ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ – THE FLAMING GROOVIES – Supersnazz(1969)

Αυτοί κι ήταν γκαρατζιέρηδες!  Τόσο, που δεν τους σήκωσε το κλίμα της εποχής τους και άλλαζαν δισκογραφικές εταιρείες σα τα μπλουζάκια τους! Ο πρώτος τους μεγάλος δίσκος βγήκε στη Epic και από εκεί και έπειτα είχαμε Kama Sutra, Sire και δε συμμαζεύεται! Μέχρι που νομίζω ότι κάποια στιγμή κάνανε και δικό τους label! Κοπανάγανε πολύ δυνατά από ξαρχής, αν και δεν είχαν πετύχει το garage από το ξεκίνημα του και είπανε μάλλον να τρέξουν για να προλάβουν! Προσωπικά μ` αρέσουνε, αλλά αυτά είναι προτιμήσεις! Το εξώφυλλο του Supersnazz παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο δημιουργός του έχει επηρεαστεί σφόδρα από τον Floyd Gotfredson και τα πρώτα χρόνια του Μίκυ Μάους! Το βλέπετε καθαρά άλλωστε. Τα ανθρωπάκια του εξωφύλλου, είναι δουλειά του γεννημένου στον Καναδά Bob Zoell, ενός περίεργου τύπου που με την τεχνοτροπία του κατάφερε να μπει στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Λός Άντζελες, χωρίς να έχει υπηρετήσει ακριβώς τα κόμικς. Έκανε πολλά εξώφυλλα δίσκων και είχε μια προτίμηση στους Flaming Groovies. Πέρσι τέτοια εποχή, τα δημιουργήματα του κοσμούσαν το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο! Στοιχεία για την πορεία του, μπορείτε να βρείτε και στο παρακάτω link. Πάντως έχει και δικό του site, το οποίο όμως δεν φορτώνει με τίποτα!

http://www.sfartscommission.org/pubartcollection/pubart-press-releases/2010/08/31/new-public-artwork-by-artist-bob-zoell-at-san-francisco-international-airport/

www.bobzoell.com

Αύριο κλείνει ο πρώτος κύκλος του αφιερώματος μας, με την παρουσίαση ακόμη ενός άλμπουμ. Θα επιστρέψουμε στα τέλη του επόμενου μήνα με το δεύτερο μέρος.

Ημερομηνία πρώτης χρονιάς κυκλοφορίας και κωδικός, από τον Νίκο και την anazitisi records.

EPIC BN 26487 / 1969

www.anazitisirecords.com

Για να βρίσκετε συγκεντρωμένα τα τμήματα αυτού του μεγάλου αφιερώματος που σας ετοιμάσαμε, μπορείτε να κλικάρετε το παρακάτω link και να πηγαίνετε κατευθείαν στην υπό – κατηγορία που θα το φιλοξενήσει. Δηλαδή στους «ΑΠΟΗΧΟΥΣ…»

http://wp.me/PKxow-2us

 

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 27 Σεπτεμβρίου 2011, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Creators, Comics History, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, History of Music, History of Rock, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Δημιουργοί, Διάφορα, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Η Ιστορία της Ροκ, Μουσική, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Ροκ, Τέχνες, Music, Rock and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.