ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ

Μπήκατε λοιπόν στον υπέροχο κόσμο της νοσταλγίας, των κόμικς και όσων μας έρχονται στο νου, από τα χρόνια που αφήσαμε πίσω. Εδώ, στο Comics Trades, την παλιομοδίτικη αυτή σελίδα, θα βρείτε πολλούς λόγους για να θυμηθείτε και μια ξεχωριστή κατηγορία, για να γνωριστούμε μεταξύ μας. Να ανταλλάξουμε απόψεις, μνήμες, τεύχη. Πείτε μας για σας, για το ταξίδι που κάνατε στον χρόνο, παρέα με τα κόμικς, το κινηματογράφο, την τηλεόραση, τα οικογενειακά περιοδικά, τα παιγνίδια και ότι άλλο έμεινε στο νου, από τις μέρες εκείνες της φωτιάς στην λάμψη των ματιών και των ατέλειωτων άλλοθι…

Ας γνωριστούμε λοιπόν, όπως λέγεται και η κατηγορία και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να γίνει αυτό το στέκι όλων μας.

——————————————————————————————————————————————————————–

  1. Είμαι ο Μητσος και είμαι κλ!! Χαχαχαχα!! Λοιπόν μου αρέσουν φοβερά οι ιστορίες του φαντομ αλλα και του σκρουτζ!! Θα ήθελα πολυ να βοηθήσω σε κάτι! Ευχαριστω για την θερμη υποδοχή corto!

    Μου αρέσει!

    • Μα το κάνεις ήδη και είναι υπέροχο! Μήτσο, είμαι ο Γιώργος, για να γνωριζόμαστε. Χαίρομαι πολύ που είσαι στην ομάδα μας! Όλοι καλά είμαστε τελικά, αλλά διαβάζουμε κόμικς! 🙂

      Μου αρέσει!

  2. eimai i xristina k xairomai pou mpika stin parea sas…. love popayyyyyyy

    Μου αρέσει!

  3. Καλημέρα και καλώς σας βρήκα…
    …θυμάμαι πάντα τα καλοκαίρια του ’86,’87,’88 και την αγωνία μου μέχρι να τρέξω στο παραθαλάσσιο περίπτερο και να βρω τα νέα τεύχη των Τιραμόλα-Βαβούρα-Μπλέκ-Μίκυ Μάους…:)
    Ευτύχης

    Μου αρέσει!

    • Καλημέρα, Ευτύχη!

      Καλώς ήρθες στην συντροφιά των αναμνήσεων, που φυσικά μέσα τους περιέχουν και πολύ, ή πολλά καλύτερα, κόμικς! 🙂

      Ο τρόπος που περιέγραψες, έτσι λιτά και νοσταλγικά εκείνες τις μνήμες, υποθέτω πως κι εσένα σε σημάδεψαν, όπως όλους μας. Εδώ όμως στήσαμε τούτο το παλιομοδίτικο στέκι, για όλους εκείνους τους νοσταλγούς του χθες, οπότε μπορούμε τουλάχιστον να τα θυμώμαστε όλοι μαζί και να αναπολούμε.

      Σου εύχομαι καλή και δημιουργική παραμονή και φυσικά είμαστε πλάι σου, σε κάθε απορία , ή οτιδήποτε χρειαστείς.

      Μου αρέσει!

  4. Εγω μεγαλωσα διαβαζοντας τις εκδοσεις του τερζοπουλου. ΚΟΜΙΞ, ΚΛΑΣΣΙΚΑ,ΜΕΓΑΛΟ ΜΙΚΥ. Ανταλλασοντας με τους φιλους μου στη γειτονια τα διαφορα περιοδικα αλλα και παιχνιδια περνουσαμε ξεγνοιαστα το χρονο μας! Τωρα ασχολουμαι με πιο παλιες εκδοσεις απο τη γενια μου. Αγαπημενο μου περιοδικο, ο μικρος ηρως καθως και τα πολεμικα.(κρανος μαχη κλπ)
    Γιαννης:)

    Μου αρέσει!

    • Χαίρε, Γιάννη!

      Καλώς ήρθες στην παρέα των παλιμπαιδίζοντων! 🙂

      Όλα αυτά τα χάρτινα ενθύμια, με την τόση μαγεία και την τόση νοσταλγία, ενώνουν όλων μας τις στιγμές ξεγνιασιάς και εκείνα τα αξέχαστα παιδικά χρόνια. Για αυτό και φτιάξαμε τούτο το ηλεκτρονικό στέκι, για να γνωριστούμε και να μοιραστούμε μνήμες και στιγμές.

      Μου αρέσει!

  5. Καλησπέρα σε όλους, έχω μια απορία και είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να με βοηθήσετε, πόσα τεύχη Τρουένο έχουν κυκλοφορήσει; Ευχαριστώ

    Μου αρέσει!

    • Καλησπέρα, αγαπητέ φίλε.

      Σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία μαζί μας.

      Έχω καταχωρημένα 220 τεύχη στην πρώτη περίοδο και 120 στην δεύτερη. Ενδέχεται να υπάρχει μια απόκλειση σε αυτά τα νούμερα, οπότε διατηρώ μια επιφύλαξη και θα φροντίσω να σε ενημερώσω για οτιδήποτε νεότερο μέσω email.

      Μου αρέσει!

  6. Σε ευχαριστώ , επειδή η αλήθεια είναι ότι δενθυμόμουν ότι υπήρχε πρώτη και δεύτερη περίοδος μπορείς να με βοηθήσεις χρονολογικά με τις περιόδους. Δυστυχώς έχουν περάσει πολλά χρόνια και αν και κυριολεκτικά μεγάλωσα με αυτά, σπάϊντερμαν, αγόρι, τρουένο κλπ όταν τα πέταξε η μητέρα μου στο πλαίσιο της καθαριότητας και του χώρου ,(όπως έκαναν πολλές μαμάδες) ήταν τόσο μεγάλο το σόκ που απλά σταμάτησα να ασχολούμαι. Τώρα στα 39 μου αποφάσισα να γυρίσω τον χρόνο πίσω…ήθελα απλά να σας πώ και ένα μεγάλο μπράβο γιατί κάνετε εκπληκτικό έργο.

    Μου αρέσει!

    • Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο.

      Μπάμπη, σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια.

      Σου παραθέτω πιο κάτω τις περιόδους έκδοσης του Τρουένο που ζήτησες:

      Α` περίοδος: Ιούλιος 1977 – δεκαπενθήμερη έκδοση – 213 τεύχη

      Β` περίοδος: Ιούλιος 1989 – μηνιαία έκδοση – 200 τεύχη

      Μου αρέσει!

      • Καλημέρα και εύχομαι ότι καλύτερο σε αυτό που δημιουργείτε. Σε υπέρευχαριστώ για την πληροφορία.

        Στις 10:20 π.μ. Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014, ο/η Comics Trades! έγραψε: WordPress.com Corto commented: «Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Μπάμπη, οι περίοδοι έκδοσης του περιοδικού, ήταν οι ακόλουθες: Α` περίοδος: Ιούλιος 1977 – δεκαπενθήμερη έκ»

        Μου αρέσει!

  7. Γεια σας χαίρομαι που ειμαι και εγω μέλος στην παρέα σας
    ως φιλος του ΚΑΛΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ λατρεύω ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ ΚΡΑΝΟΣ ΚΟΜΙΞ

    Μου αρέσει!

    • Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους! Χρόνια πολλά!

      Καλώς ήρθες, αγαπητέ φίλε! Θα σου αποστείλω ηλεκτρονική πρόσκληση συμμετοχής στην παρέα μας, για να μπορείς να συμμετέχεις και πιο ενεργά στην προσπάθεια μας. Θα έχει σαν αποστολέα το WordPress.

      Εύχομαι ευχάριστη και δημιουργική παραμονή!

      Μου αρέσει!

  8. Καλημέρα είμαι ο Άγγελος και θα βοηθήσω όπως μπορώ! Είμαι μέλος στην ΚΟΜΙΞ Wiki με την οποία συνεργάζεστε!!!

    Μου αρέσει!

  9. Καλησπέρα και από εμένα. Είμαι ο Χρήστος από την Κέρκυρα (όπως και ο Corto) αλλά ζω εδώ και χρόνια στη Ξάνθη. Σας διαβάζω εδώ και 2 χρόνια που θα είμαι πολύ χαρούμενος αν μπορέσω να συνεισφέρω και εγώ με άρθρα!!Καλή Χρονιά σε όλη την κομικσοπαρέα

    Μου αρέσει!

  10. Αβέ φιλες και φιλοι.Κωστας εδω.Ευχαριστω τον Γιωργο για την προσκληση και το εγχειρημα.Ειμαι δραματικος (με τοσα τευχη που εχω απο μικρο παιδι) συλλεκτης του ομωνυμου,βραβευμενου περιοδικου «Κομιξ» (οχι το ομοτιτλο αλμανακο #2 της καθημερινης φυσικα) και αυτοτελων εκδοσεων του.Πιθανον να με ενδιαφερουν και αλλοι τιτλοι που αφορουν τα παπιά απο κορυφαίους σχεδιαστές-κατα προτιμηση οχι ιταλικους εκδοτικους οικους που κοσμουσαν τις εκδοσεις τυπου μικυ μαους,μεγαλα σηριαλ,αλμανακο,ολες της καθημερινης πλεον και κομιξ απο τα μεσα της πορειας του κ.ο.κ.
    Θα ηθελα να βοηθησω τυχον συλλεκτες με ειλικρινια και σεβασμο οπως θα ηθελα να βοηθησουν και αυτοι εμενα.
    Περι συναλλαγων προτιμω τις ανταλλαγες με αλλους συλλεκτες χερι με χερι ωστε να μπορουμε απο κοινου να κρινουμε την κατασταση του εκαστοτε τευχους/περιοδικου και να γνωριστουμε.Διαθετω σχεδον ολα μου τα περιοδικα μεταξυ αλλων υπαρχοντων ωστε να καταφερω να συμπληρωσω/αναπληρωσω τα κενα στη συλλογη μου.Περι αγορων ψαχνω αρωγη σε τιμες που αφορουν συλλεκτη που εχει ζησει τις χρυσες εποχες του 90′ στο Μοναστηρακι (αλλα γνωριζει φυσικα το κυρος του περιοδικου) και εχει παθει πλακα με πολλα απο αυτα που βλεπει σ’αυτους τους τραγικους καιρους 😛

    Καλη χρονια με υγεια πανω απ’ολα!

    Μου αρέσει!

    • Χαίρε, Κώστα, κύριοι.

      Καλώς ήρθες στο στέκι των παλιμπαιδιστών και του τάγματος «ότι θυμάμαι χαίρομαι»!

      Εδώ θα κλάψουμε μαζί ώμο με ώμο για τις χαμένες πατρί…κόμικς ήθελα να πω, παιγνίδια και ότι άλλο μας πέταξαν εν αγνοία μας. Πληγωμένη ιστορία…

      Όλοι βοηθάμε όλους στο Comics Trades. Θα ήταν χαρά μας να βρούμε και τα τεύχη που αναζητάς, αλλά και να βρεθούν ανάδοχες κόμικς βιβλιοθήκες για τα τεύχη που διαθέτεις.

      Καλή και δημιουργική παραμονή στην παρέα μας σου εύχομαι!

      ΥΓ
      Σχολίαζε κατά βούληση! Θέλουμε μέλη με απόψεις!

      Μου αρέσει!

  11. Καλησπερα ,

    Ειμαι ο Κωστας απο Αθηνα, τρελλαμενος με ντισνευ κλασσικα και σας ευχαριστω που με κανατε μελος της παρεας σας

    Μου αρέσει!

    • Καλώς ήρθες στην συντροφιά μας, Κώστα. Εδώ είμαστε όλοι με κάποιο κόμικς τρελλαμένοι(το μόνο σίγουρο), οπότε θα βρεις σίγουρα συμπαραστάτες και στην δική σου περίπτωση. Αν σε παρηγορεί δε, δεν απέχω και πολύ από εσένα! 🙂

      Μου αρέσει!

  12. Καλησπέρα!

    Αλέξανδρος απο Αθήνα και φάν των ιστοριών Disney, ειδικά του παλιού Αλμανάκο αλλα και του Κόμιξ..

    Μου αρέσει!

    • Χαίρε, Αλέξανδρε!

      Καλώς βρεθήκαμε!

      Ντίσνευ, ε; Χμ… πρέπει να είναι 2-3 ακόμη φίλοι αυτών των εκδόσεων στην παρέα μας… 🙂

      ΥΓ
      Αστειεύομαι φυσικά! Μια ματιά να ρίξεις στις αναρτήσεις του τελευταίου μήνα, θα διαπιστώσεις ότι πρόκειται περί πλειοψηφίας! Η Ντίσνευ βγάζει κυβέρνηση στο Comics Trades! (αυτοδύναμη!)

      Μου αρέσει!

  13. Καλημερα,

    είμαι ο Σωτήρης απο τα ηλιόλουστα σήμερα Χανιά..
    Περισσότερο απο 2,5 δεκαετίες αναγνώστης κόμιξ,μίκυ,κλασικά ντίσνευ και τα σχετικα (μην τα πούμε όλα ) και ταυτόχρονα συλλέκτης

    Χαίρομαι πάρα πολυ που με δεχθήκατε στην παρέα σας και εύχομαι τα καλύτερα και για την κοινότητα αλλα και σε εσας..

    Μου αρέσει!

    • Καλημέρα, Σωτήρη!

      Καλώς σε βρήκαμε. Εύχομαι εκ μέρους όλων ευχάριστη και δημιουργική παραμονή.

      Σε ευχαριστούμε που ενισχύεις την προσπάθεια μας.

      ΥΓ

      Ηλιόλουστη και η Κέρκυρα σήμερα!

      ΥΓ2

      Εδώ μέσα βρίσκονται πολλοί «παλιό-συλλέκτες», ή κόμικς – δεινόσαυροι!

      Μου αρέσει!

  14. Χάρηκα πολύ που με βάλατε

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.