ΚΟΚΟΡΙΚΟ – Παραλειπόμενα

Ακόμη μια νότα δροσιάς, από περασμένα καλοκαίρια, όχι όμως και ξεχασμένα, επιχειρούμε να σας φέρουμε στο νου με αυτό το άρθρο. Ένα από τα εικονογραφημένα της δεκαετίας του`70, όχι ιδιαίτερα με μεγάλη πορεία εκδοτική, ήταν και το «Κοκορίκο». Έχουμε αναφερθεί διεξοδικά στο περιοδικό των κ. κ. Ανδρεόπουλου – Ραμπατζή(εκδόσεις Μονόκερως). Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στις κεντρικές του σελίδες, για να συναντήσουμε μερικά από τα παραλειπόμενα ή τα ένθετα, αν προτιμάτε, που φιλοξένησε. Η «ανάγλυφη παρέα του Κοκορίκο», ήταν μια πολύ όμορφη ιδέα. Όλοι οι ήρωες του περιοδικού, σε ατομικές φιγούρες, που μπορούσε ο αναγνώστης να κόψει από το χαρτόνι και να τις δημιουργήσει. Απλή και ωραία ιδέα, ήταν και η τράπουλα του Κοκορίκο, με τους ήρωες να κοσμούν τα τραπουλόχαρτα, με τις εικόνες τους. Τέλος, σας έχουμε και ένα επιτραπέζιο, από το τεύχος 25, με τίτλο «χαμένοι στο δάσος».

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 15 Σεπτεμβρίου 2012, in Arts, Collections, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics History, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Greek Magazines, Άρθρα Μελών, Άνθρωπος, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αυτοκόλλητα, Αφίσες, Αφιερώματα, Αναμνήσεις, Ανδρεόπουλος, Διάφορα, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Μονόκερως, Ελληνικά Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Αναμνήσεις, Κόμικς Καταγραφή, Κάποτε στην Ελλάδα!, Κοκορίκο, Οπισθόφυλλα, Παραλειπόμενα, Ραμπατζής, Συλλογές, Τέλος Εποχής, Χαρτάκια and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 5 Σχόλια.

  1. «Εδώ αν θέλης μπορείς να αλλάξης δρόμο. Όμως…»

    Αυτό είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι τού παιχνιδιού. Αν είσαι στο 8 και φέρεις 1, μπορείς, χάνοντας ουσιαστικά τη σειρά σου, αφού οι δύο διαδρομές είναι πανομοιότυπες, να αποφύγεις να πας στο 9, που σε στέλνει πίσω στην αφετηρία. Το «όμως» φαντάζομαι ότι οφείλεται στο ότι δεν έχεις γλιτώσει από το 9, οπότε, αν ξαναφέρεις 1, θα χάσεις κι άλλη φορά τη σειρά σου.

    Το άλλο ενδιαφέρον είναι η φυλακή, αν και εκεί οι κανόνες είναι ασαφείς ως προς το τι γίνεται όταν φέρεις 5 ή 6, για να ελευθερωθείς. Πας στο 5 ή το 6, αντίστοιχα ή απλώς αποκτάς το δικαίωμα να συνεχίσεις; Αν ισχύει το πρώτο, τότε ποιος ο λόγος τών 1-4; Αν ισχύει το δεύτερο, τότε ξαναπαίζεις αμέσως ή παίζεις την επόμενη φορά που θα έρθει η σειρά σου;

    Ασάφειες ασάφειες!

    Τουλάχιστον στις οδηγίες διευκρινίζει ότι, για να φτάσεις στο τέρμα, πρέπει να φέρεις ακριβώς το νούμερο, αλλιώς γυρίζεις πίσω. Έτσι δεν χρειάζεται να τσακωθείς για το αν κέρδισες ή όχι. (Αν είναι να κερδίσω εγώ, αρκεί και μεγαλύτερο νούμερο. Αν είναι να κερδίσεις εσύ, πρέπει να φέρεις ακριβώς!)

    Μου αρέσει!

  2. Να κάνω κι ένα σκαστό σχόλιο πάνω στο:

    «Εδώ αν θέλης μπορείς να αλλάξης δρόμο. Όμως…»

    Σαν επιλογή χρεωκοπία ή Τρόικα ένα πράμα…

    Μου αρέσει!

  3. Ναι, το παιχνίδι σίγουρα!

    Για το άλλο δεν είμαι και τόσο σίγουρος…

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.