ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ – THE GRATEFUL DEAD – Shakedown Street(1978)

Την ίδια στιγμή που οι Ramones υπόγραφαν την διακήρυξη των garage δικαιωμάτων και την ηχογραφούσαν κιόλας(road to ruin), οι αρχιερείς του ήχου των χίπις, οι Grateful Dead, έδιναν τα δικά τους διαπιστευτήρια για ακόμη μια φορά σε δίσκο. Σεμνά και ταπεινά, ο Jerry Garcia, ο Bob Weir και οι υπόλοιποι «ευγνώμονες νεκροί», άφηναν πίσω τους ένα ακόμη αχνάρι, με το Shakedown Street στην Arista. Βέβαια οι καιροί είχαν αλλάξει και το γκρουπ το είχε εμπεδώσει αυτό, οπότε η αλλαγή ηχητικής πλεύσης είναι εμφανής εδώ. Τα μακρόσυρτα σόλο της κιθάρας είχαν κάπως μετριαστεί, όμως η μυρωδιά που βγάζει και τούτο το στικάκι, είναι Ινδική και υπέροχη! Στο εξώφυλλο, εικονίζεται μια κατάσταση Hell`s Angels, με ολίγον από The Wild One και Easy Rider(οι κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα!), και σου δίνει την εντύπωση ότι αναβιώνει το κλίμα των late sixties με τις τσοπεριές και τα αμάνικα μπουφάν! Υπεύθυνος για όλα αυτά, ο underground καλλιτέχνης Gilbert Shelton, που άμα δεν τον ξέρετε, κλικάρετε το λινκ που έχει το όνομα του, για να δείτε τι φανταστική δουλειά έκανε στο Fabulous Furry Freak Brothers! Φοβερός ο τύπος! Αξίζει τον κόπο να επισπευτείτε και την παρακάτω διεύθυνση, για να μάθετε ποια μεγάλη ροκ – προσωπικότητα, ανέλαβε την παραγωγή του άλμπουμ…

http://en.wikipedia.org/wiki/Shakedown_Street

Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας άλμπουμ

USA / Arista AB 4198 / 1978

Έχουμε την anazitisi records και το Νίκο στο πλάι μας και φαίνεται!

www.anazitisirecords.com

Για να βρίσκετε συγκεντρωμένα τα τμήματα αυτού του μεγάλου αφιερώματος που σας ετοιμάσαμε, μπορείτε να κλικάρετε το παρακάτω link και να πηγαίνετε κατευθείαν στην υπό – κατηγορία που θα το φιλοξενήσει. Δηλαδή στους «ΑΠΟΗΧΟΥΣ…»

 

http://wp.me/PKxow-2us

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 21 Σεπτεμβρίου 2011, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Creators, Comics History, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, History of Music, History of Rock, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Δημιουργοί, Διάφορα, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Η Ιστορία της Ροκ, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Μουσική, Νέες Προσθήκες Κατηγοριών, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Ροκ, Τέχνες, Music, Rock and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.