ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 87 — ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ ΣΗΜΑΤΑ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 87 του νέου Μίκυ Μάους, με τον Ντόναλντ να μας προτείνει ενθουσιωδώς μια σειρά από νέα σήματα της τροχαίας. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

005

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το παράξενο πορταίτο, σε σενάριο Angelo Palmas και σχέδιο Michele Mazzon.

Μια τεχνοκριτικός και ερασιτέχνης ζωγράφος προσφέρεται να φτιάξει δωρεάν το πορτραίτο τού Σκρουτζ. Μετά από λίγες μέρες, ο Παντάξιος αρχίζει ν’ ανησυχεί, καθώς τα νομίσματα στα πόδια τού Σκρουτζ, στο πορτραίτο του, κάθε μέρα αυξάνονται, ενώ ταυτόχρονα εξαφανίζονται και από δυο σακιά με δολάρια, και ο Σκρουτζ δείχνει καταβεβλημένος. Να πρόκειται για κόλπο τών Λύκων; Της Μάτζικα; Κάποιου άλλου είδους μαγεία; Ούτε ο Λούντβιχ φον Ντρέηκ δεν μπορεί να βγάλει άκρη!

Πολύ ωραία ιστορία, με τελείως απρόβλεπτη πλοκή. Κάθε φορά που νομίζεις ότι επιτέλους κατάλαβες τι συμβαίνει, αποδεικνύεται ότι δεν είναι αυτό. Το μόνο ψεγάδι είναι το κάπως άσχετο τέλος, που μπήκε για να δώσει μια χιουμοριστική νότα στην ιστορία και το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να έλειπε. Για το σχέδιο τώρα, πρόκειται για το γνωστό σχέδιο τής μιας εκφράσεως στα παπιά, αλλά με ποικιλία εκφράσεων, όσο αντιφατικό και να ακούγεται αυτό. Δεν είναι ιδιαίτερα καλό. Δεν αφαιρεί από την ιστορία, αλλά δεν την ανεβάζει και στο ύψος, που της αξίζει, και στο οποίο θα την ανέβαζε ένα καλύτερο σχέδιο. Συνολικά θα βάλουμε ένα περιποιημένο οκτώ.

Δεν μπορώ να μην αναφέρω το ότι η ιστορία μάς δείχνει τον πιο ευρηματικό τρόπο για να κάνεις κλήση με ένα κινητό. Έσκασα στα γέλια!

037

Ακολουθεί η ιστορία η ενέργεια των γιγάντων, σε σενάριο Giorgio Figus και σχέδιο Luca Usai.

Ο Μίκυ και ο Ινδιάνα Γκούφυ πηγαίνουν στη Σαρδηνία, για να βοηθήσουν ένα συνάδελφό του στις έρευνές του για τον μυθικό ναό με τις ασημένιες αστραπές, που τον είχε χτίσει ένας λαός, που είχε δαμάσει ένα άγνωστο είδος ενεργείας. Φυσικά, κάποιος τους παρακολουθεί…

Ενδιαφέρουσα ιστορία, με πολλά στοιχεία ιστοριών τού Ιντιάνα Τζόουνς. Αρκετά προβλεψιμη από ένα σημείο και μετά, τόσο στην εξέλιξη, όσο και στο τέλος της, για το οποίο είχαμε προϊδεαστεί από την αρχή. Κάτι έχει χαθεί και στη μετάφραση, καθώς, σύμφωνα με την ιστορία, υποτίθεται ότι γνωρίζουμε για τον πολιτισμό των Νουράγκι, αλλά όχι για τους Λάκωνες! Η ιστορία ήταν καλή, όπως είπαμε, αλλά το σχέδιο ήταν μάλλον ατυχές. Επτά με επτάμισι εδώ.

067

Συνεχίζουμε με την ιστορία τηλεκοντρόλ, σε σενάριο Giorgio Salati και σχέδιο Donald Soffritti.

Ο Ντόναλντ ετοιμάζεται να δει το ματς στην τηλεόραση, όμως πρέπει να βρει ποιο είναι το τηλεχειριστήριο, που ανοίγει την τηλεόραση, καθώς μέχρι και η φρυγανιέρα του είναι τηλεχειριζόμενη. Θα καταφέρει να δει το ματς;

Βουβή ιστορία, με ακόμη πιο άσχημο σχέδιο, που κατέστρεψε την όποια απλοϊκή υπόθεση είχε η ιστορία. Τρία με τέσσερα.

079

Ακολουθεί η ιστορία διαστημικά μηνύματα, σε σενάριο Sisto Nigro και σχέδιο Graziano Barbaro, από τη σειρά Τζένυ, σύμβουλος αισθηματικών υποθέσεων, από την οποία έχουμε διαβάσει μια ιστορία στο νέο Μίκυ Μάους 24.

Η Τζένη καλείται να βοηθήσει έναν εξωγήινο να τα ξαναφτιάξει με την αρραβωνιαστικιά του, η οποία του πήρε το διαστημόπλοιο και τον παράτησε σύξυλο στη Γη, επειδή έπαιζε επί δώδεκα ώρες βιντεοπαιχνίδια, αγνοώντας την. (Νύξη: μην το κάνετε!) Χαζή υπόθεση και σχέδιο που μπορεί να μη συνεχίζει την κατρακύλα των τριών προηγουμένων ιστοριών από το κακό στο χειρότερο, αλλά δεν παύει να είναι άσχημο. Πέντε.

107

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία τα πρωτοποριακά σήματα, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Carlo Limido.

Τα παιδιά τής Λιμνούπολης είχαν την ιδέα για ένα διαγωνισμό με θέμα το σχεδιασμό νέων πρωτότυπων οδικών σημάτων. Έρχονται συμμετοχές απ’ τη Λιμνούπολη και το εξωτερικό, και ο δήμος αναλαμβάνει να τα κατασκευάσει και να τα στήσει σε κατάλληλα σημεία. Για να γίνει αυτό, επιστρατεύεται ο Κύρος, ο οποίος φτιάχνει μια μηχανή, στην οποία πετάς μέσα όλα τα σήματα και αυτή φτιάχνει χιλιόμετρα νέου δρόμου, τοποθετώντας τα σήματα στις κατάλληλες θέσεις. Στη συνέχεια ακολουθούμε τους Λιμνουπολίτες στην εξερεύνηση αυτού του δρόμου και μαθαίνουμε ποιο σήμα είναι αυτό, που κέρδισε το βραβείο.

Για το σχέδιο, το φαντάζεστε: άσχημο και αυτό. Η υπόθεση, όμως, λες πως είναι βγαλμένη από εκείνες τις ρομαντικές εκπομπές τής Λιλιπούπολης, όπου ο Μπιξ Μπιξ και η Μπομπίλα, με τη συνοδεία τού Μπέμπαντα, μας ξεναγούσαν σε τόπους μαγικούς. Σε πολλούς αυτά τα επεισόδια δεν άρεσαν, προτιμώντας εκείνα με τον Χαρχούδα ή τον παπαγάλο, οπότε φαντάζομαι ότι ούτε αυτή η ιστορία θα αρέσει. Εμένα, όμως, μου άρεσαν, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το ότι μου άρεσε και η ιστορία. Επτάμισι με οκτώ, λοιπόν, από εμένα.

035

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε τις ιστορίες:

Από τη μία Casty, από την άλλη ιστορίες με τον Πασχάλη και τον Χάρυ Βδέλλα. Προβλέπεται ένα τεύχος με αντιθέσεις!

mickey

Αυτή την εβδομάδα έχουμε τρεις ιστορίες από το Topolino 2930, που κυκλοφόρησε στις 24 Ιανουαρίου 2012, συμπληρωμένες με άλλες δύο από τον Μάιο και τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους, καθώς και με μια μονοσέλιδη ιστορία με τον Φάντομ Ντακ.

Ρεσιτάλ άσχημου σχεδίου αυτήν την εβδομάδα, με μία ιστορία από τις ελάχιστες, στις οποίες βάζω κάτω από πέντε, αλλά και με δυο–τρεις πολύ καλές ιστορίες. Άντε να βάλεις συνολική βαθμολογία στο τεύχος, λοιπόν! Έτσι, θα επιλέξουμε την εύκολη λύση τού μέσου όρου, βάζοντας έξι με εξήμισι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 12 Φεβρουαρίου 2016, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 87.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: