Comics Trades ώρα μηδέν

Μετά από δύο εβδομάδας αναγκαστικής αποχής από τα κόμικς δρώμενα και, την αρθρογραφία της σελίδας, επιστρέφω σήμερα με ένα κείμενο που ομολογώ ότι ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα δημοσίευα ποτέ στο Comics Trades. Όταν προ 8 ετών δημιουργούνταν αυτή η σελίδα, ο σκοπός ήταν – και παρέμεινε – ένας: να καταγράψει την κόμικς ιστορία των εκδόσεων της χώρας μας, να παρουσιάσει τίτλους και τεύχη, να θυμήσει όμορφες στιγμές και μνήμες από το χθες, να συμφιλιώσει το παρελθόν με το παρόν και, να δώσει το στίγμα της ειδησεογραφίας όσων αφορά στις νέες εκδόσεις, στον βαθμό που αυτό ήταν δυνατόν. Στην πορεία αυτών των 8 χρόνων, βρέθηκαν φίλοι των κόμικς όπως ο Κρίτωνας(στυλοβάτης αυτής της προσπάθειας, για να μην πω ψυχή της και φανώ υπερβολικός), ο Βασίλης, ο Στέλιος, ο Ανδρέας, ο Κώστας, ο Χρήστος και, άλλοι ακόμη, που ένωσαν τις δυνάμεις τους, φτιάχνοντας έτσι μια ομάδα, μια παρέα φίλων καλύτερα, με κοινά ενδιαφέροντα και, πολλές διαφορετικές απόψεις. Σήμερα, δίχως από τα πιο πάνω να έχει αλλάξει τίποτα, βρισκόμαστε σε ένα πολύ κομβικό σημείο. Η οικονομική δυσπραγία από την μια και, τα συνεχόμενα προβλήματα της καθημερινότητας, μας αφαιρούν καθημερινά κίνητρα και, μέρος της θέλησης. Αυτό φαντάζομαι σας είναι γνωστό απότ ις προσωπικές σας, καθημερινές εμπειρίες. Δύο είναι τα ζητούμενα αυτή την στιγμή, για να συνεχίσει να υφίστανται αυτή η σελίδα: Συντάκτες για να αρθρογραφούν(δεν χρειάζονται υπερβολές με 1-2-3 άρθρα την εβδομάδα, ένα είναι αρκετό), και, την βοήθεια όλων ώστε να ανανεωθεί ο αποθηκευτικός χώρος, όπως και το domain name. Αυτό που έχει άμεση προτεραιότητα αυτή την στιγμή, είναι ο αποθηκευτικός χώρος. Χωρίς την ανανέωση του, κινδυνεύει μια δουλειά και έρευνα σε βάθος 8 χρόνων, να πάει στράφι. Να είστε σίγουροι, ότι πριν συντάξω και δημοσιεύσω αυτό εδώ το κείμενο, εξάντλησα όλες τις δυνατότητες που διέθετα. Το Comics Trades βρίσκεται σε δύσκολη θέση και, χρειάζεται την βοήθεια όλων σας. Όσοι αγαπήσατε αυτή την δουλειά, μην την αφήσετε να χαθεί. Είναι στο χέρι σας, η καρδιά της να συνεχίσει να χτυπάει σαν ζωντανός οργανισμός. Για όσους ενδιαφέρονται, μπορούμε να πούμε περισσότερα είτε με σχόλια σε αυτό εδώ το κείμενο, είτε με επικοινωνία στο gkoscomicsandmore@gmail.com.

Σας ευχαριστώ.

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 8 Μαρτίου 2016, in Comics Trades. Bookmark the permalink. 4 Σχόλια.

 1. ?!
  Εξ απήνης με έναν τόσο δραματικό τίτλο!

  Όλοι πιεζόμαστε από τη σημερινή μας καθημερινότητα και πραγματικότητα, πρέπει να προνοούμε για το μέλλον στηριζόμενοι στον ρεαλισμό, αλλά τόση προνοητικότητα βασιζόμενη σε μια τόσο απαισιόδοξη εκδοχή του μέλλοντος, τρομάζει!

  Αν θέλετε, σχολιάστε και οι υπόλοιποι, αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε χρόνο στα σχόλια εδώ, παρά στη μεταξύ μας επικοινωνία για τις αναγκαίες λύσεις, που μπορεί να είναι πολύ πιο απλές απ’ ότι φανταζόμαστε αν σκεφτούμε το θέμα ως ομάδα κι όχι ως μεμονωμένα μέλη.

  Μου αρέσει!

 2. Πότε θα ξέρετε στην Ελλάδα για την φορολόγηση του ιντερνετ? Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει αυτή η πιθανότητα.
  Αν γίνει δεν μπορεί απλα να μεταφερθεί σε ένα μέλος σας που ειναι στην Κύπρο για αποφυγή της επιβάρυνσης?

  Για ποσα λεφτά μιλάμε? Πόσα πρεπει να μαζευτούν για να κρατηθεί στον αέρα το site?

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Καλησπέρα, κύριοι.

   Σας ευχαριστώ για την εκδήλωση συμπαράστασης και συμμετοχής στα ανησυχητικά μηνύματα που χτύπησαν και την πόρτα μας.

   Για όποιον θέλει να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο συμμετοχής του στην προσπάθεια μας, υπάρχει το gkoscomicsandmore@gmail.com

   Αρέσει σε 3 άτομα

  • Πολύ αγχωθήκαμε ξαφνικά, Δημήτρη, ας μην ανησυχούμε προκαταβολικά!
   Προς το παρόν τα πράγματα κινούνται όπως τα ξέρουμε!
   Καλύτερα πάντως από mail γιατί εδώ μπορεί να καταλήξουν κατεβατά ολόκληρα από σχόλια, χωρίς τελικά να πρόκειται για κάτι τόσο τρομερό, ώστε να καταλήξουμε να το αναλύσουμε τόσο πολύ και τόσο επίσημα!

   (Κάνω από δω like στο ενδιαφέρον σου, πάντως!)

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: