ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 75 — ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα, το τεύχος 75 του νέου Μίκυ Μάους, με τον Φάντομ Ντακ και τον Τζιμ τον τρομερό να ετοιμάζονται να αλληλοπυροβοληθούν. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, αφού πρώτα διαβάσαμε το περιοδικό, στη συνέχεια προσθέσαμε τα σχόλιά μας.

Τρίτη παρουσίαση για εμένα (Chrismanitou) και η μοίρα με μαστιγώνει με ραπανάκια και Τζιμ τρομερό. Αυτή τη φορά θα δοκιμάσω να κάνω την παρουσίαση live. Καθώς διαβάζω την ιστορία, θα κάνω ταυτόχρονα και την κριτική.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το τελευταίο ραπανάκι, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Ettore Gula.

Αισθάνομαι σαν τον Μποτρίνι, πριν δοκιμάσει το πιάτο στην εκπομπή «Η Μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δικιά σου». Έχω πάρει φτυάρι και ετοιμάζομαι για θάψιμο. Ιστορία με ΝΕΟ Τζιμ Τρομερό, ΝΕΟ Φάντομ Ντακ και ένα τζαναμπέτικο ραπάνι? Θα έχει καθόλου γεύση;

Η απάντηση μετά από δέκα λεπτά διαβάσματος είναι «έτσι και έτσι». Την περίμενα χάλια. Χάλια δεν ήταν. Ο Τζιμ ο Τρομερός πρέπει να ποτίζει κάθε ώρα (!!!!) με συγκεκριμένη ποσότητα νερού (!!!!!) ένα υπερσπάνιο, μοναδικό ραπανάκι. Έχει όμως την υποχρέωση να παραστεί σε ένα γαστρονομικό διαγωνισμό, (Ο Μποτρίνι, που λέγαμε). Ο Φάντομ Ντακ βρίσκεται κατά λάθος εκεί κοντά, και ο Τζιμ ο Τρομερός τον χώνει να φυλάει το ραπανάκι του. Μια δολοπλοκία στήνεται, αλλά για άλλη μια φορά το καλό θα θριαμβεύσει. Σχέδιο μέτριο. Σενάριο λίγο αχταρμάς. Ραπάνια, αποστολές, πότισμα, μεταλλαγμένα, διάφοροι κακοί, μελιτζάνες, γκατζετάκια, πρωτοσέλιδα ανακατεύονται  με όχι και τόση επιτυχία. Κενά σεναριακά σαφώς υπάρχουν (μετά την αμνησιαζόλ, γιατί δεν έφυγε ο Φάντομ, π.χ.) αλλά είχε μια πλάκα. Ιδίως οι ατάκες του σκύλου του Τζιμ και το τέλος είχαν τη φάση τους. Δεν ήταν τόοοοοοοοοοσο κακή, πια. Ήταν και ο Τζιμ σχετικά συμπαθητικός. Δεν πυροβολούσε και συνεχώς. Είχε και κάποια πρωτοτυπία, αν μη τι άλλο. Ένα 5,5 θα της δώσω.

035

Ακολουθεί η ιστορία ληστεία μετά μουσικής, σε σενάριο Federico Buratti και σχέδιο Libero Ermetti.

Αδιάφορη ιστορία όπου οι Μουργόλυκοι ραπάρουν στο… Ντακνετ και για άλλη μια φορά ψάχνουν (;;;) έναν τρόπο να ληστέψουν τον Σκρουζ. Ιστορία μοντέρνας κοπής με μοντέρνο σχέδιο και επίσης μοντέρνα υπόθεση. Μου φαίνεται ότι ο καημένος ο Σκρουτζ φαίνεται λίγο μεγάλος για ιστορίες με ίντερνετ, τάμπλετ κτλ. Φαντάζομαι ότι μια τέτοια ιστορία θα αρέσει στους πιο μικρούς αναγνώστες. Ενδιαφέρον, για άλλη μια φορά, το μήνυμα σχετικά με τα καλά/κακά του διαδικτύου. Εδώ αναφέρεται η επίδρασή του στη μουσική βιομηχανία. Αυτό έκανε την ιστορία λίγο πιο ενδιαφέρουσα. 5,5 και εδώ.

065

Συνεχίζουμε με την ιστορία ο 4ος ανιψιός, σε σενάριο Riccardo Pesce και σχέδιο Lucio Leoni.

Αυτό το Μίκυ Μάους ξεκίνησε άσχημα, αλλά, όσο περνούσαν οι σελίδες, βελτιωνόταν. Η ιστορία ο 4ος ανιψιός στα χέρια του Ρόσα θα ήταν αριστούργημα. Εδώ ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα.

Η Μάτζικα ξανανιώνει τον Σκρουτζ, κόβοντάς του πολλά χρόνια. Τον αφήνει, όμως, στο παρόν, το οποίο, όμως, δεν ήταν όπως παλιά, δημιουργώντας ένα παράλληλο σύμπαν. Μπερδευτήκατε, εεε? Και εγώ στην αρχή. Όμως, μετά ξεδιάλυνε η κατάσταση. Ο Σκρουτζ είναι νεαρός σε μια Λιμνούπολη του σήμερα, που κανείς δεν τον ξέρει. Η Μάτζικα θα περιμένει να ξαναγίνει πλούσιος, για να του κλέψει επιτέλους τη δεκάρα. Η πλοκή γίνεται υπερτάχιστη, με δυο παράλληλες ιστορίες, όπου στην πρώτη ο Ντόναλντ του βάζει αγγαρείες ως αντίτιμο της φιλοξενίας του και στη δεύτερη γίνεται υπερδισεκατομμυριούχος σε ελάχιστες σελίδες, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Η συνέχεια δικιά σας.

Περίεργη υπόθεση. Πολύ πυκνή, με διάφορες τρύπες, αλλά αρκετά ενδιαφέρουσα, θα έλεγα. Αν ήταν εκατό σελίδες, με πιο ομαλή πλοκή και λιγότερες τρύπες, θα ήταν φοβερή ιστορία, αλλά δεν ήταν. Το σχέδιο ωραίο, το σενάριο όπως σας τα είπα. 7 με 7,5

099

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η συμμορία των φαντασμάτων, σε σενάριο Stefano Ambrosio και σχέδιο Emilio Urbano. Πρόκειται για την πρώτη ιστορία τής σειράς μυστήρια στην άγρια δύση.

Σίγουρα η καλύτερη ιστορία του τεύχους. Ένας καινούριος κόσμος με τον Μίκυ Γκοστμπάστερ στην Άγρια Δύση, με τον Λούις Αρμρστρονγκ σε guest ρόλο και τη μυστική βάση 41 σε ρόλο βάσης της ιστορίας. Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, που με κάνει να ανυπομονώ για τη συνέχεια. Ωραία υπόθεση, που είναι φανερό ότι έχει και συνέχεια. (Tην επόμενη εβδομάδα, λογικά, θα διαβάσουμε το δεύτερο μέρος.) Ο Μίκυ και ο Γκούφυ κυνηγούν μυστικά μια συμμορία φαντασμάτων. Ο Οράτιος-δημοσιογράφος προσπαθεί να φωτογραφίσει ένα φάντασμα, ώστε να αποδείξει ότι υπάρχουν και… Με 1,90 στα περίπτερα, 8,5 σίγουρα εδω!!!

034

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε τις ιστορίες:

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε μια επιλογή ιστοριών από διάφορα τεύχη τού Topolino, που κυκλοφόρησαν το 2013 και ρο 2014, με πιο ενδιαφέρουσα, βέβαια, την τελευταία, με τον Μίκυ, και όχι την πρώτη, με τον Τζιμ τον τρομερό.

Γενικά το τεύχος ξεκίνησε άσχημα, αλλά ολοκληρώθηκε πολύ ωραία με την ιστορία του Μίκυ. Δεν βάζω συνολική βαθμολογία, παρά 6 στο πρώτο μισό και 8 στο δεύτερο μισό.

Για το ComicsTrades

Σκελετός – Σκανάρισμα: Κρίτων

Κριτική: Χρήστος (chrismanitou)

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Posted on 20 Νοεμβρίου 2015, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 13 Σχόλια.

 1. Για όποιον ενδιαφέρεται ανεβάσαμε την κριτκή μας για το τρέχον τεύχος του ΜΜ.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Εύγε, γνήσιο Ντισνεικό τέκνο, άξιε συντάκτη του Comics Trades, πιστέ κομικσοφαγάνα!

  Μόνον εσύ θα μπορούσες να μπεις στον κήπο με τα ραπανάκια δίχως να λασπώσεις τσι μπότες σου! Ωραία η παρουσίαση – 10 χαλαρά – ειδικά από τη στιγμή που αφέθηκες Χρήστο να κινηθείς ελεύθερα στο χαρτί, βγάζοντας χιούμορ και προσωπικότητα! Τεύχος για …από 4,5 μέχρι 5. Αν δεν ήταν η τελευταία ιστορία, θα έμπαινε στη βιβλιοθήκη ανάποδα στη ζελατίνα(αδιάβαστο)…

  Μην ανησυχείς όμως, κι ο Κρίτων δεν θα καλοπεράσει την επόμενη Παρασκεύη…

  Όσο για την αφεντομουτσουνάρα μου, να με περιμένετε στις επάλξεις με νέου τύπου και αναζωογονημένη γκρίνια, από τον επόμενο μήνα. Διανύω τις τελευταίες ημέρες αποχής από τις παρουσιάσεις του περιοδικού, κάτι που με αποτοξινώνει σταδιακά και, επιπλέον, μου δίνει πολύτιμο χρόνο για να σας ετοιμάσω μεταξύ άλλων ένα Χριστουγεννιάτικο διήγημα…

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Βαθμολογία αναμενόμενη, από το πρωινό ξεφύλλισμα.

  Δεν έχω διαβάσει ακόμα το τεύχος, οπότε αυτό που κρατώ από την παρουσίαση τού… ραπανακίου, είναι ότι ο Μποτρίνι ξανάρχισε τις εκπομπές του, χωρίς εγώ να το έχω πάρει είδηση!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Δεν ξανάρχισε τις εκπομπές του, αλλά είναι κριτής σε μια μεσημεριανή εκπομπή που την βλέπω καμιά φορά μόνο και μόνο για να ακούω τα σχόλια του. Αλήθεια ποιος αγαπάει άραγε τα ραπανάκια στην Ιταλική ομάδα Ντίσνευ. Πολύ ραπανάκι πέφτει!!!!

   Μου αρέσει!

   • Χρήστο, κύριοι, προσωπικά τα λατρεύω! Περιμένω πως και πως να γίνει καμία σπέσιαλ σαλάτα σπίτι, για να επιδωθώ στο μετά μανίας καθάρισμα τους και, στη συνέχεια, στην κατασπάραξη τους! Άραγε, έχουν τίποτα θρεπτικές ουσίες, ή τα τρώω τσάμπα; Χμ…

    ΥΓ

    Παρεμπιπτόντως, ο Έκτορας μου έλειψε(αν και δεν θα έλεγα ότι θεωρώ εαυτόν τηλεθεατή).

    Μου αρέσει!

   • Απ’ ό,τι κατάλαβα, φέρνουν διάφορους άσχετους από μαγειρική, να ετοιμάσουν μια συνταγή τής μαμάς τους, κάτω από συνθήκες που εγγυώνται ότι είναι αδύνατον να τα καταφέρουν. Μετά βάζουν τον Μποτρίνι, να δοκιμάσει τα αποτελέσματα, για τα οποία ούτε οι ίδιες οι μαμάδες δεν μπορούν να βρουν, να πουν κάτι καλό, και να πει πιο είναι το λιγότερο χάλ… καλύτερο. Φαντάζομαι ότι, αντί για χρήματα, θα τον πληρώνουν εις είδος, με χωνευτικά!

    Μάλλον δεν θα σπεύσω να το δω.

    Μου αρέσει!

    • Φευγαλέα έχω δει κάποια τμήματα της εκπομπής. Είναι όπως την περιγράφεις, Κρίτων. Ελκυστική δεν θα την χαρακτήριζα. Τον Έκτορα τον ξέρω από την Κέρκυρα, από το μαγαζί του πατέρα του στην Κορακιάνα(Ετρούσκο), γι’αυτό και τον θεωρώ οικεία φιγούρα στην τηλεόραση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα τον δω με το ζόρι σε μια σαχλή εκπομπή! Α πα πα! Στο δικό του, το «Εφιάλτης στην κουζίνα»(Αμερικάνικο βασικά σαν ιδέα, με τον Ράμσει τον πλέον αντιπαθητικό και αντι-επικοινωνιακό σεφ παγκοσμίως), τον έβλεπα και μου άρεσε.

     Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: