ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 89 — ΡΕΗΝΤΖΕΡ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 89 τού νέου Μίκυ Μάους, με τον Ντόναλντ, τον Κύρο και τον Μπαμ Μπαμ να ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τους Ινδιάνους. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ρέηντζερ εν δράσει, σε σενάριο και σχέδιο Corrado Mastantuono.

Τι του ‘ρθε του Μπαμ Μπαμ να πάει και να γίνει Ρέηντζερ και πώς έμπλεξε και τον Ντόναλντ και τον Κύρο, ντυμένο Ινδιάνο, παρακαλώ, και τους πήρε βοηθούς του; Αυτό δεν μας το εξηγεί η ιστορία! Όμως, οι τρεις φίλοι πέφτουν αμέσως στα βαθιά νερά, αναλαμβάνοντας να διαλευκάνουν το μυστήριο του mαύρου καβαλάρη, ενός τρομακτικού πλάσματος, που θυμίζει Ghost Rider, το οποίο έχει κατατρομοκρατήσει μια αγρότισσα, απειλώντας την ότι θα της κάψει τη φάρμα, αν δεν πληρώσει 50 χιλιάδες δολάρια. Να έχει σχέση ο κτηματίας, ο οποίος της συνιστά να πληρώσει, όπως εκείνος και ο οποίος πάντα βρίσκεται εκεί κοντά, μετά από κάθε εμφάνιση του καβαλάρη και έχει εκδηλώσει και ενδιαφέρον να αγοράσει τη φάρμα; Μα, τι λέτε τώρα. Αυτά μόνο στα κόμικς γίνονται. Πάντως, ο Μπαμ Μπαμ, με την εξυπνάδα, το θάρρος και την επιδεξιότητά του, θα ανακαλύψει τι κρύβεται από πίσω και θα συλλάβει τον ένοχο.

Το σχέδιο δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, ιδίως με τον Μπαμ Μπαμ, που πάντα είναι κακάσχημος, με τις δοντάρες του. Από την άλλη, δεν με ενόχλησε, αφήνοντάς με να εστιάσω στην ιστορία. Ας μιλήσουμε, λοιπόν και για την ιστορία. Αν σας έλεγα ότι πρόκειται για μια ιστορία τού Paul Murry με τον Μίκυ, δεν θα δυσκολευόσασταν καθόλου να το πιστέψετε. Με τον Μπαμ Μπαμ, όμως; Σ’ αυτήν την ιστορία, ο Μπαμ Μπαμ είναι τελείως εκτός χαρακτήρος, και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι. Ωραία ιστορία γουέστερν, λοιπόν, αν και αρκετά προβλέψιμη ως προς το ποιος κρυβόταν πίσω από τον καβαλάρη, αν και όχι τόσο προβλέψιμη ως προς την ταυτότητα του ίδιου του καβαλάρη. Επτάμισι με οκτώ, λοιπόν. Σε ιστορία με τον Μπαμπ Μπαμ. Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας!

039

Ακολουθεί η ιστορία το παλιό χρέος, σε σενάριο Alessandro Mainardi και σχέδιο Francesco Guerrini.

Βουτώντας μέσα στα χρήματά του, ο Σκρουτζ ανακαλύπτει μια απόδειξη για ένα χρέος πέντε δεκαρών στον παλιό του συνεταίρο στο Κλοντάικ, Κοσμά Κασμά. Σπεύδει, λοιπόν, να πάει να ξεπληρώσει το χρέος, καθώς οι τόκοι τρέχουν. Όταν ο Κοσμάς αρνηθεί να πάρει τόκους, ο Σκρουτζ θα βρει έναν έμμεσο τρόπο, να τον ανταμείψει.

Σχέδιο χάλια, αλλά και πάλι η ιστορία ήταν πολύ καλή, δείχνοντας την καλή πλευρά του Σκρουτζ, που όταν δεν τον κοιτάνε, μπορεί να είναι γενναιόδωρος. Ωραίος και ο τρόπος με τον οποίον αποδίδεται ο παραλληλισμός παλιών και σύγχρονων καταστάσεων. Άλλο ένα επτάμισι με οκτώ, λοιπόν. Σε ιστορία με χάλια σχέδιο. Δεν αναρωτιόμαστε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας…

059
095

…διότι το τεύχος κλείνει με Τζούνιορ, που είναι σταθερή αξία. Η ιστορία λέγεται το σχολείο χωρίς δασκάλα και είναι σε σενάριο Bruno Enna. Έχει δύο μέρη, το πρώτο σε σχέδιο Roberta Migheli και το δεύτερο σε σχέδιο Giampaolo Soldati, που τα διαβάζουμε και τα δύο στο ίδιο τεύχος.

Μετά από μια φυσική καταστροφή, όπου ένας τυφώνας γκρέμισε το σχολείο τού Χηνοχωριού, οι μαθητές του έρχονται, μαζί με τον δάσκαλό τους, στο παπιοχώρι. Ο δάσκαλος είναι πολύ αυστηρών αρχών και έχει κάνει τους μαθητές του σαν ρομπότ, οπότε τα παιδιά δεν τον παίρνουν με καλό μάτι. Όταν δε μαθαίνουν ότι πουλάει έρωτα στην δασκάλα, την δεσποινίδα Καλλιγραφία, για να της πάρει τη θέση και να γίνει αυτός διευθυντής τού σχολείου, θέση που προοριζόταν για εκείνη, τα παιδιά θα κάνουν τα πάντα για να τον ξεσκεπάσουν. Στην αρχή θα τα κάνουν θάλασσα, αναγκάζοντας την δεσποινίδα Καλλιγραφία να γυρίσει στη Λιμνούπολη. Όμως, αυτά θα επιμείνουν και τελικά θα τα καταφέρουν.

Σχέδιο για Τζούνιορ καλό, με εξαίρεση το πώς είναι ζωγραφισμένοι ο δάσκαλος και ο διευθυντής του σχολείου. Για την υπόθεση δεν έχουμε να πούμε πολλά, μια και οι ιστορίες τού Τζούνιορ είναι από τις αγαπημένες μας. Θα βάλουμε μόνο οκτώμισι, μια και η ιστορία είναι ωραία ως περιπέτεια, μεν, αλλά δεν έχει αυτήν την παιδική μαγεία, που έχουν αυτές οι ιστορίες, εκτός, ίσως, λίγο στην αρχή.

037

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε τις ιστορίες:

mickey

Αυτή την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 2964, που κυκλοφόρησε στις 18 Σεπτεμβρίου 2012, συμπληρωμένες με μία νεότερη, από τον Μάρτιο του 2015.

Ένα αναπάντεχα καλό τεύχος, που διέψευσε τις ανησυχίες μας, που δημιουργήθηκαν, όταν είδαμε ότι η βασική ιστορία τού τεύχους θα ήταν με τον Μπαμ Μπαμ. Οκτώ, συνολικά, για το τεύχος.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 26 Φεβρουαρίου 2016, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 89.

    Μου αρέσει!

  2. Πραγματικά πολύ καλό τεύχος!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: