Τεύχη Ντίσνεϋ Γέλιο και Χαρά: Προέλευση εξωφύλλων—16
Ολοκληρώνουμε σήμερα την αντιπαραβολή των εξωφύλλων από τα τεύχη ιστοριών Ντίσνεϋ τού Γέλιο και Χαρά με τα πρωτότυπά τους, παρουσιάζοντας τα τελευταία δώδεκα εξώφυλλα. Όπως και στα προηγούμενο άρθρα, αν δεν αναφέρουμε κάτι διαφορετικό, οι εικόνες, που παρουσιάζουμε, προέρχονται από το I.N.D.U.C.K.S.
(Προέλευση αριστερής εικόνας: greekcomics.gr.)
Τεύχος 376 και Mickey Mouse 91, σε σχέδιο Paul Murry.
Τεύχος 378 και Mickey Mouse 89, σε σχέδιο Jack Bradbury.
(Προέλευση αριστερής εικόνας: greekcomics.gr. Προέλευση δεξιάς εικόνας: comics.org.)
Τεύχος 380 και Bambi 3, σε σχέδιο Paul Murry.
(Προέλευση αριστερής εικόνας: greekcomics.gr.)
Τεύχος 384 και Dell Four Color 1057, σε σχέδιο Paul Murry.
(Προέλευση δεξιάς εικόνας: comics.org.)
Τεύχος 386 και Gold Key one shots 10 # 099 A, σε σχέδιο Tony Strobl.
Τεύχος 388 και Walt Disney’s Comics and Stories 279, σε σχέδιο Carl Barks (Ντόναλντ και ανιψάκια), Tony Strobl (Νταίζυ, Τσιπ και Ντέηλ) και αγνώστου (Μίκυ και Μαύρος Πητ).
(Προέλευση αριστερής εικόνας: greekcomics.gr.)
Τεύχος 392 και Walt Disney’s Comics and Stories 282, σε σχέδιο Carl Barks.
(Προέλευση δεξιάς εικόνας: comics.org.)
Τεύχος 396 και Uncle Scrooge 48, σε σχέδιο Carl Barks.
Τεύχος 397 και Donald Duck 92, σε σχέδιο Tony Strobl.
Τεύχος 398 με εξώφυλλο βασισμένο σε εσωτερικό καρέ από την ιστορία το ρομπότ τού Γκούφυ, σε σενάριο και σχέδιο Dick Moores, από το Dell Four Color 401.
Τεύχος 399 και Walt Disney’s Comics and Stories 283, σε σχέδιο Carl Barks (Ντόναλντ και ανιψάκια) και πιθανώς τού Paul Murry (Μίκυ και Μαντάμ Μιμ).
(Προέλευση δεξιάς εικόνας: comics.org.)
Ολοκληρώνουμε αυτή τη σειρά παρουσιάσεων με το τεύχος 400 και Donald Duck 94, σε σχέδιο Tony Strobl.
(Προέλευση εικόνας: greekcomics.gr.)
Το εξώφυλλο αυτό αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, καθώς προέρχεται από τη διαφήμιση του επομένου τεύχους στο Γέλιο και Χαρά 399. Όμως, το τεύχος εκείνο ήταν το τελευταίο τής σειράς, στο οποίο δημοσιεύθηκε ιστορία τής Ντίσνεϋ. Έτσι, το τεύχος 400, όταν κυκλοφόρησε, περιείχε ιστορίες με τη μικρή Λουλού.
Παίζοντας με το πρωτότυπο αμερικανικό εξώφυλλο, μπορούμε να φανταστούμε πώς περίπου θα ήταν το ελληνικό εξώφυλλο, αν είχε τελικά δημοσιευτεί. Τονίζουμε ότι δεν πρόκειται για πραγματικό εξώφυλλο, οπότε μην πανικοβάλλεστε, ότι η συλλογή σας δεν είναι πλήρης!
Όλα τα άρθρα αυτής της σειράς τα συγκεντρώνουμε εδώ.
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.
Posted on 5 Μαρτίου 2016, in American Comics, Comics Covers, Comics History, Comics Trades, CT Exclusive, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Αποκλειστικότητες, Αδελφοί Πεχλιβανίδη, Αμερικάνικα Κόμικς, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εκδόσεις Ατλαντίς, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Εξώφυλλα: Γέλιο και Χαρά, Η Ιστορία των Κόμικς, Κάποτε στην Ελλάδα!, Συνεργασίες Μελών, Τα Καλύτερα Κόμικς and tagged Comics Covers, Comics History, CT Exclusive, Greek Editions Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Αποκλειστικότητες, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εκδόσεις Εξωτερικού, Ελληνικές Εκδόσεις Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Εξώφυλλα: Γέλιο και Χαρά, Η Ιστορία των Κόμικς, Κάποτε στην Ελλάδα!, Members Articles. Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.
Ωχ! Με έπιασε ταχυπαλμία μόλις είδα την τελευταία σου εικόνα. Δεν παίζουν έτσι με την ψυχολογία αθώων αναγνωστών! Θα έπρεπε η εικόνα να φέρει υδατογραφία που να προειδοποιεί το υποσυνείδητο του αναγνώστη ότι πρόκειται για εξώφυλλο μαϊμού!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Πώς φαίνεται αυτός, που έχει πλήρη συλλογή!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Μακάρι να είχα πλήρη τη συλλογή του Γέλιο & Χαρά! Κάτω από το 400 έχω πολύ λίγα.
Το συνταρακτικό θα ήταν να διασώζεται ακόμα ένα τέτοιο τεύχος!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!