Advertisements

ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 85 — Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΖΒΑΪΝΣΤΑΪΝ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 85 του νέου Μίκυ Μάους, με τον Γκούφυ να μας κάνει επίδειξη σωματικής διαπλάσεως στο εξώφυλλο. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία η εφεύρεση του Ζβαϊνστάιν, σε σενάριο Casty και σχέδιο Massimo De Vita.

Ο Μίκυ συναντά έναν επιστήμονα, ο οποίος, έχοντας διαφύγει από τα χέρια μιας οργάνωσης, που τον είχε απαγάγει, προσπαθεί να ανακτήσει την εφεύρεσή του από τους αρχικούς του εργοδότες, οι οποίοι, μετά την απαγωγή, δεν τον εμπιστεύονται πια. Ο Μίκυ θα προσφερθεί να τον βοηθήσει. Όμως, είναι τα πράγματα όπως δείχνουν; Με ποιους είναι ο επιστήμονας; Με τους δικούς μας ή με τους άλλους; Ποιοι είναι οι δικοί μας και ποιοι είναι οι άλλοι; Είναι ο επιστήμονας όντως ο επιστήμονας ή είναι κάποιος άλλος; Ποιοι, πόσοι και γιατί είναι αυτοί που τους παρακολουθούν; Αυτή την απίστευτα μπερδεμένη υπόθεση καλείται να ξεμπερδέψει με επιτυχία ο Μίκυ, σε μια ιστορία με πολύ όμορφο τέλος και με μοντέρνο σχέδιο, επηρεασμένο από το σχέδιο του Scarpa . Οκτώμισι με εννιά.

045

Ακολουθεί η ιστορία τηλεοπτικός παντογνώστης, σε σενάριο Matteo Venerus και σχέδιο Marco Meloni.

Ο Σκρουτζ ξεκινάει μια καινούργια εκπομπή στο κανάλι του, όπου ο Λούντβιχ απαντά σε ερωτήσεις των τηλεθεατών επί παντός επιστητού. Η εκπομπή τραβάει την προσοχή των Λύκων, οι οποίοι, κάνοντας συγκεκαλυμμένες ερωτήσεις, παίρνουν απαντήσεις για το πώς θα κάνουν τη μια επιτυχή κλοπή μετά την άλλη. Ο Φάντομ Ντακ θα αναλάβει δράση, αλλά ο Λούντβιχ έχει απαντήσεις ακόμα και για το πώς θα τον αντιμετωπίσουν οι Λύκοι!

Ωραία, πρωτότυπη υπόθεση, όπου αποδεικνύεται ότι ο Λούντβιχ ξέρει πραγματικά τα πάντα. Το σχέδιο, δυστυχώς, μας τα χαλάει, αλλά ένα επτά με επτάμισι θα το βάλουμε.

079

Συνεχίζουμε με την ιστορία η αρπαγή τής φωτιάς, σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Alessandro Gottardo.

Εκδοχή του μύθου τού Προμηθέα, με πρωταγωνιστές τον Φέθρυ στο ρόλο τού Προμηθέα και τον Πασχάλη στο ρόλο τού Επιμηθέα. Δεν νομίζω να χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Έξι.

091

Συνεχίζουμε με την ιστορία πρόωρη καθυστέρηση, σε σενάριο Daniele Vessella και σχέδιο Massimo Asaro.

Ο Ντόναλντ τρέχει να προλάβει να πάει στο σπίτι τής Νταίζυ εγκαίρως για το ραντεβού τους, αλλά, όπως πάντα, θα του τύχει η μια αναποδιά μετά την άλλη, κάνοντάς τον να φτάσει αγρίως καθυστερημένος. Ή, μήπως, όχι; Άσχημο σχέδιο, αλλά απίστευτη πλάκα, με ένα τέλος τελείως αναπάντεχο. Επτά, παρά το άσχημο σχέδιο.

099

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η κόκκινη καρδιά, σε σενάριο Riccardo Secchi και σχέδιο Giada Perissinotto.

Η γιαγιά Ντακ έχει οικονομικές δυσκολίες, οπότε αποφασίζει να πουλήσει ένα από τα αγροκτήματά της, που δεν το καλλιεργεί. Πρώτος υποψήφιος αγοραστής εμφανίζεται ο Σκρουτζ, στον οποίο η γιαγιά δεν θέλει να πουλήσει με τίποτα, επειδή ο Σκρουτζ θέλει να χτίσει εκεί ένα εργοστάσιο. Ο Σκρουτζ θα κάνει τα πάντα, για να διώξει τους υποψήφιους αγοραστές και να κάνει τη γιαγιά να πουλήσει το αγρόκτημα σε δικό του άνθρωπο. Όμως, όχι μόνον θα βρεθεί κάποιος άλλος υποψήφιος, αλλά θα δημιουργηθεί και αμοιβαίο ενδιαφέρον ανάμεσα σ’ αυτόν και στη γιαγιά. Ο Σκρουτζ θα προσπαθήσει να τους χωρίσει, αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, κάποια στιγμή θα φάμε κουφέτα από τη γιαγιά!

Πανέμορφη ιστορία, με όμορφο μοντέρνο σχέδιο. Θα με κράξετε, αλλά για μένα αυτή ήταν η καλύτερη ιστορία τού τεύχους. Εννέα.

006

Για τους λάτρεις τής Silvia Ziche, αντί για τη συνηθισμένη μία γελοιογραφία της στην αρχή τού τεύχους, ανάμεσα στις ιστορίες παρεμβάλλονται οι οκτώ γελοιογραφίες τής σειράς οκτώ λόγοι που είσαι κολλημένος με την μπάλα. Για σας που σας αρέσουν αυτού του είδους τα πράγματα, αυτό είναι το είδος πραγμάτων που σας αρέσει· το γνωστό σχέδιο της Ziche στα φριχτότερά του. Δεν νομίζω να χρειάζεται να αναφέρω βαθμολογία, όπως δεν χρειάζονται και δάχτυλα, για να τη μετρήσω. Τι κρίμα, που δεν υπάρχουν οκτασέλιδες ιστορίες τού Topolino, αδημοσίευτες στην Ελλάδα, να βάζανε μια απ’ αυτές, για να γεμίσουν τις σελίδες, αντί γι’ αυτές τις γελοιογραφίες.

041

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε τις ιστορίες:

mickey

Αυτή την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 2935, που κυκλοφόρησε στις 28 Φεβρουαρίου 2012, πλαισιωμένες από μια ιστορία τού Casty και οκτώ γελοιογραφίες τής Ziche από το Topolino 2961, που κυκλοφόρησε στις 28 Αυγούστου 2012, μία πιο πρόσφατη, από το 2013, αλλά και από μια πιο παλιά, από το 2007.

Με εξαίρεση, πρωτίστως, τις γελοιογραφίες τής Zicche και, κατά δεύτερο λόγο, την ιστορία με τον Φέθρυ, είχαμε ένα πολύ καλό τεύχος. Ένα οκτώ θα το βάλουμε, συνολικά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 29 Ιανουαρίου 2016, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 7 Σχόλια.

 1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους.

  Μου αρέσει!

  • Χα χα χα! Παρεμπιπτόντως, εννοούσα πριν «για τα δικά μου γούστα», αναφορικά με τα … άλλα της Ζίτσε. Αν σου πω τώρα ότι έχω σε μεγένθυση ένα σκίτσο της στο περίπτερο κοινή θέα, τι θα πεις; Χα χα χα! Αλήθεια λέω!

   ΥΓ
   Αρέσει στη σύζυγο!

   Μου αρέσει!

 2. Πολύ ενδιαφέρον μου ακούγεται. Βέβαια δεν προβλέπεται να το διαβάσω άμεσα, καθώς προηγούνται οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που η παρουσίαση του συγκεκριμένου τεύχους δεν φέρει το ονοματεπώνυμο μου στους συντελεστές της. Κάτι για την Ζίτσε. Δεν είμαι οπαδός του σκίτσου της, είμαι όμως ένθερμος υποστηρικτής του χιούμορ της! Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, οι γκριμάτσες στα πρόσωπα των χαρακτήρων που σκιτσάρει μου δίνουν την εντύπωση ότι ουσιαστικά διασκευάζει Ντίσνευ. Ίσως αν ασχολούνταν με κάποιο άλλο είδος κόμικς, να με κέρδισε ως αναγνώστη ακόμη περισσότερο.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: