ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Μια παρέα πάσχοντες από παλιμπαιδισμό, στα πλαίσια της ομαδικής θεραπείας που μας συνεστήθη, στραφήκαμε στο διαδίκτυο, επενδύοντας στην τεχνολογία για να επιστρέψουμε και να επανενταχθούμε στο κοινωνικό σύνολο, έχοντας θεραπευτεί πλήρως(ή σχεδόν πλήρως, ή απλά μερικώς εν τέλει! Συμβιβαζόμαστε εύκολα, ξέρετε!)! Αρχικά, έπειτα από μια σύντομη έρευνα(πολύ σύντομη όμως!), φτιάξαμε την κοινότητα του «κόμικς τρέιντς», ή Comics Trades αν προτιμάτε, στην πλατφόρμα φιλοξενίας του WordPress.

Πήραμε λοιπόν όλοι από ένα κόμικς ανά χείρας και αρχίσαμε να το ξεψαχνίζουμε! Από πού ήρθαν οι ιστορίες, πόσα τεύχη κυκλοφόρησε, γιατί δεν το βρίσκουμε σήμερα, πως θα κλείσουμε τις συλλογές μας και άλλα υπαρξιακά προβλήματα! Τι να κάναμε;  Κουβέντα στην κουβέντα, αναζήτηση στην αναζήτηση, ανήσυχα πνεύματα όλοι μας(!), είπαμε να ψάξουμε τριγύρω μήπως και βρούμε κανέναν συμπάσχοντα, να του πούμε τον πόνο μας και να κλάψουμε ώμο με ώμο! Ελπίζοντας λοιπόν στην «γιατρειά» μας, στήσαμε τούτο το ηλεκτρονικό παζάρι και ελπίζουμε στη σωτηρία μας! Βλέπετε, οι τύψεις μας κυνηγούν διαρκώς οι άτιμες(!), αφού έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης για τον χαμό των κόμικς που διαβάζαμε παιδιά! ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΜΑΣ ΚΟΜΙΚΣ!

Με την βοήθεια της τεχνολογίας λοιπόν, στήσαμε αυτό το ηλεκτρονικό στέκι κόμικς και αναμνήσεων και ξεκινήσαμε τα ταξίδια στο χθες. Εκτός των «συναλλαγών» μας, εδώ μπορείτε να βρίσκετε αποσπάσματα από τα παιδικά χρόνια μας, των δεκαετιών του`60, του`70 και του`80, για το πως κυλούσε η ζωή μας, σε τι ρυθμούς, με τι δεδομένα, όπως και συγκρίσεις με το σήμερα αναπόφεκτες, οπότε και βγαίνουν τα απαραίτητα συμπεράσματα. Ερευνούμε και μελετάμε τα εικονογραφημένα, τους δημιουργούς τους και τους εδκοτικούς οίκους, καταγράφουμε στοιχεία και παραλειπόμενα των εκδόσεων τους, ψηφιοποιούμε ηλεκτρονικά τις συλλογές μας και δίνουμε αποσπασματικά ελεύθερα τεύχη ή ιστορίες στους αναγνώστες, με το σκεπτικό να μάθουν οι πιο νέοι για όλα αυτά και να μείνου ζωντανά, όπως και να θυμηθούν οι πιο παλιοί! Δεν καινοτομούμε, τουλάχιστον αυτό πιστεύουμε εμείς, ούτε επιδιώκουμε να αναγνωριστούμε σαν πρωτοπόροι. Υπάρχουν πολλοί φίλοι των κόμικς που εκφράζονται ελεύθερα κι αυτοί, μέσα από παρόμοιες συλλογικές προσπάθειες, κι αυτό είναι το σημαντικό. Να υπάρχουν ομάδες ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και να τα κρατούν ζωντανά! Δεν έχει σημασία αν είναι μαζί μας ή χώρια! Γιατί απλούστατα δεν βλέπουμε με ανταγωνιστικό μάτι την προσπάθεια κανενός! Ούτε αντιπαλότητες καλλιεργούμε, ούτε αντιπάθειες, ούτε εμπάθειες, ούτε θα μας δείτε παρ` όλο που υπογραμμίζουμε τούτα τα λόγια – εντούτοις να πράττουμε το αντίθετο!  Η αλήθεια του Comics Trades και ότι πρεσβεύει αυτό το ελεύθερο ηλεκτρονικό βήμα έκφρασης – που δεν πρόκειται να το χειραγωγήσει ή να το φιμώσει κανένας διαδικτυακός «μπαμπούλας» – βρίσκεται μέσα στις δεκάδες υπό – κατηγορίες μας, στα εκατοντάδες άρθρα έρευνας και καταγραφής και στις αμέτρητες ώρες που ρίξαμε και ρίχνουμε καθημερινά, για να υπάρχει πάντα κάτι νέο – που να θυμίζει εκείνα τα υπέροχα χρόνια. Το Comics Trades είναι μια από τις λίγες δυστυχώς σελίδες(προσωπικά θα ήθελα να ήταν χιλιάδες και ο ανταγωνισμός να ήταν τέτοιος που να κέρδιζε ο πολιτισμός και οι τέχνες και κατ` επέκταση οι επισκέπτες των σελίδων!), που έχει συνεχόμενη αρθρογραφία, καθημερινά, από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι σήμερα, με μόλις 3 μέρες σε όλους αυτά τα χρόνια, που να μην αναρτήθηκε άρθρο…

κι εδώ χωράει ξανά η αλησμόνητη εκείνη φράση του πολύ καλού μου φίλου Γιώργου(the guest), …

«…το εύκολο είναι να κρίνεις. Το δύσκολο είναι να δημιουργείς…»

Θεωρούμε ότι αν μη τι άλλο θα σας ήταν χρήσιμο να γνωρίζετε και την …σκοτεινή πλευρά όσων αγαπάμε και προωοθούμε σαν μορφή πολιτισμού, όταν αφήνουμε να μας καθοδηγήσουν λάθος ιδανικά και αξίες στη ζωή μας και προπάντως όταν ελλείψει αυτών ο φωτεινός φάρος μας, δεν είναι παρά το ατομικό κέρδος… Φυσικά, ποτέ δεν είναι αργά γι` αυτό το ταξίδι και πάντα υπάρχει επιστροφή, αρκεί να την αναζητήσει κανείς… Για μας στο Comics Trades κύριοι, τα κόμικς μας ενώνουν, οι αναμνήσεις μας ενώνουν, οι συλλογές και τα χαρτάκια μας ενώνουν, ο κινηματογράφος μας ενώνει, η μουσική μας ενώνει, το βιβλιο, το σκίτσο μας ενώνουν και θα μας ενώνουν ακόμη κι αυτοί που με τη στάση τους έβαζαν αποστάσεις σε όλα αυτά και χαμένοι στο «εγώ» τους φρόντιζαν να μένουν μακριά…

Σας ευχαριστούμε μόνο και μόνο που μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε τούτες τις γραμμές και αν σας έπεισαν τα λεγόμενα μας, θα χαρούμε να σας δούμε ανάμεσα στα μέλη ή τους αναγνώστες μας. Ότι επιλέξετε απ` τα δύο, στην ουσία κοντά μας θα είστε!

Στις 22 Δεκεμβρίου του σωτήριου έτους 2016, έχουμε και τούρτα γενεθλίων, με επτά κεράκια επάνω!

———————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

  1. Κύριοι,
    Λέγομαι Διονύσης Καραβίας και είμαι ο ένας από τους εκδότες και σκιτσογράφος του περιοδικού «ΚΟΥΡΣΕΣ». Κατ΄ αρχήν θα ήθελα να σας επισημάνω ότι ο άλλος εκδότης λέγεται «Αναστάσιος Σταυρόπουλος και όχι Αντώνιος. Η δουλειά σας με ενθουσίασε (η ιστοσελίδα) συγχαρητήρια. Σε όλα σχεδόν τα τεύχη έχω σκιτσάρει εγώ ο ίδιος κι αν θέλετε έχω πολλά να θυμηθώ αρκεί να σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζύ μου στο e-mail μου

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Πολυ με συγκινησε βρε παιδια το γραπτο του<>,,,,,Το διαβασα μια μια ανασα,,,Θα ειμαι κοντα σας,,,Φιλικα,,,Γιωργος-Αιγαλεω.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • Καλησπέρα, φίλε Γιώργο.

      Χαίρομαι που σε άγγιξε το ζωντάνεμα αυτό των εικόνων, που επιχειρήθηκε μέσα από ένα κείμενο διαπωτισμένο από μνήμες. Αγνές και αθώες.

      Θα χαρούμε όλοι μας να σε έχουμε κοντά μας, με όποιο τρόπο το επιθυμείς. Σχολιάζοντας, αρθρογραφώντας, απλά διαβάζοντας. Όλα είναι σημαντικά. Όλα βοηθούν στο να μείνει ζωντανό τούτο το στέκι.

      Να`σαι καλά.

      Φιλικά

      Γιώργος

      Αρέσει σε 1 άτομο

  3. πολύ όμορφη η σελίδα σας! οι αναμνήσεις πρέπει να μένουν ζωντανές και μπράβο σας για την εξαιρετική δουλειά! οι εποχές αυτές ήταν ασύγκριτα μεγάλες και χαίρομαι που περάσαμε απ’ αυτές και τις ζήσαμε όμορφα, αγνά, αληθινά και σαν παιδιά!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  4. καπου στο αρχειο σας ειδα την φωτογραφια απο το αλμπουμ ταρζαν με πηγε πολλα χρονια πισω!!!! η sweet melody ηταν του μπαμπα μου τον οποιο εχασα πριν 2 χρονια κ δυστυχως δεν εχω κανενα αρχειο απο τοτε. σας ευχαριστω πολυ που ειδα οτι καπου υπαρχει κ θα υπαρχει!!!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.