ΝΕΟΣ ΜΠΛΕΚ ΤΕΥΧΟΣ 27

BLEK NEW 27 COVER CT

Εικοσιεπτά τεύχη μετά, το εκδοτικό εγχείρημα του Λεωκράτη Ανεμοδουρά κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένο. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε τον Απρίλη του 2014 και που σύντομα συμπληρώνει τα πρώτα της δύο χρόνια ύπαρξης (ευχόμαστε να τα εκατοστίσει!) συνεχίζει να προσφέρει μνήμες στους μεγαλύτερους και σκηνές από το ένδοξο παρελθόν των κόμικς στους νεότερους. Εκτός της παρουσίασης του εικοστού εβδόμου τεύχους, θα μιλήσουμε και για τις ενδιαφέρουσες ειδήσεις, που προκύπτουν τόσο μέσα από τις σελίδες του, όσο και από τα όσα ανέφερε ο εκδότης σε πρόσφατή του συνέντευξη. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

KIWI 364 IL GRANDE BLEK 96 BLEK NEW 27 INSIDE 1 CT

Η “συμμορία των ψεύτικων τυφλών” γράφτηκε από τον Alfio Consoli σε σκίτσα Carlo Cedroni και κυκλοφόρησε στο Γαλλικό Kiwi (τεύχος 364), τον Αύγουστο του 1985. Η Ιταλική If Edizioni την συμπεριέλαβε στο 96ο τεύχος του Il Grande Blek, τον Φεβρουάριο του 2011. Στο ίδιο τεύχος βρισκόταν και η ιστορία “La libertà appesa a un filo” (η ελευθερία κρέμεται από μια κλωστή). Χωρίς πολλά-πολλά, αφού το να λέμε συνέχεια τα ίδια για την σχεδιαστική γραμμή κάθε καλλιτέχνη καταντάει κουραστικό, ένα 8,50 ως βαθμολογία. Ωραίο σενάριο.

BLEK NEW 27 INSIDE 2 CT

Ο Ζαγκόρ, με την πρώτη του περιπέτεια, που δημοσιεύεται για πρώτη φορά στην χώρα μας και μάλιστα έγχρωμη (για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τις παρουσιάσεις του περιοδικού των δύο προηγουμένων μηνών), συνεχίζεται με το τρίτο της μέρος. Επικρότησα από την αρχή την ιδέα αυτή και περιμένω, μαζί με αρκετούς από εσάς φαντάζομαι, την δημοσίευση κι άλλων σεναρίων από την πρώτη περίοδο έκδοσης του δημοφιλούς ήρωα. Η βαθμολογία εδώ θα περιμένει μέχρι την ολοκλήρωση της ιστορίας.

BLEK NEW 27 INSIDE 3 CT

Ο Martin Mystèrre εκπροσωπείται σε αυτό το τεύχος με το δεύτερο τμήμα της περιπέτειάς του, που ξεκίνησε στο τεύχος 26. Οι σελίδες του, όμως, λιγοστεύουν, κάτι που επιβεβαιώνει αυτά που σας έλεγα τον περασμένο μήνα. Οι αλλαγές, που είχα προβλέψει, έρχονται σταδιακά. Θα μιλήσουμε για αυτές στον επίλογο της παρουσίασης. Κι εδώ η βαθμολογία βρίσκεται σε αναμονή.

BLEK NEW 27 BACK COVER CT

Ο “τετρακοσάρης” των Ν. Νικολαίδη – Κ. Φραγκιαδάκη διανύει το προτελευταίο τετρασέλιδο. Στο επόμενο τεύχος ολοκληρώνεται, και δίνεται ταυτόχρονα η ευκαιρία στους αναγνώστες να τον αποκτήσουν σε ξεχωριστό graphic novel, το οποίο θα βρίσκεται ένθετο σε μια από τις δύο εκδόσεις του 28 τεύχους του Νέου Μπλεκ. Συνεπώς, η στιγμή της βαθμολογίας, όπως και μιας συνολικής κριτικής για το πόνημα των δύο παιδιών, πλησιάζει.

BLEK NEW 27 INSIDE 4 CT BLEK NEW 27 INSIDE 5 CT

Τερματοφύλακας γιατρός – Ρόυ Ρέης κλείνουν παραδοσιακά πια το τεύχος, με ποδοσφαιρικό ύφος, σε δύο ακόμη επεισόδια ιστοριών τους. 8,5 επί μονίμου βάσεως εδώ.

BLEK NEW 27 INSIDE 0 CT

Πάμε σε ορισμένες ειδήσεις. Είπαμε ότι το επόμενο τεύχος, με το οποίο γιορτάζονται τα δύο πρώτα χρόνια του περιοδικού, θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις. Το τιράζ, όπως μας ενημερώνει στο εισαγωγικό σημείωμα ο εκδότη,ς θα είναι μεγαλύτερο. Η μια έκδοση θα έχει το γνωστό κόστος των 3,90, ενώ η δεύτερη θα είναι πιο πλούσια και ελκυστική ως πρόταση, με κόστος 9,90. Η δεύτερη αυτή έκδοση θα περιλαμβάνει τον “Τετρακοσάρη” σε ξεχωριστό graphic novel, αλλά και το τεύχος των 48 σελίδων του Μπλεκ, που είχε κυκλοφορήσει με την “εφημερίδα των συντακτών”. Για τις υπόλοιπες αλλαγές, που όπως ανέφερα και πιο πάνω, θα ενσωματώνονται σταδιακά στο περιοδικό, νομίζω ότι καλύτερα να διαβάσετε την συνέντευξ,η που παραχώρησε ο ίδιος ο κ. Ανεμοδουράς, στην ιστοσελίδα glyfada24,gr

http://glyfada24.gr/index.php/interviews/item/516-mikrosiroas

Συνεπώς, οι φίλοι των περιπετειών του Λοχαγού Μαρκ στη χώρα μας πρέπει να είναι πολύ χαρούμενοι, αφού έρχεται καινούργιο περιοδικό με τον αγαπημένο τους ήρωα (και κάποιους ακόμη) στην γνώριμη μορφή των δύο, που ήδη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις του κ. Ανεμοδουρά. Λογικά, θα φιλοξενήσουν αρχικά ακυκλοφόρητες ιστορίες, αν και αυτό δεν είναι απόλυτο. Η τιμή του προφανώς θα είναι ανάλογη με αυτήν του Νέου Μπλεκ. Τέλος, η συνεργασία του εκδότη με τα παιδιά του club φίλων Μικρού Σερίφη, αλλά και με τον Χρήστο Νάστο, που πρωτοστατεί στην αναβίωση του Μικρού Κάου-μπόυ, βγάζει κι εδώ μια είδηση. Προσεχώς θα υπάρξει ένα ακόμη περιοδικό, με περιεχόμενο αυτοτελείς νουβέλες (παλιές και καινούργιες). Νομίζω πως μόνον θετικά είναι όλα αυτά. Αξίζει για πολλοστή φορά να απονείμουμε τα εύσημα στον κ. Ανεμοδουρά, που αποδεικνύει έμπρακτα, ότι και όραμα έχει και την θέληση για να το υλοποιήσει, συνεχίζοντας μια σπουδαία οικογενειακή παράδοση. Τελικά, είναι στο DNA απ’ ό,τι φαίνεται!

ΥΓ
Ελπίζω να προλάβω ως την Κυριακή να έχω έτοιμη την παρουσίαση και του Μίστερ No Φεβρουαρίου, η οποία καθυστέρησε λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας.

Τις παρουσιάσεις των τόμων αυτών μπορείτε να τις βρίσκετε συγκεντρωμένες εδώ.

Για το Comics Trades 2015–2016

Γιώργος Σ. Κοσκινάς

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 17 Φεβρουαρίου 2016, in Comics, Comics & Crosswords Publications Ε.Ε., Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Strips, Comics Treasures!, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Greek Magazines, If Edizioni, Il Grande Blek, Italian Comics, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αναμνήσεις, Ανεμοδουράς, Γαλλικά Κόμικς, Γουέστερν Κόμικς, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Comics & Crosswords, Ελληνικά Κόμικς, Ενημέρωση, Ζαγκόρ, Ιταλικά Κόμικς, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Νέες Κυκλοφορίες Κόμικς, Νέος Μπλέκ, Παρουσίαση: Νέος Μπλέκ, Zagor and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: