Advertisements

ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 79 — Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 79 του νέου Μίκυ Μάους, με τους Λύκους να τραγουδάνε τα κάλαντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα τού Φάντομ Ντακ. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία η μελωδία των Χριστουγέννων, σε σενάριο Matteo Venerus και σχέδιο Giampaolo Soldati.

Ο Ρόμπαξ, για να αυξήσει την καταποντισμένη δημοτικότητά του, αποφασίζει να στείλει σε όλους τους Λιμνουπολίτες μουσικές Χριστουγεννιάτικες κάρτες με τραγούδια, που παρήγγειλε ειδικά για την περίσταση από τον διάσημο Χαρντ Ρόκερ. Όταν, όμως, συνειδητοποιεί, ότι ο Ρόκερ έχει χρησιμοποιήσει στα τραγούδια του μια ειδική συχνότητα, που έχουν τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και αγγίζουν τις καρδιές των ανθρώπων, αλλάζει τα λόγια στα τραγούδια, για να κάνει τον κόσμο να αγοράζει από τα καταστήματά του. Ανεξάρτητα, οι Λύκοι ανακαλύπτουν κι αυτοί την ειδική συχνότητα και πάνε να πούνε τα κάλαντα στον Σκρουτζ. Ο Φάντομ Ντακ και ο Χαρντ Ρόκερ θα συνεργαστούν, για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

Μέτριο προς άσχημο σχέδιο, για μια ιστορία, όμως, που περνάει με πρωτότυπα έμμεσο τρόπο το μήνυμα των Χριστουγέννων. Ας της βάλουμε ένα επτά.

034

Ακολουθεί ένα συνοδευτικό άρθρο για την επόμενη ιστορία…

035

η οποία είναι η αληθινή ιστορία τού Βάγιου Ασίλη, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Claudio Sciarrone. Πρόκειται για μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία, η οποία διαδραματίζεται στον κόσμο τής σειράς τα χρονικά τού πλανήτη Χ, την οποία είχαμε διαβάσει στα Μίκυ Μάους 24252430.

Ανάμεσα στις διάφορες απίθανες γιορτές, που γιορτάζουν οι κάτοικοι του πλανήτη Χ, είναι και το Λαμπιόν Έλαταν, που μοιάζει με τα Χριστούγεννα, αλλά δεν είναι. Εκείνη τη μέρα μαζεύονται σε κάτι σαν κινηματογράφο και λένε ιστορίες. Αν κάποιος καταφέρει να πει μια ιστορία απόλυτα πιστευτή, η ιστορία θα ζωντανέψει στην οθόνη, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ. Στην ιστορία μας, λοιπόν, ο Μίκυ θα πει μια ιστορία για τον Βάγιο Ασίλη, έναν πρασινοφορεμένο κύριο, που μοιάζει με τον Άγιο Βασίλη.

Το σχέδιο μάλλον άσχημο και κακοχρωματισμένο, ενώ η ιστορία ξεκινάει παλαβά, με τις διάφορες γιορτές και στη συνέχεια κάνει μια απογοητευτική κοιλιά, μέχρι το τέλος. Το τέλος, όμως… Αχ, το τέλος! Σ’ αφήνει με ένα γλυκό χαμόγελο και μ’ ένα δάκρυ στο μάτι. Οκτώ στην ιστορία, μόνο γι’ αυτό.

061

Συνεχίζουμε με την ιστορία Χριστουγεννιάτικη έκπληξη, σε σενάριο Antonella Pandini και σχέδιο Danilo Barozzi.

Ο παππούς των Λύκων κερδίζει ένα εκατομμύριο στο λαχείο και το βάζει σε μια θυρίδα στην τράπεζα, μέχρι να βρει πώς θα πάει τα χρήματα στα εγγόνια του για Χριστουγεννιάτικο δώρο. Μαντέψτε ποια τράπεζα θα διαλέξουν να χτυπήσουν οι υπόλοιποι Λύκοι, για να κάνουν δώρο στον παππού!

Μέτριο σχέδιο, αστεία ιδέα, αλλά με αρκετά προβλέψιμη εξέλιξη από ένα σημείο και μετά. Επτά.

077

Ακολουθεί η ιστορία το εκκωφαντικό ζινκαζόνκα, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Graziano Barbaro.

Ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ πηγαίνουν σε ένα τροπικό νησί για διακοπές. Η διαμονή είναι φθηνή, για τον απλούστατο λόγο ότι οι ιθαγενείς τραγουδάνε επί εικοσιτετραώρου βάσεως ζίνκα ζόνκα, ζίνκα ζόνκα

Μέτριο προς άσχημο σχέδιο και εδώ, αλλά πλακατζίδικη υπόθεση. Επτά και γι’ αυτήν την ιστορία, που είναι η μόνη μη Χριστουγεννιάτικη του τεύχους.

099

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία Χριστούγεννα στο Τέξας, σε σενάριο Valentina Camerini και σχέδιο Andrea Lucci.

Ο επιθεωρητής Ο’ Χάρα στέλνει με το ζόρι τον Ροκ Νταμάρη να κάνει Χριστούγεννα με τους δικούς του στο Τέξας. Αν και τόσα χρόνια τους απέφευγε, διότι δεν αποτελούσαν παραδείγματα τιμιότητας, τελικά θα περάσει αξέχαστα Χριστούγεννα.

Μέτριο σχέδιο, αλλά αναπάντεχα όμορφη υπόθεση, καθώς ο Νταμάρης δεν είναι από τους αγαπημένους μου ήρωες. Επτά με επτάμισι.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία το πνεύμα των Χριστουγέννων®, σε σενάριο και σχέδιο Silvia Ziche.

mickey

Επιλογή κυρίως Χριστουγεννιάτικων ιστοριών από διάφορα τεύχη τού Topolino, αυτήν την εβδομάδα, από το μακρινό 2004 μέχρι το πρόσφατο 2013.

Χωρίς να ήταν κάτι το ιδιαίτερο, ήταν ένα αρκετά όμορφο τεύχος, με σταθερή ποιότητα (άρα καλή επιλογή) ιστοριών, που διαβάστηκαν ευχάριστα. Επτά με επτάμισι συνολικά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 18 Δεκεμβρίου 2015, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 6 Σχόλια.

 1. Άρα δεν ειναι πλεον «Μονο νέες ιστορίες»

  Μου αρέσει!

  • Είναι όμως αδημοσίευτες. Αυτό δείχνει, ότι στην Καθημερινή αποφάσισαν να σταματήσουν να περιορίζουν τις επιλογές τους αποκλειστικά από τα τεύχη τού Topolino των 2–3 τελευταίων ετών. Ίσως αυτό να είναι και προάγγελος του ότι κάποια στιγμή θα διαβάσουμε και κλασικές ιστορίες, που δεν έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα.

   Απομένει να δούμε αν οι σημερινές επιλογές είναι και καλές.

   Μου αρέσει!

  • Τυχαίο το γεγονός νομίζω. Αν σκεφτείς και το ότι οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες είναι περιορισμένες….

   Μου αρέσει!

 2. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 79.

  Μου αρέσει!

 3. Λοιπόν, αυτή τη φορά είπα να ξεκινήσω την ανάγνωση του τεύχους ανάποδα, από την τελευταία ιστορία.

  Το βρήκα συμπαθητικό σε γενικές γραμμές, αν και από σκίτσο …χάνει αρκετά.

  Αδύναμος κρίκος κατά την άποψη μου πάντα, ήταν η διαστημική εχμ… Χριστουγεννιάτικη, σεναριακή ασυναρτησία. Δεν ήξερε ούτε ο ίδιος ο δημιουργός τι διαπραγματεύονταν… Παραπάνω από 4 δεν θα της έδινα με τίποτα, παρά το καλούτσικο σχέδιο. Ούτε η καραμέλα αχλάδι δεν απάλυνε τις εντυπώσεις…

  Ευτυχώς που δεν ήταν δική μου σειρά για παρουσίαση, γιατί θα δυσκολευόμουν πολύ στην βαθμολόγηση και, ενδεχομένως να μην άρεσε η κριτική στους νεότερους ηλικιακά αναγνώστες.

  Με τον νέο χρόνο επιστρέφω στις παρουσιάσεις των τευχών, για να πάρει και μια ανάσα ο Κρίτων!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: