουμε και τις περιπέτειες (κάποιες από αυτές) του Λοχαγού Μαρκ, που αγάπησαν οι Έλληνες αναγνώστες τόσο μέσα από την έκδοση του εβδομαδιαίου Όμπραξ, όσο και από το περιοδικό Περιπέτεια. Δύο θα είναι οι ιστορίες που θα διαβάσουμε σε συνέχειες. Η μια είναι οι ρίζες του Ρόντι (φαντάζομαι σε κείμενο, όπως και με τον Μπλεκ) αλλά και η ιστορία του Θλιμμένου Μπούφου, για την οποία δεν γνωρίζουμε σε τι μορφή θα είναι (εικονογραφημένη ή όχι). Εν αναμονή λοιπόν και ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια, για να σταθεί στα πόδια της και να βρίσκεται κοντά μας αυτόνομα πλέον!

Τις παρουσιάσεις των τόμων αυτών μπορείτε να τις βρίσκετε συγκεντρωμένες εδώ.

Για το Comics Trades 2013–2014

Γιώργος Σ. Κοσκινάς

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 1 Ιουνίου 2014, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Strips, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Esse Gesse, Gallieno Ferri, Greek Comics, Greek Magazines, Guido Nollitta, Italian Comics, Άνθρωπος, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αναμνήσεις, Ανδρεόπουλος, Βινιέτες, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Comics & Crosswords, Ελληνικά Κόμικς, Ενημέρωση, Εξώφυλλα Κόμικς, Ζαγκόρ, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κάποτε στην Ελλάδα!, Μπλέκ, Μεγάλος Μπλέκ, Νέος Μπλέκ, Παραλειπόμενα, Ποδόσφαιρο & Κόμικς, Πολιτισμός, Ρόυ Ρέης, Σκίτσο, Τέχνες, Τέλος Εποχής, Zagor and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.